Min lista med sommardrömmar

Min lista med sommardrömmar

Jag började att skriva på detta inlägg i mitten av maj. Sen fortsatte jag i början av juni. Nu börjar det att dra sig mot mitten av juni och nu, efter oändligt med ändringar, så kan jag äntligen trycka på publicera. Jag hittade i alla fall den här sommarlistan hos Sofia (Fantasiresor) och tänkte att det kunde vara kul att ge mina svar på frågorna. Länka gärna om du också har svarat på frågorna i ett inlägg.

På vilka platser spenderar du din sommar?

I år så tar jag en paus från att roadtrippa genom USA och det blir istället en roadtrip genom Sverige – med slutdestination Mertajärvi. Jag åker tillsammans med Kenny och vi åker i mitten av juli. Istället för att bara sträckköra raka vägen så kommer vi att försöka uppleva lite mer av Sverige under resan.

Bland annat så kommer vi att åka längs Vildmarksvägen som jag har drömt om att få uppleva i flera år nu, så det känns otroligt roligt att det äntligen ska bli verklighet! Har du varit där? Har du några tips om vad jag inte får missa? Jag har såklart redan gjort massa research, men det är ju lätt att missa lokala guldkorn.

Innan det är dags för den roadtrippen så ska resa till Vorarlberg i Österrike i slutet av juni. Fokus där kommer att vara naturupplevelser, vilket kanske inte är så otippat. Slutligen så har vi har en campingresa till Kosterhavet inplanerad i augusti. Vi skulle egentligen till Kosterhavet redan förra sommaren men så blev det världens oväder där ute och det slutade med att vi avbokade dagen innan. Sen så hade vi inga lediga helger tillsammans som passade så jag hoppas på bättre tur med vädret i år.

Jag kommer även att roadtrippa hem från norra Sverige själv och samtidigt passa på att uppleva lite mer av norra Norge och kanske även Finland om jag hinner. Vi får se, planerna där är lite oskrivna än men det jag vet är att det kommer att bli mycket fotografering under den resan.

Annars så blir det kanske lite småäventyr här i Östergötland – har du några tips så tar jag tacksamt emot dem.

På väg genom de svenska vägarna – här på E45:an.

Hur länge är du ledig i sommar?

Jag kopierar lite av Sofias svar – att vara ledig är en definitionsfråga för mig och det är väl lätt att det blir så med eget företag. Jag kommer i alla fall att försöka skippa datorn så mycket som möjligt under resorna och försöka att vara närvarande i nuet istället. Sociala medier kommer jag dock att försöka uppdatera lite grann.

Skulle du vilja åka någon annanstans än de ställen du planerat?

Jag är nöjd med det som jag har inplanerat och jag är nöjd med att ha en luftig kalender, ifall något dyker upp.

Hur ser din midsommar ut?

Jag vet faktiskt inte just nu. Har ingenting planerat, förutom att jag ska äta jordgubbar från Nykyrka.

Hur kommer den här sommaren skilja sig från den förra?

Det känns som att förra sommaren bara försvann utan att jag riktigt hann reflektera över allt jag upplevde. Resorna bara avlöste varandra utan att det var meningen att det skulle bli så. I år så finns det mer tid mellan det som är inplanerat, vilket känns väldigt skönt och välbehövligt.

Vilka spenderar du semestern med?

Kenny finns såklart med på ett hörn och även min familj. Annars så är det en hel del egentid inplanerat.

Har du någon resa inplanerad efter sommaren?

Nej, inte just nu. Nu är det sommar. Hösten tar vi sen.

Hur ser dina sommarplaner ut?

Vet du redan nu vad du ska göra eller väljer du istället att vara mer spontan och ta dagarna som de kommer?

Berätta gärna!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Så kul att läsa dessa, gjorde samma förra året, men har inte hunnit med detta år. Vi flyttar ju, om mindre än två veckor…känns overkligt och väldigt stressigt. Vi kommer få en dag tillsammans i NYC innan jag sätter mig på ett plan till Alaska och fältarbete i Nome. När jag sedan kommer tillbaka är W redan borta och kommer även han att spendera nästan två veckor i Alaska haha. Sedan får vi fyra dagar tillsammans innan han åker igen. Så det blir till att upptäcka NYC själva och hitta våra favoritplatser, och sedan kanske stämma av i Augusti 🙂

    1. Ja, jag tycker också det är så roligt med såna här frågor och svar-inlägg så ska försöka göra fler sådana. Oj, är det mindre än två veckor nu? Så snabbt tiden går! Förstår att det känns overkligt och stressigt, men jag hoppas att allt går bra och att ni hinner med att göra alls som ska göras innan flyttlasset åker iväg. Hoppas du får det bra i Alaska också! 🙂 Tråkigt att ni inte kan lära känna New York tillsammans den första tiden men hoppas du går det riktigt bra där ändå och att du hittar massa härliga ställen!

  2. Jeg har planlagt hva jeg skal bruke feriedagene mine på, men noen av helgene kan jeg være spontan og finne på ting ut fra vær og humør 🙂 For min del kommer sommeren til å bestå av en herlig blanding av destinasjoner, både i Norge, Danmark og Øst-Afrika, og så en uke i Spania/Andorra når september starter.

    1. Låter som en bra kombination med både planerade saker och spontana saker 🙂 Så ska det alltid vara tycker jag. Låter verkligen som att du har massa härliga destinationer på kartan inom kort! Hoppas att du får en toppensommar, Marianne!

  3. Ååh, jag skrev också en sommarlista i förra veckan med mina drömmar inför sommaren. Tycker det är så härligt att göra upp sommarplaner. Fast man sällan hinner med ens hälften av alla planer. 😉

    1. Ja, visst är det kul att göra upp planer. Både sommarplaner och andra planer, även om det är precis så som du säger – att man oftast inte ens hinner med hälften av alla planer. Din video var jättekul att se på!