Menu
Östergötland

Norrsken i södra Sverige

Norrsken i södra Sverige

Är det vanligt? Nej! Är det möjligt? Ja visst!

För några dagar så fick jag se norrsken i södra Sverige. Jag vet att det händer med jämna mellanrum, att det faktiskt visst är möjligt att skåda norrskenet på himlen i södra Sverige. Och i måndags så var det min tur att få uppleva det. Jag har sett norrsken många gånger, men aldrig så långt söderut så det var en otroligt häftig känsla. Att stå där mitt ute i mörkret, med Motala bara tio minuter bort. Jag fick reda på att det hade skådats norrsken både i Linköping och Mjölby och därför valde jag att åka ut och chansa på att det även skulle synas i Motala. Och visst syntes det!

Visst är det vackert!

Norrsken i Motala, Sverige

Det blev inte så många bilder, för även om det syntes så var det inte långvarigt. Det var dessutom sent och jag skulle upp tidigt dagen efter så jag valde att åka hem efter att ha stått där i mörkret och skådat det en stund. Det var i alla fall väldigt roligt att ha fått se det så långt söderut.

Och jag hoppas verkligen att det inte är sista gången!

Jag vill också tipsa om sidan Norrsken som finns på Facebook. Det var tack vare tips från den sidan som jag fick se norrskenet. Det är en helt suverän sida om du vill ha tips om när norrskenet kan visa sig, oavsett om du befinner dig i södra eller norra Sverige.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

6 Comments

 • FREEDOMtravel
  september 10, 2015 at 2:58 e m

  Haha, jag börjar tro att det bara visar sig för vissa personer. Jag är 4o år och har aldrig sett norrsken.. 😉

  Reply
  • Helena
   september 13, 2015 at 1:08 f m

   Det gäller nog att ha lite tur, i alla fall om man inte bor i Norrland. Och så måste man ha mycket tålamod!

   Reply
 • Anna ML Holm
  september 10, 2015 at 10:13 e m

  Åhh, vad häftigt! Jag blir så avundsjuk för jag har ännu inte sett norrsken! Men på senaste tiden har jag fått höra att det har gått att se flera gånger i Borlänge där jag bor, så snart så ska jag ha sett det!

  Reply
  • Helena
   september 13, 2015 at 1:09 f m

   Ja, det var en upplevelse! Och ja, det är fullt möjligt att få se i Borlänge.. det har till och med synts nere i Tyskland vid flera tillfällen, så Borlänge är inte omöjligt. Håll koll på Norrskens-sidan på Facebook så kan du få tips om när det finns möjlighet att se det hos dig.

   Reply
 • Bara brittiskt
  september 11, 2015 at 3:53 e m

  Ja det visade sig i Oxelösund där jag har sommarstuga också den kvällen fast jag satt ju typiskt hemma i Malmö…Som tur är har jag sett det i Abisko men det var rätt litet och norrsken är rätt beroendeframkallande.

  Reply
  • Helena
   september 13, 2015 at 1:10 f m

   Åh, va synd! Nästa gång kanske.. 🙂 Norrsken är verkligen beroendeframkallande. Ju mer man ser det, desto mer vill man se!

   Reply

Leave a Reply