Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Fyra härliga dagar, fulla av skratt och äventyr med likasinnade. Det kunde inte ha blivit bättre och jag är så glad att jag fick möjligheten att följa med på just denna Winter Workation. Jag fastnade verkligen för konceptet så mycket att jag planerar att fortsätta med det i framtiden. Att umgås utan att känna några krav. Att dela med sig av sina egna erfarenheter. Att inse att man faktiskt kanske har något värt att dela med sig av. Det blev både skratt och tårar under dessa fyra dagar som var helt fantastiskt.

Winter Workation i Åre på Holiday Club

Vi spenderade hela helgen på Holiday Club i Åre, ett stort hotell som ligger väldigt centralt precis vid tågstationen. Det fanns både Ica och andra butiker mitt emot hotellet, ifall man nu skulle behöva köpa en baddräkt eller blir lite småsugen på godis. Inne vid lobbyn så finns även en skidbutik med det nödvändigaste som vantar, mössa och superfina tröjor.

Jag hittade en som jag så gärna hade velat köpa, men ett av mina mål under detta år är att verkligen tänka till innan jag köper nya saker. Det gör jag visserligen redan sedan en tid tillbaka, men ska försöka att tänka till extra noga och låta bli alla spontana inköp. Och även om jag verkligen gillade tröjan, så dröjde det inte alls länge innan jag glömde bort den och hur viktig är den då egentligen? Anledningen till att jag ens kom att tänka på den igen var för att jag skriver detta inlägg.

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
På väg till Åre!

Winter Workation iÅre, en långweekend med god mat & många skratt

Holiday Club har en restaurang som heter Grow och där åt vi samtliga middagar. Fokus låg på vegetariskt och jag provade på både det ena och det andra. Det enda jag faktiskt inte tyckte var så bra var fisken. Ångrade lite att jag skickade tillbaka den vegetariska tallriken som jag först fick av misstag… Även frukosten intogs i samma del av lokalen och vilken frukost! Smoothies, mini plättar och supergott bröd betyder en nöjd Helena även om hon missade frukosten första dagen på grund av trötthet.

Boka rum: Kolla efter dagsaktuella priser hos Holiday Club här.

Restaurang Grow på Holiday Club i Åre

Restaurang Grow på Holiday Club i Åre
Ett vinteräpple som inte riktigt var vad jag förväntat mig. Men gott ändå!

Vi åkte ut på skotersafari i magiskt morgonljus

Jag har skrivit lite om helgen redan och ni som har läst det inlägget vet att jag åkte både skoter och skidor. Skoterturen (eller skotersafarin som det heter när man är ett stort gäng som åker på led) gjorde vi tillsammans med Camp Åre som tog oss med på en tur som jag sent kommer att glömma. Morgonljuset var helt magiskt och det gjorde det värt att stiga upp tidigt! Eller ja, tidigt och tidigt… Jag missade ju trots att frukosten samma morgon men missa skoterturen? Nej, det fanns inte på kartan. Även fast jag har kört skoter fler gånger än jag kan räkna så tycker jag ändå att det är lika roligt.

Jag delade skoter tillsammans med Katarina och hon var en utmärkt förare trots att hon inte har så stor erfarenhet av skoterkörning. Vi åkte upp till Vita Renen uppe på Renfjället och sedan tillbaka. Några fotostopp hann vi också med längs vägen! Det var magiska vyer överallt.

Skotertur med Camp Åre // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Ljuset <3

Vinter i Åre

Skotertur med Camp Åre

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Skotertur med Camp Åre

Helena Gunnare // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Skotertur med Camp Åre

Katarina Wohlfart // Äntligen vilse
Det obligatoriska hoppet!
Jonna Jinton // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Jonna i full färd med att fotografera vinterlandskapet.
Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Katarina hittade något att fotografera…

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Emilia Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Och det gjorde Emilia också!

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Elin Kero och Linda Hörnfeldt // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Elin och Linda ska göra snöänglar.

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden (Bucketlife, LaLinda, Oh darling och Nevnarien)
Katta, Linda, jag och Elin. Foto: Jonna Jinton

Katarina Wohlfart Äntligen vilse i Åre

Utsikt från Vita Renfjället
Utsikten från Vita Renen uppe på Renfjället! Magi!

Vinter i Åre

Jag hann mer flera slalomturer under Winter Workation i Åre

På eftermiddagen så åkte jag och Katarina till Rödkullen, där det skulle vara nybörjarvänligt. Och det var det! Jag som skulle försöka lära Katarina att åka fick istället börja med att fixa till mina skidor/pjäxor inne hos Skistar, medan Katarina istället åkte några åk i den lilla barnbacken. Det blev även ett åk i en längre backe, men mer klarade inte mina stackars fötter som var inklämda i ett par pjäxor som inte riktigt passade.

Så vi åkte istället tillbaka och kom till hotellet lite lagom till det var dags för den delen av Workation som faktiskt innehöll lite jobb. Eller jobb är kanske fel ord, men de som ville fick hålla föredrag/föreläsningar under morgon samt eftermiddag. Det var mycket inspiration som flödade och mycket att ta in och reflektera över.

Självklart hann vi med lite spa-tid varje dag också och åh så härligt det var. Att efter en lång dag kunna slappna av lite i bubbelpooler, bassänger eller i bastu-världen. Jag är egentligen inte alls så förtjust i att basta, men jag gillade verkligen att det fanns massa olika bastu och även isvaken. Känslan efter ett dopp där är oslagbar och jag är så stolt över både mig själv och alla andra som jag peppade (tvingade?) till att ta klivet rakt ned i det iskalla vattnet.

Tännforsen, du finns kvar på min lista

Jag hade planerat och hoppats på att hinna besöka Tännforsen som är Sveriges största vattenfall (och jag älskar ju vattenfall!) men i slutändan så tog jag mig aldrig dit. Det tog emot lite att välja bort det men samtidigt så var det ju precis det jag gjorde. Jag valde bort det. Det var ett aktivt val och därför känns det ändå lite lättare. Och Tännforsen kommer ju att finnas kvar nästa gång jag är i trakterna och då ska jag åka dit. Jag läste precis Maria’s inlägg om vattenfallet och alltså, wow. Dit vill jag verkligen en dag.

Det jag gjorde istället för att fotografera vattenfall var att spendera tid i skidbacken tillsammans med Emilia, Jonna, Elin och Linda. Och även Louise under söndagen. Finaste gänget! Det kändes som att vi alla varit vänner i evigheter och inte alls nyss träffats. Så kändes det med alla egentligen, att det inte alls var första gången som man faktiskt träffades. Jag önskar att det alltid kunde vara så, det skulle göra det så mycket lättare att träffa nya människor.

Slalom i Åre

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Linda Hörnfeldt // LaLinda // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Jonna Jinton Elin Kero Linda Hörnfeldt Emilia Westerström // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Jonna, Elin, Linda & Emilia
Helena Gunnare, Linda Hörnfeldt, Elin Kero och Emilia Westerström // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Och så en bild där jag också är med… Foto: Jonna Jinton

Jonna Jinton // Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Elin Kero & Jonna Jinton i Åre
Elin på väg för att hjälpa Jonna som ramlat.

Elin Kero "Nevnarien" på Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Elin Kero "Nevnarien" på Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Jonna Jinton på Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden

Elin Kero, Emilia Westerström och Helena Gunnare på Winter Workation i Åre med Influencers of Sweden
Bästa bilden! Såhär kan det se ut när vi alla ska fotografera samma sak…

På tal om nya människor.. Det var dessutom faktiskt ett helt gäng resebloggare på plats i Åre vilket var jätteskoj! Och även om det är jätteskoj att träffa alla igen så var det samtidigt väldigt roligt att få umgås med bloggare som inte alls har samma inriktning. Nästan lite roligare faktiskt, eftersom vi resebloggare faktiskt träffas med jämna mellanrum.

Det här blev ett ganska långt inlägg nu så jag tänkte avsluta här med en video som Elin skapade från Winter Workation i Åre. Så himla fin!

Tack till alla som gjorde denna helgen möjlig – Linda Hörnfeldt och Sara Rönne som anordnade allting. Och stort tack även till Holiday Club, Camp Åre och Skistar. 

Det blev en favorit i repris under 2018: Jag återvänder till Åre för en ny Winter Workation med Influcencers of Sweden

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments

 1. Så otroligt mycket fina bilder <3 Jag gillar verkligen konceptet jag med och vill definitivt fortsätta med det, perfekt! Intressant att läsa dina tankar om tröjan. Jag brinner ju för det här med hållbarhet och minimalism och just det där att ge sig tid när man ska handla är SÅ viktigt. Ofta blir det som du beskriver, att man glömmer bort den där tröjan.

  Går man däremot och fortsätter tänka på något väldigt länge kan det vara värt att slå till. Det är ju dock svårt när man är på resande fot… Men ju längre jag haft det här tänket kombinerat med att börja reflektera över vilken typ av kläder det är jag genuint tycker om, använder och som fungerar med min nuvarande garderob – desto enklare och snabbare har jag för att fatta den här typen av beslut 😀

  1. Tack fina du! <3 Ja, det här var verkligen inte sista gången jag åker på en workation.

   Och jag håller med, går man och tänker på något väldigt längre så kan man ju slå till. SÅ brukar jag också tänka, att om jag verkligen verkligen vill ha det så kan jag vänta några dagar eller så. Då märker jag ju om jag tänker på den saken hela tiden eller om jag bara glömmer det en stund senare. Oftast så är det ju att man glömmer bort det. När jag har varit på resande fot så försöker jag tänka likadant, men som du säger så är det lite svårare. Speciellt om man vet att man inte kommer ha möjlighet att besöka samma affär igen. Då händer det att jag ibland slår till, men istället ångrar mig efteråt. Så svårt det där!

   Och det är ju smart att tänka så faktiskt! Att verkligen se över vad man använder för kläder innan. Det ska jag försöka göra med i framtiden!

   1. Waaah vad ska du göra i Abisko?! Vill också vara där uppe! Såg ju din fina norrskensbild, så magisk!

    Nej samma här, workation / unconference var verkligen ett grymt koncept. Ja just på resande fot är det ju svårt. Men ja att se över sin garderob hemma är bra! Jag har rensat jättemycket så nu har jag inte så mycket plagg kvar och känner mig mycket mer säker i vad för typ av plagg jag Verkligen använder och Behöver vilket är till stor hjälp när jag handlar. Sedan brukar jag också tänka, när jag står i en butik och hittar något spontant att om jag inte kände ett behov av produkten i fråga Innan jag gick in i butiken så behöver jag egentligen inte den där saken ?

  1. Ja, visst var det helt fantastiskt! Hade gärna också haft lite fler dagar, fast då kanske lite egentid också så att man hinner smälta alla intryck 🙂

 2. Det var så himla härligt att åka på denna workation, en stor portion energikick :). Jag hade gärna pratat mer med dig, både om resor och foto, så jag hoppas få chansen att träffa dig snart igen!!
  Jättehärliga bilder, nu ska jag frossa vidare i gamla inlägg här inne.
  Kram på dig
  Ulrica

 3. Ja, alltså, man måste verkligen tänka till när en spontanhandlar. Man ska ha tänkt på det länge innan man slår till. Detta är året då en tänker till och då jag faktiskt också ska försöka att handla hållbart producerade produkter. Viktigt.

  Alltså jag ser ju ut som skrutt när jag hoppar. Varför vinklar jag upp huvudet. Herre gud.