Checka in: Golden Gate Hotel i San Francisco

Checka in: Golden Gate Hotel i San Francisco

San Francisco är en dyr stad, speciellt när det kommer till boende. Och som resenär så behöver man ju alltid ett boende. Jag spenderade otroligt mycket tid på att leta hotell innan det var dags för vår sommar-roadtrip att börja.  Och visst, det finns otroligt mycket att välja mellan, men de flesta hotellen kostade alldeles för mycket för att passa in i vår budget.

Vi ville samtidigt gärna bo hyfsat centralt så att vi enkelt skulle kunna ta oss runt i staden. Jag vet, höga krav! Till sist så hittade jag Golden Gate Hotel. Ett mysigt familjeägt hotell, precis vid Chinatown och med gångavstånd till många av stadens sevärdheter. Gillar man inte att gå så finns det både bussar och Cable Cars. Det är även ett av få hotell där priserna inte ökas under högsäsong eller helger vilket är ganska ovanligt idag.

Golden Gate Hotel

Ett mysigt hotell i hjärtat av San Francisco

Direkt när vi klev in genom dörrarna till Golden Gate Hotel så möttes vi av Pip, huskatten som hade bosatt sig vid incheckningsdisken. Och det dröjde inte alls länge innan vi fick hälsa på nästa djur – den söta hunden Cookie som helt enkelt lufsade in i vårt rum när vi höll på att packa upp. Vi kände oss genast välkomna!

Vi hade två dubbelrum bokade och det första jag gjorde efter att vi hade checkat in var att slänga mig på sängen och blunda en stund. Dock inte länge, för jag ville inte somna. Vi hade planerat att gå ut en sväng på stan för att kolla läget, äta och undvika att somna. En snabbdusch hann vi med innan och så skönt det var efteråt. Man känner sig ju inte alltid superfräsch efter en långflygning.

Vi fick massor av tips om både sevärdheter och om bra matställen innan vi promenerade iväg. Det sistnämnda gjorde att vi hamnade i North Beach (som faktiskt var en strand en gång i tiden innan de byggde ut staden!) och på en mörk pub där vi åt världens godaste Mac & Cheese! Vi fick även hjälp med att beställa taxi (innan vi kom ihåg att både Uber och Lyft finns där och har bättre priser) och tips om hur vi skulle ta oss runt staden.

Även om jag oftast alltid gör research innan en resa så är det ändå kul med tips från lokalbefolkning. De kan ju ha en massa hemliga ställen som inte Google kan hjälpa mig att hitta.

Golden Gate Hotel

Golden Gate Hotel San Francisco

golden-gate-hotel-san-francisco-26

golden-gate-hotel-san-francisco-33

Frukost med sällskap

Morgonen efter så bjöds det på en continental frukost (ingår i priset vilket inte alltid är självklart i USA) och vi vaknade till doften av nygräddade croissanter och nybryggt kaffe. Vi fick även sällskap till frukosten av två bedjande ögon. Det är kanske inte alla som gillar det, men vi tyckte bara att det var mysigt. Djur är välkomna på hotellet, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att det finns både en katt och hund där.

Om man är på hotellet vid eftermiddagen så bjuds det även på Afternoon Tea då. Vi hann inte prova på det, men det låter inte alls tokigt efter en dag på staden!

golden-gate-hotel-san-francisco-17

golden-gate-hotel-san-francisco-19

golden-gate-hotel-san-francisco-20

golden-gate-hotel-san-francisco-21

Mysiga små rum

Hotellet byggdes 1913 och då var det inte lika vanligt att familjer reste tillsammans som det är idag. Därför är rummen ganska små och i våra rum fick det plats med en dubbelsäng, ett skrivbord och två fåtöljer – men inte mer än så. Men för oss så räckte det gott och väl. Sängarna var mjuka och vi sov riktigt gott efter att ha gått runt längs San Franciscos upp-och-ned gator.

golden-gate-hotel-san-francisco-2

golden-gate-hotel-san-francisco-3

golden-gate-hotel-san-francisco-10

Övrig information

Priserna börjar på $145 för rum med delad dusch/toalett och $215 för ett rum med dusch/toalett.

Boka via deras hemsida för bästa pris.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Det såg väldigt mysigt ut och verkar ha varit en lyckoträff! Man hade ju kunnat tro att namnet Golden Gate Hotel redan skulle vara taget av någon hotellgigant?

    Vackra bilder, särskilt på den söta katten (svag för katter). 🙂

    1. Ja, vi var supernöjda med det hotellet och det är ett hotell som jag gärna återvänder till i framtiden. Om än bara för att träffa katten och hunden igen 🙂

      Och ja, visst kan man tycka det! Men nej.