20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

I början av året så började jag att skriva på ett inlägg med rubriken “20 upplevelser under 2020” som aldrig blev klart. Sen ändrade jag rubriken till “20 upplevelser under 20-talet” då jag började drömma alldeles för stora drömmar.

Även fast jag älskar att resa och upptäcka världen så vill jag ändå ha gott om tid emellan alla resor för att hinna smälta alla intryck. Är det nåt jag har lärt mig av att vara resebloggare så är det just det.

Att det är minst lika viktigt att ha tid emellan alla resor.

Med den där listan så skulle jag knappt ha tid att andas mellan upplevelserna kändes det som.

Jag skulle heller aldrig lyckas med att uppfylla ens hälften av de drömmarna och upplevelserna. Så då bytte jag rubrik och vips så blev det en lista över saker jag ville uppleva under detta årtioende. Under 20-talet. Det känns helt galet att säga så. 20-talet. I alla fall, det kändes mer rimligt med den nya listan.

Läs fler inlägg på detta tema hos Marias Memoarer och Halloj Världen!

Söt rävunge längs E45:an - Lappland | 20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020
Ett ögonblick jag sent kommer att glömma.

Acceptera och göra det bästa av en tråkig situation

Sen glömde jag bort inlägget. Och kanske var det lika bra att inlägget aldrig blev klart med tanke på hur läget ser ut i världen idag. Det är ord jag aldrig någonsin trodde att jag skulle skriva.

Men nu är det som det är och det är bara att gilla läget. Acceptera. Göra det bästa av en tråkig situation.

Hur svårt det än kommer att vara.

Jag kanske skriver klart det där inlägget med 20 upplevelser som jag vill förverkliga under 20-talet. För det är ändå så många år kvar att det ändå är fullt möjligt att lyckas med det. Men det får vänta en stund till.

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020
En tyst natt i midnattssolens land.

En sommar och ett år i Sverige

Idag tänkte jag istället dela med mig av 20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020 under 2020. Ja, jag gick tillbaka till min originalrubrik och nu har jag snart skrivit klart inlägget. Vissa av platserna har jag redan besökt men då jag vill besöka de igen så tycker jag att de platsar bra på min lista.

För redan innan allting ändrades så hade vi planerat att spendera sommaren i Sverige. Förra året gjorde vi ju en riktigt stor resa till USA och i år skulle det bli lite mindre. Enklare och billigare. Vår tanke var att bila upp till Mertajärvi. Precis så som vi gjorde under sommaren 2018. En favorit i repris helt enkelt.

Det är ungefär så jag hade planerat hela året. Fokusera på Sverige. Och just nu så känns det lite som att det var meningen. Det känns så rätt. För när hela den här cirkusen med coronaviruset är över så tror jag att vi alla behöver fokusera på Sverige ett tag. Stödja våra svenska hotell och uppleva mer av det vi har hemma. Besöka lokala destinationer och vänta med andra sidan världen. Inte för evigt men för just nu.

I alla fall, här kommer min lista.

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

 1. Köra längs Vildmarksvägen och uppleva allt det där vi inte hann med sist
 2. Vandra till Ladtjojaure och kanske fortsätta till Kebnekaise Fjällstation
 3. Stops vattenfall i Dalarna
 4. Åka till Olof Viktors och bunkra upp av deras gudomligt goda Trippelchokladkaka
 5. Övernatta i Pältsastugan
 6. Se utsikten från Skuleberget
 7. Höra dånet från Tännforsen
 8. Strosa runt i Sigtuna
 9. Bege mig ut på jakt efter fem fall i Vemdalen
 10. Vandra till Trollsjön under en solig dag
 11. Äta glass från Glassbonden i Vännäs
 12. Vandra en bit längs Göta Kanal
 13. Tälta i Tiveden
 14. Njuta av midnattssolen från Dundret
 15. Äta glass på Smultronstället i Söderköping
 16. Snorkla i Kosterhavet
 17. Campa på Gotska Sandön
 18. Se en till solnedgång vid Kullaberg
 19. Fotografera Kåkstan i Malmberget
 20. Äta världens godaste äppelkaka på Stinas café (Kiviks Musteri)
Plocka hjortron i Lappland | 20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020
Kanske fyller jag mina muggar med hjortron åter igen denna sommar.
Vandra Lappland
Jag vill gärna göra en kortare vandring under sommaren.
Jag och pappa gick till Trollsjön år 2016 och då var det massor av dimma i luften. Jag skulle vilja se sjön under en solig dag denna gång.
Köra längs Vildmarksvägen och uppleva allt det där vi inte hann med sist
Jag vill köra längs Vildmarksvägen och uppleva allt det där vi inte hann med sist.
Höga Kusten Bron
Jag vill köra över Höga Kusten Bron och se utsikten från Skuleberget.
Se en till solnedgång vid Kullaberg
Det var fem år sedan jag såg solnedgången vid Kullaberg.

Sådär. Nu har jag delat med mig av vad jag drömmer om inför sommaren.
Nu är det din tur. Har du några drömmar om sommaren? Berätta!

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

20 platser jag vill uppleva i Sverige under 2020

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

 1. Visst finns det mycket fint att se och uppleva i Sverige! Vår plan var att resa med husbilen i Europa, men nu blir det kanske Sverige istället. Har dock inte börjat fundera än, så det är lite oskrivet … (Men det är ju också det som är bra med husbil, man måste inte nödvändigtvis planera så mycket i förväg.)

  1. Att resa runt med husbil i Sverige låter inte heller helt fel. Förstår att det ligger lite på is med funderingar, och planeringar inför sommaren. Det är svårt att planera just nu. Tycker också att det är bra att man inte alltid måste planera allt i förväg när man reser med husbil, eller roadtrippar överhuvudtaget.

 2. Sverige är verkligen fantastiskt! Och det finns så mycket att se och uppleva. Flera av de platser du har med på din lista,räknade till 14 , som jag har jag besökt och en del flera gånger.
  Att vandra från Ladtjojärve till Kebnekajse Fjällstation har jag gjort några gånger och den turen rekommenderas. Jag har också en gång på skidor, när jag gick på GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan 1969, tagit mig från Nikaloukta till Abisko. Passerade då Ladtjojärve och även Kebnekaise fjällstation på vägen.
  Hoppas och önskar att en del av resorna blir möjligt. Jag skulle jobbat en hel del inom resebranschen i Sverige i sommar men nu återstår det att se. Även en del egna resor var tänkta men har lagt de tankarna på is just nu.

  1. Det finns verkligen så mycket att se och uppleva här i Sverige! Kul att du hade besökt så många platserna på min lista. Ska verkligen försöka gå den vandringen i sommar. Har varit i området både under sommar och vinter, men aldrig vandrat där. Landskapet där under vintertid är så vackert med allt det vita överallt 🙂

   Förstår att planering inför nya resor läggs på is. Jag känner mig väldigt tacksam över att jag inte alls hade planerat något definitivt, men lider med alla som nu måste ställa in. Hoppas att det går bra för dig med jobbet även om det även där är saker som ställs in.