Menu
Tankar & Reflektioner

Passet – den lilla boken som ger dig tillgång till världen

Passet - den lilla boken som ger dig tillgång till världen

Om lite mer än ett år så är det dags för mig att förnya mitt pass. Jag ser inte fram emot det, för det känns lite som att jag måste börja på nytt. Mitt nuvarande pass har varit med om mycket och det har besökt många länder. Och det kommer att kännas så tomt på sidorna när jag fixar mitt nya pass. Det känns som att jag måste säga hej då till alla mina gamla stämplar.

Samtidigt så slipper jag oroa mig över att tappa bort det gamla passet. För det skulle vara väldigt tråkigt att förlora det. Ja, det är bara ett pass men det finns så många minnen på sidorna. Vill inte ens tänka på hur ledsen jag skulle bli om jag förlorade min lilla bok med alla stämplar.. Tänk att en liten bok kan betyda så mycket!

Men något som jag kanske ska fixa redan nu är ett nytt passfodral. För som ni kan se på bilden så är mitt väldigt slitet. Det kanske är dags att beställa hem ett nytt redan nu faktiskt. Frågan är om jag ska beställa ett likadant eller ett helt annorlunda? Jag älskar ju mitt passfodral också så egentligen vill jag nog ha ett likadant.. Får fundera på det litegrann.

Jag funderade lite på det där med stämplar också. Jag tycker det är tråkigt att man inte får stämplar vid varje utlandsbesök. Har jag sagt att jag älskar stämplar? Har du nån favoritstämpel från dina utlandsbesök?

Pass

Mitt älskade pass.

Pass

Och mitt lite slitna passfodral.

 

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • FREEDOMtravel
  september 12, 2015 at 12:09 e m

  Jag tyckte att det var kul med stämplar förr, men nu får man dem så sällan. Har några stämplar i passet, från Kina och Kenya bland annat. Men nu är det snart dags för nytt pass… 😉

  Reply
  • Helena
   september 13, 2015 at 12:57 f m

   Ja, det är verkligen tråkigt att det är så med stämplar.

   Reply
 • Maria
  september 13, 2015 at 12:49 e m

  var kan man beställa det där passfodralet? det är ju hur snyggt som helst! 🙂 Tyvärr har jag fått väldigt få stämplar under åren, eftersom jag nästan enbart rest inom Europa/EU hittills. Enda ställena jag antar jag fått stämplar från är Egypten och Turkiet..

  Reply
  • Helena
   september 13, 2015 at 8:11 e m

   Visst är det snyggt! 🙂 Jag har beställt det från Bluebox.se, sök på passfodral så kommer det upp samt även några andra alternativ.

   Ja, det är lite tråkigt att man inte får stämplar från varje land som sagt.

   Reply
   • Maria
    september 16, 2015 at 6:17 e m

    Tack så mycket, ska genast kolla in sidan! 🙂

    Reply
    • Helena
     september 20, 2015 at 12:36 f m

     Varsågod! 🙂 Annars kan jag tipsa om Aliexpress för fodral också. Har inte beställt något men sett att det finns hur mycket fina som helst att välja bland 🙂 Och billigt är det.

     Reply
 • Katarina Wohlfart
  september 13, 2015 at 9:05 e m

  Vi fick ju två i goodiebagen! 🙂

  Reply
  • Helena
   september 20, 2015 at 12:45 f m

   Haha, sant! Fast jag gillade nog inte dom så mycket.. föredrar min världskarta 😉

   Reply

Leave a Reply