Från Motala till Kiruna till Hamburg

Från Motala till Kiruna till Hamburg

När man ligger däckad i sängen i hög feber så är en blogg det sista man tänker på, det lovar jag dig. Men sen börjar man bli frisk och då kommer den där interna listan på allt som måste skrivas tillbaka. Jag ligger efter när det gäller inlägg, jag vet. Jag har hur mycket som helst att berätta. Så mycket att jag egentligen inte behöver resa det närmaste halvåret… Men så kommer det inte bli, det vet jag redan nu.

Något som jag inte nämnt här i bloggen än är att jag kommer att spendera de närmaste månaderna uppe i den norra delen av landet. I Kiruna närmare bestämt. Även om jag skulle vilja leva fullt ut på bloggen så gör jag inte det just nu och ibland så måste man dryga ut (res)kassan lite. Jag kommer att jobba som turistassistant på Kiruna Guidetur och även om jag inte kommer att resa så mycket själv när jag jobbar, så kommer jag nog att få höra om en och annan resa av alla turister jag hjälper till rätta i kylan. Även personalstyrkan i år är väldigt internationell, så jag ser fram emot en härlig vintersäsong!

Men mer om det sen och nu till nästa nyhet! Innan jag bestämde mig för att åka upp till Kiruna så bokade jag och Kenny in en resa till Hamburg. Jag fick ett erbjudande att delta i kampanjen #ComeToHamburg och kunde bara inte tacka nej. Eller, ja, Kenny lät mig inte tacka nej då han har velat åka till Hamburg ända sen jag besökte staden förra året. Han har siktet inställt på ett besök till Miniatur Wunderland, vilket även jag ser fram emot även trots att jag redan har varit där en gång. Förutom det så har vi även planerat att besöka minst en julmarknad (Hamburg har 16st!) och äta god mat. Sen tänkte vi ta dagen som den kommer, vilket känns skönt. Såna resor behövs också ibland.

Flygbiljetterna bokades för ett tag sen, vi passade på då SAS körde en EuroBonus kampanj och vi rodde hem varsin tur-och returbiljett för endast 6000 bonuspoäng – ett riktigt kap då vi dessutom flyger från Linköping! Och imorgon bitti är det dags att åka! Men först, en natt på Hotell Östergyllen i Linköping. Kenny är redan i Linköping nu på bowling med jobbet och vi tänkte att det är skönt att slippa stiga upp så tidigt imorgon. Nu får vi åtminstone en timmes extra sömn och vi alla vet hur morgontrött jag är…

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Åh vad kul med jobb i Kiruna, låter spännande! Visst är du/ har bott norröver förut?
    Saknar så de fina vinternätterna och dagarna i Fairbanks. Här är det mycket snö och 20 minus så lite likt är det iallafall 🙂

    1. Ja, det är jättekul! Har dock mest blivit jobb den senaste tiden och mindre tid för bloggen och allt annat. Och jag är född i Kiruna och har vuxit upp i en by ca 16 mil norrut. Så det är mina hemtrakter kan man säga.

      Va skönt att det är lite likt Fairbanks där du bor nu! Förstår verkligen att du kan sakna de fina vinternätterna, det är något speciellt med det.