Checka in: citizenM New York Times Square hotel

Checka in: citizenM New York Times Square hotel

Under vår tid i New York så provade vi på olika boende. Det första hotellet vi bodde på kan du läsa mer om här – det andra hotellet ska jag berätta mer om nu.

Det andra hotellet som vi bodde på heter citizenM New York Times Square hotel och ligger faktiskt så nära Times Square att vi hade lite utsikt ner mot Broadway Street. Jag valde dock inte hotellet på grund av läget, utan för att det såg väldigt fräscht ut samtidigt som priset var överkomligt. Jag kan inte säga att det var billigt, för finns det egentligen något hotell i New York som är riktigt billigt och bra?

Vi valde att betala lite mer än vi egentligen ville på grund av att vi kände att vi ändå ville bo bra och få ett rum som vi faktiskt ville spendera tid i, speciellt under våra första dagar i landet. New York är verkligen ingen billig stad att semestra i, men CitizenM’s koncept är att man får vad man betalar för. Med andra ord, rummen är fräscha men små och prisvärda.

Affordable luxury, om de får säga det själva

Sängarna på citizenM är väldigt stora king-size sängar med härliga kuddar och de har en så kallad “anti-jet lag regndusch” men vad det betyder är jag inte riktigt säker på. Något som de inte har och är väldigt stolta över är byxpress, bellboys eller andra trötta, gamla hotellklichéer.

Förutom en bar/restaurang som är öppet dygnet runt så har de en egen rooftop bar, Cloudbar, med panoramautsikt, som dessutom är helt gratis att besöka för hotellets gäster. Den är öppen från 16.00 till midnatt – tyvärr så missade vi detta och hann aldrig besöka stället. Tråkigt, men bara det är väl en anledning att komma tillbaka för? För till citizenM återvänder jag mer än gärna – oavsett om det är i New York eller nånstans i övriga världen där de har sina hotell.

PS: De har snabbt och bra wifi som är gratis!

CitizenM New York Times Square
Välkommen till citizenM – här styrdes det mesta via en Ipad.
Body lotion och balsam fanns i rummet 🙂
CitizenM New York Times Square
Och tvål såklart.
CitizenM New York Times Square
Ett väldigt kompakt rum – men sängen var stor ändå!
Ifall vi hade glömt adaptern hemma.
Utsikt från CitizenM New York Times Square
Utsikt från vårt stora fönster – gatan du ser nedan är Broadway Street.
Vi fick massa fina meddelanden på vår tv.
CitizenM New York Times Square
Mysiga kuddar, perfekta för ett ordentligt kuddkrig!
CitizenM New York Times Square
Som jag sa förut, ett väldigt kompakt rum.
Frukost CitizenM New York Times Square
Frukosten på citizenM är helt klart godkänd.
Tillbaka till rummet – schampoo ingick för både morgon och kväll.
CitizenM New York Times Square
Kenny njuter av en sovmorgon.
CitizenM New York Times Square
Han passar på att spana ut mot det ständigt livliga New York.
En originell lobby!
CitizenM New York Times Square
Här finns en bar, en restaurang och en lobby som du kan chilla i.
Anledningen till att det är så rymligt i lobbyn är för att rummen är små. Här kan du istället hänga och chilla i lobbyn istället för att bara sitta på rummet.
CitizenM New York Times Square
Såhär ser det ut vid incheckningsdisken – du checkar in via en dator.
CitizenM New York Times Square
Det går väldigt snabbt att checka in och checka ut här.
Små visa citizenM’s syns överallt på hotellet.
De har gått all-in med dekorationerna!
Frihetsgudinnan fick också vara med på ett hörn.
Kan man göra annat än älska alla dessa detaljer?
Jag har inga ord för denna…
Hej då citizenM – på återseende!

Övrig bra-att-veta-information om CitizenM New York Times Square

Prisklass: Priserna börjar på 193 dollar för ett dubbelrum.

Läge: Väldigt nära Times Square. Nära till många populära sevärdheter.

Adress:
citizenM New York Times Square hotel
218 W 50th St
New York
NY 10019

Läs mer om hotellet och om du ska boka rum på citizen M New York så boka gärna direkt på hotellets egna hemsida – de garanterar nämligen att de själva har det absolut lägsta priset.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

 1. Där verkar man bo som en prinsessa! 🙂 Extra plus för läckra detaljer och takbar. Sköna sängar med fluffiga kuddar ger ännu fler pluspoäng. Förstår att ni trivdes.

  Jag ska ju snart till NYC igen och kommer bland annat att bo i Chelsea. Hittade ett hotell med mycket positiva recensionrr för drygt 100 dollar per natt (inkl frukost, inte viktigt men ändå). Men visst är det kul att lyxa till det ibland!

  1. Ja men det gjorde man! Jag gillade också alla detaljer. Det är sånt som gör att man kommer ihåg ett hotell efteråt. Och såklart ger det massa pluspoäng för sköna sängar och fluffiga kuddar, haha! Det viktigaste av allt.

   Va roligt att du hittade ett hotell med bra recensioner i Chelsea för “bara” 100 dollar. I den stadsdelen hann vi inte riktigt vara så mycket – det var ju omöjligt att hinna med allt vi ville se i New York på bara några dagar. Så känner jag inför massa olika platser också. Så jag förstår verkligen varför du återvänder dit så ofta.

   PS: Tycker också det är kul när frukost ingår 🙂 Vi hade också det på Citizen M och tvingade oss själva att stiga upp bara för att inte missa den, haha.