Passet - den lilla boken som ger dig tillgång till världen

Passet – den lilla boken som ger dig tillgång till världen

Om lite mer än ett år så är det dags för mig att förnya mitt pass. Jag ser inte fram emot det, för det känns lite som att jag måste börja på nytt. Mitt nuvarande pass har varit med om mycket och det har besökt många länder. Och det kommer att kännas så tomt på sidorna när jag fixar mitt nya pass. Det känns som att jag måste säga hej då till alla mina gamla stämplar.

Samtidigt så slipper jag oroa mig över att tappa bort det gamla passet. För det skulle vara väldigt tråkigt att förlora det. Ja, det är bara ett pass men det finns så många minnen på sidorna. Vill inte ens tänka på hur ledsen jag skulle bli om jag förlorade min lilla bok med alla stämplar.. Tänk att en liten bok kan betyda så mycket!

Men något som jag kanske ska fixa redan nu är ett nytt passfodral. För som ni kan se på bilden så är mitt väldigt slitet. Det kanske är dags att beställa hem ett nytt redan nu faktiskt. Frågan är om jag ska beställa ett likadant eller ett helt annorlunda? Jag älskar ju mitt passfodral också så egentligen vill jag nog ha ett likadant.. Får fundera på det litegrann.

Jag funderade lite på det där med stämplar också. Jag tycker det är tråkigt att man inte får stämplar vid varje utlandsbesök. Har jag sagt att jag älskar stämplar? Har du nån favoritstämpel från dina utlandsbesök?

Pass
Mitt älskade pass.
Pass
Och mitt lite slitna passfodral.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Jag tyckte att det var kul med stämplar förr, men nu får man dem så sällan. Har några stämplar i passet, från Kina och Kenya bland annat. Men nu är det snart dags för nytt pass… 😉

 2. var kan man beställa det där passfodralet? det är ju hur snyggt som helst! 🙂 Tyvärr har jag fått väldigt få stämplar under åren, eftersom jag nästan enbart rest inom Europa/EU hittills. Enda ställena jag antar jag fått stämplar från är Egypten och Turkiet..

  1. Visst är det snyggt! 🙂 Jag har beställt det från Bluebox.se, sök på passfodral så kommer det upp samt även några andra alternativ.

   Ja, det är lite tråkigt att man inte får stämplar från varje land som sagt.

    1. Varsågod! 🙂 Annars kan jag tipsa om Aliexpress för fodral också. Har inte beställt något men sett att det finns hur mycket fina som helst att välja bland 🙂 Och billigt är det.