Norrsken i södra Sverige

Norrsken i södra Sverige

Är det vanligt? Nej! Är det möjligt? Ja visst!

För några dagar så fick jag se norrsken i södra Sverige. Jag vet att det händer med jämna mellanrum, att det faktiskt visst är möjligt att skåda norrskenet på himlen i södra Sverige. Och i måndags så var det min tur att få uppleva det. Jag har sett norrsken många gånger, men aldrig så långt söderut så det var en otroligt häftig känsla. Att stå där mitt ute i mörkret, med Motala bara tio minuter bort. Jag fick reda på att det hade skådats norrsken både i Linköping och Mjölby och därför valde jag att åka ut och chansa på att det även skulle synas i Motala. Och visst syntes det!

Visst är det vackert!

Norrsken i Motala, Sverige

Det blev inte så många bilder, för även om det syntes så var det inte långvarigt. Det var dessutom sent och jag skulle upp tidigt dagen efter så jag valde att åka hem efter att ha stått där i mörkret och skådat det en stund. Det var i alla fall väldigt roligt att ha fått se det så långt söderut.

Och jag hoppas verkligen att det inte är sista gången!

Jag vill också tipsa om sidan Norrsken som finns på Facebook. Det var tack vare tips från den sidan som jag fick se norrskenet. Det är en helt suverän sida om du vill ha tips om när norrskenet kan visa sig, oavsett om du befinner dig i södra eller norra Sverige.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

  1. Åhh, vad häftigt! Jag blir så avundsjuk för jag har ännu inte sett norrsken! Men på senaste tiden har jag fått höra att det har gått att se flera gånger i Borlänge där jag bor, så snart så ska jag ha sett det!

    1. Ja, det var en upplevelse! Och ja, det är fullt möjligt att få se i Borlänge.. det har till och med synts nere i Tyskland vid flera tillfällen, så Borlänge är inte omöjligt. Håll koll på Norrskens-sidan på Facebook så kan du få tips om när det finns möjlighet att se det hos dig.

  2. Ja det visade sig i Oxelösund där jag har sommarstuga också den kvällen fast jag satt ju typiskt hemma i Malmö…Som tur är har jag sett det i Abisko men det var rätt litet och norrsken är rätt beroendeframkallande.