Checka in: Clink78 - London's häftigaste vandrarhem

Checka in: Clink78 – London’s häftigaste vandrarhem

Att London är en av mina favoritstäder är ingen hemlighet och även om biljetter dit kan vara väldigt billiga i dagsläget, så kan boendekostnaderna bli desto dyrare. Därför så brukar jag oftast bo på vandrarhem när jag är där då det är mer prisvärt. Och att bo på vandrarhem betyder ju faktiskt inte att du måste dela sovsal med 10 stycken andra, utan du kan bo i privat rum precis som på hotell. Eller så kan du prova på något nytt och sova i en gammal fängelsecell! Det var precis det jag gjorde.

Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhem

Inget är viktigare än en bra kudde

När jag checkade in på Clink 78 så var jag trött. Det var slutet på en intensiv resa och jag ville mest bara lägga mig ned och vila. Jag hoppades på att sängen i min fängelsecell skulle vara lagom mjuk och att jag skulle bli nöjd med kudden. Det är nog det som är bland det viktigaste för mig – en skön kudde som inte är för platt! Det värsta jag vet är platta kuddar! Och jag hatar att behöva fylla ut dessa platta kuddar med diverse klädesplagg, vilket jag har behövt göra mer än en gång då jag inte har orkat gå ner till receptionen och be om en ny eller en extra kudde.

Kudden var i alla fall helt okej här, men den kunde ha fått vara lite fylligare. Jag lånade kudden från den andra sängen på mitt rum denna gång och då kände jag mig helt nöjd. Men nog om kuddar nu.. Sängen i övrigt var ganska hård, men inte som alla stenhårda sängar i Thailand där jag har vaknat med ont i ryggen.

Att sova i en gammal fängelsecell känns lite konstigt ibland och det är inte svårt att fantisera ihop hur det är att vara inlåst på riktigt. Tänk vilka historier som finns från insidan av dessa väggar.. Och tänk bara om väggar kunde tala. Jag undrar vad de skulle berätta för oss då. Att sova i en fängelsecell är också spännande och ett roligt alternativ till de vanliga rummen.

Fängelsecellen som jag sov i var liten och det var inte att tala om någon lyx där. Det fanns en våningssäng, ett litet bord, en papperskorg och en spegel. Det var all inredning som fanns. Ja, lampa fanns såklart också. Den sparsamma inredningen förstärkte bara känslan av att vara inlåst på riktigt.

Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhemClink 78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhemClink 78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhem

Område och stadsdel

Från utsidan så ser Clink78 ut som vilken byggnad som helst, om än en vacker byggnad. Det är ett gammalt tingshus som är runt 200 år gammalt och det ligger ett stenkast från  Kings Cross/St. Pancras. Med ett stenkast så menar jag ca 650-700 meter beroende på vilken väg du väljer. När jag promenerade dit på kvällen så kändes det som minst dubbelt så långt, men det kan ha varit för att jag var trött, hungrig och bara ville komma fram. Okej, det var förmodligen därför. På morgonen när jag skulle gå till bussen så kändes promenaden inte alls lika lång.

I själva närområdet så finns det inte så mycket spännande, men för min del så gör det inte så mycket. Det är nära till både buss och tunnelbana vilket gör att det är lätt att ta sig omkring, om man inte vill promenera hela tiden. Jag älskar att promenera i London, men ibland är avstånden helt enkelt för långa.

Clink 78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhemClink 78 - Vandrarhem i London

Sovsal, eget rum eller en fängelsecell?

Som de flesta andra vandrarhem så har Clink78 både sovsalar och privata rum. Men något som de flesta andra vandrarhem inte har? Möjligheten att sova i en gammal fängelsecell och självklart så var det i en sån som jag skulle sova! Min tredje fängelsecell nu, tidigare har jag bott på Långholmen i Stockholm och på Fängelsehotellet i Västervik. Favoriten måste nog bli Clink78’s fängelsecell faktiskt av den anledningen att den kände mest äkta. Cellen var inte omgjord allt för mycket, även om väggarna knappast var gröna som de är idag. Den gamla toalettstolen som de intagna fick använda förut fanns kvar, men den gick inte att använda vilket nog bara är bra. Det behöver ju inte bli för genuint..

Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhemClink 78 - Vandrarhem i London

Hur är det med wifi på Clink78?

Förutom en bra kudde så är wifi väldigt viktigt för mig när jag reser. Jag vill kunna hålla mig uppkopplad, utan att behöva betala allt för mycket extra. Här fungerade tyvärr wifi bara i allmänna utrymmen och inte på rummet. Det fanns en internet lounge (en f.d rättssal) där man kan hänga och det finns även en soffa vid receptionen ifall det är fullt i loungen. Inredningen i loungen var ett av de häftigaste rummen jag någonsin har sett på ett vandrarhem. Jag älskar att de verkligen har försökt att behålla känslan av att vandrarhemmet ligger i en gammal tingsrätt.

Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhem Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhemClink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhem

Sånt som kan vara bra att veta om Clink78

Om du är morgonpigg så finns det frukost som är gratis och du får äta så mycket du bara orkar! Det är en positiv överraskning för mig, då jag trodde att frukosten som vanligt kostar en extra slant. Det finns kaffe, te, flingor och rostad bröd. Det finns också ett kök som du kan använda från eftermiddag till midnatt, ifall du inte känner för att äta ute varje dag.

Clink78 har en TravelSHOP där du kan fynda billiga biljetter till olika sevärdheter och musikaler i London. De kan även hjälpa till med att ordna transport till flygplatser eller andra platser, samt komma med tips om vad du ska se och göra när du är i staden.

Andra bra faciliteter som kan vara av intresse: tvättstuga, en reception som är öppet dygnet runt och ClashBAR – en källarbar som har fått sitt namn efter rockbandet The Clash, som år 1978 stod inför åtal i byggnaden. De har öppet alla dagar i veckan och priserna är helt okej för att vara London!

De har en egen app (Clink Social) som gör att du kan hålla dig uppdaterad med allt som händer på vandrarhemmet, du kan få tips om nya matställen, du kan hantera din bokning och du kan även träffa nya vänner.

Clink78 - Sov i fängelsecell på London's häftigaste vandrarhem

Jag älskar de reserelaterade citaten som du kan se uppe mot taket.

Du hittar Clink78 på 78 King’s Cross Road och här finns deras hemsida.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments