Checka in: Airbnb i Nashville

Checka in: Airbnb i Nashville

Jag älskar att bo på hotell, fast när jag ska vara på en plats en längre stund så kan jag verkligen uppskatta att bo i en riktig lägenhet eller ett hus. Därför så har vi valt att inte bara bo på hotell när vi reser – och speciellt när det gäller USA.

Även om jag tycker att roadtrips delvis ska vara spontana så krävs det också en del planering och därför har vi även valt att förboka just de boenden som vi ska ha under flera dagar.

Mitt i countryfestivalens mecka med priser därefter

Under förra året när vi besökte Nashville så besökte vi staden under CMA Fest – en stor countrymusik festival som är oerhört populär. Det är jättekul att det går så bra för festivalen men det försvårar för oss som vill ha ett bra boende till en inte alltför hög prissumma. Vi skulle befinna oss i Nashville under en vecka och då ville vi dessutom verkligen inte bo på hotell.

Så, vi letade efter ett hus eller en lägenhet att hyra via Airbnb istället. Och hittade ett otroligt mysigt litet hus, ca 2 mil utanför staden. Dock så kände vi att det inte var helt optimalt att bo så långt utanför. Vi hade bil, men vi hade inte alltid samma vilja. Den största anledningen till att vi valde ett hus utanför staden var priserna. Skillnaden mellan att bo inne i Nashville eller lite utanför var enorm. Vi hade fått betala minst det dubbla priset inne i Nashville. Tillgång och efterfrågan – bra för de som hyr ut men dåligt för oss som inte vill betala en förmögenhet för att bo centralt.

Vårt fina hus som vi hyrde via Airbnb.

Vilken del av Nashville ska man bo i?

I år när vi planerade inför årets roadtrip så ville vi alla bo inne i själva Nashville. I år så skulle vi heller inte besöka staden under festivalveckan vilket gjorde att priserna var mycket bättre än året innan. Så, med vettiga priser så var nästa fråga – i vilken del av Nashville skulle vi bo?

Jag rådfrågade vänner som hade besökt Nashville innan mig och fick till svar av min vän Karin att bland annat East Nashville och Five Points är ett bra område att bo i. Karin och hennes familj besöker ofta Nashville då de är musiker och ni vet, Nashville är ju Music City.

Vi hittade ett fint hus i East Nashville

Så, East Nashville fick det bli och vi hittade ett litet hus med en inneboende katt. Det visades sig vara ett misstag att hyra det huset – inte på grund av huset men på grund av den söta katten. Stackars Jimmy var visst lite allergisk…

Annars låg huset perfekt till för oss. Vi hade nära till centrum och vi hade nära till Five Points Pizza som har den absolut bästa pizzan i Nashville. Ja, kanske till och med i hela USA!

Något som jag verkligen uppskattar ibland är att ha ett riktigt kök. När jag är ute och reser under en längre period så kan jag tycka att det är så skönt att slippa gå ut och äta varje dag. Det blir liksom lite tröttsamt att göra det varje dag, ofta kanske till och med två gånger per dag. Själva grejen med att äta ute försvinner om jag gör det för ofta.

Dubbelkolla alla detaljer innan du gör din bokning

Jag är väldigt noga med att dubbelkolla så att jag verkligen hyr ett helt hus och inte en del av ett hus. För även om det säkert kan vara roligt att bo inneboende hos någon så är det oftast inte riktigt så jag vill bo när jag reser. Jag kollar även så att huset (eller lägenheten) har allt det jag vill ha – t ex wifi, sängar så att det räcker till alla och att det finns parkering är viktigt när man reser runt med bil.

Vårt lilla hus i East Nashville.
Katten Elvis.
Så skönt att ha ett riktigt kök när man stannar längre på en plats.
Älskade alla fina detaljer i huset.
Jag önskar att jag var lika bra på att styla min lägenhet.
Fina tavlor som prydde väggarna.
En sån här kaktus vill jag också ha hemma.
Vårt kök – här hängde vi mycket.
Vi hade även en stor och fin uteplats – här grillade vi bland annat under 4:e juli.
Det fanns gott om utrymme för att parkera vår gigantiska bil.

Har du bokat boende via Airbnb nångång? Hur var din erfarenhet?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One Comment