Stendörrens Naturreservat

Stendörrens Naturreservat – en utflykt under en solig vinterdag

Första gången som jag besökte Stendörrens Naturreservat utanför Nyköping var för många år sen. Min kompis Joanna tog mig dit en kväll och det blev några bilder. Men egentligen så planerade vi att åka tillbaka tidigt nästa morgon, för att fånga soluppgången över klipporna. Tyvärr var inte vädret med oss den morgonen så det blev ingen soluppgång.

Jag har tänkt att jag ska åka tillbaka många gånger sen dess. Men det är ytterligare en sån sak som aldrig blev av. Förrän nu. I fredags så åkte jag och Kenny till Södertälje där vi utnyttjade en frinatt på Scandic. Efter en god natts sömn så vaknade vi utvilade på lördagen. Vi njöt av frukosten i lugn och ro och åkte sedan mot dagens mål. Stendörrens Naturreservat.

Först ett stopp i världens ände

Då planen var att fotografera vid solnedgången så ville vi inte komma fram allt för tidigt, så vi åkte ut en sväng till Trosa Havsbad. Där mötte vi både skridskoåkare och soldyrkare som njöt av det vackra vädret.

trosa-havsbad_2 trosa-havsbad_3 trosa-havsbad_4

Sen lunch vid Naturum

Nån timme senare så åkte vi vidare och väl framme vid Stendörren så bestämde vi oss för att börja med en sen lunch. En medhavd smörgåstårta och iskallt vatten hade vi med oss och som alltid så smakar mat alltid så mycket bättre när man äter utomhus! Resten av berättelsen får ni i bilder.

stendorrens-naturreservat-nykoping-01 stendorrens-naturreservat-nykoping-02 stendorrens-naturreservat-nykoping-03 stendorrens-naturreservat-nykoping-04 stendorrens-naturreservat-nykoping-05 stendorrens-naturreservat-nykoping-06 stendorrens-naturreservat-nykoping-07 stendorrens-naturreservat-nykoping-08 stendorrens-naturreservat-nykoping-09 stendorrens-naturreservat-nykoping-10 stendorrens-naturreservat-nykoping-11stendorrens-naturreservat-nykoping-13 stendorrens-naturreservat-nykoping-14 stendorrens-naturreservat-nykoping-15 stendorrens-naturreservat-nykoping-16stendorrens-naturreservat-nykoping-18stendorrens-naturreservat-nykoping-20stendorrens-naturreservat-nykoping-21stendorrens-naturreservat-nykoping-23stendorrens-naturreservat-nykoping-24stendorrens-naturreservat-nykoping-26stendorrens-naturreservat-nykoping-28stendorrens-naturreservat-nykoping-29stendorrens-naturreservat-nykoping-30stendorrens-naturreservat-nykoping-31stendorrens-naturreservat-nykoping-32stendorrens-naturreservat-nykoping-33stendorrens-naturreservat-nykoping-34stendorrens-naturreservat-nykoping-35stendorrens-naturreservat-nykoping-36stendorrens-naturreservat-nykoping-37stendorrens-naturreservat-nykoping-39stendorrens-naturreservat-nykoping-40

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 Comments

  1. Tack Anna! 🙂 Ja, visst är det helt sjukt vackert där! Har du några tips på andra fina platser i det området då måntro? 🙂

   1. Nej, tyvärr så har jag inte det. Det var så länge sedan och vi bodde/pluggade i Linköping. Åkte mest till Nyköping/Oxelösund på helgerna. Men däremot kan jag rekommendera besök i Gnestatrakten om du inte varit där. Min familj hade sommartorp nära sjön Klämmingen när jag var liten, i backen upp från Klämmingsbergsbadet. Helt sanslöst vacker natur däromkring med berg och kuperat landskap. Det är ju dock insjö- och inte havsmiljö.

  1. Tack Annie! 🙂 Jag tycker absolut att du ska försöka ta dig dit nångång! Jag planerar att åka dit igen när det börjar bli lite mer grönt. Du får ta och följa med! 😉

    1. Aha, på det viset. Men då är det ju perfekt att bara kunna åka förbi nästa gång du har vägarna förbi och har tid! 🙂 Annars får vi göra nån riktig fotoutflykt nångång, det skulle vara skoj.

  1. Åh, va kul att du var där idag! 🙂 Jag är sugen på att åka tillbaka, men tänkte vänta till det blir lite mer vår först.