Sista dagen vid Lake Powell

Sista dagen vid Lake Powell

Sista dagen vid Lake Powell var minst lika het som övrig tid, om inte varmare. Eller så kändes det bara så eftersom vi alla bränt oss dagen innan då vi hyrde vattenskotrar och susade fram längs det stilla, blåa vattnet i sjön. Eller sjö är väl fel ord egentligen, för det är ju faktiskt en reservoar.

Dagen började med att vi packade ned alla våra saker, fällde ner vår rooftop sleeper och kollade så ingenting fanns kvar på vår campingplats. Det var dags att checka ut och det kändes tråkigt då vi alla verkligen älskade Lake Powell och allt runtomkring.

Hade vi haft möjlighet så hade nog ingen av oss tvekat till att stanna en natt till. Men vi skulle inte lämna området riktigt än utan först så skulle vi ut på ett Canyon Adventure, en båttur längs Lake Powell.

wahweap-marina-rv-campground-lake-powell-usa-54

Början på en underbar dag i Lake Powell

Solbrända och med ömma ben så valde vi att sitta under tak större delen av båtturen.

Klockan var knappt nio och solen stekte redan på ordentligt så det kändes som det enda valet. Jag kunde dock inte låta bli att smita ut lite då och då. Jag ville njuta av att sitta däruppe och känna vinden blåsa i håret, samtidigt som jag knäppte av bild efter bild på den vackra omgivningen.

Under gårdagen så lämnade jag systemkameran i bilen och valde istället att ha en ganska kamera-fri dag med några små undantag. Men idag så kunde jag fokusera på att fånga Lake Powell på ett helt annat sätt.

Vi åkte ungefär samma sträcka som vi åkt dagen innan med vattenskotrarna, skillnaden idag var att vi verkligen kunde studera de olika formationerna längs bergsväggarna. Samtidigt så berättade den lättsamma rösten i hörlurarna om olika platser och händelser som vi inte hade någon aning om innan. Som att medeldjupet är ungefär 40 meter och att det tog 300 år att fylla hela reservoaren. Idag så är den inte helt full då vattnet har behövts användas på andra ställen. Och det är ju det som är tanken med en reservoar.

En annan häftig detalj är att Lake Powell har mer strandlinje än hela västkusten och det är väldigt imponerande! Och enligt rösten så är Lake Powell som ett sparkonto för 24,5 miljoner människor. Skillnaden är bara att sparkontot inte innehåller pengar, utan vatten. Ja, Lake Powell är verkligen helt fantastiskt, på alla sätt och vis. Men jag ska inte skriva så mycket mer utan nu ska ni istället får kolla på de fantastiska bilderna från båtturen!

canyon-adventure-lake-powell-1
canyon-adventure-lake-powell-2
canyon-adventure-lake-powell-3
canyon-adventure-lake-powell-4
canyon-adventure-lake-powell-5
canyon-adventure-lake-powell-6
canyon-adventure-lake-powell-7
canyon-adventure-lake-powell-8
canyon-adventure-lake-powell-9
canyon-adventure-lake-powell-10
canyon-adventure-lake-powell-11
canyon-adventure-lake-powell-12
canyon-adventure-lake-powell-13
canyon-adventure-lake-powell-14
canyon-adventure-lake-powell-15
canyon-adventure-lake-powell-16
canyon-adventure-lake-powell-17
canyon-adventure-lake-powell-18
canyon-adventure-lake-powell-19
canyon-adventure-lake-powell-20
canyon-adventure-lake-powell-21
canyon-adventure-lake-powell-22
canyon-adventure-lake-powell-23
canyon-adventure-lake-powell-24
canyon-adventure-lake-powell-25
canyon-adventure-lake-powell-26
canyon-adventure-lake-powell-27
canyon-adventure-lake-powell-28
canyon-adventure-lake-powell-29
canyon-adventure-lake-powell-30
canyon-adventure-lake-powell-31
canyon-adventure-lake-powell-32
canyon-adventure-lake-powell-33
canyon-adventure-lake-powell-333

Lite fakta och bra att veta

Canyon Adventure Highlights innehåller en resa till: Glen Canyon Dam, Antelope Canyon, Navajo Sandstone, Navajo Canyon och 50/50 Wall.

Ombord på båten så bjuds (ingår i priset) du på iskallt vatten, varmt kaffe eller svalkande lemonad. Men det finns ingen mat att köpa ombord så ta gärna med dig fika/matsäck.

Pris vuxen: $70
Pris barn: $45

Båten avgår från Wahweap Marina vid Lake Powell Resort, strax utanför Page, Arizona. Mötesplatsen är inne på Lake Powell Resort och därifrån går man gemensamt ned till båten.

Vill du läsa mer om själva turen eller någon av de andra turerna som Lake Powell Resort erbjuder så kan du göra det här. Jag hade själv gärna åkt ut till Rainbow Bridge men vid bokningstillfälle kände jag att den skulle ta för lång tid och jag trodde ju att vi skulle kunna ta oss dit med vattenskotrarna. Det kunde vi ju inte och såhär i efterhand ångrar jag att jag inte valde den turen. Nästa gång…

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Lake Powell är helt fantastiskt, även om människan har varit del till att skapa det. Och ja, väldigt imponerande. Det tror man inte direkt när man kommer dit.