Stendörrens Naturreservat – en utflykt under en solig vinterdag

Första gången som jag besökte Stendörrens Naturreservat utanför Nyköping var för många år sen. Min kompis Joanna tog mig dit en kväll och det blev några bilder. Men egentligen så planerade vi att åka tillbaka tidigt nästa morgon, för att fånga soluppgången över klipporna. Tyvärr var inte vädret med oss den morgonen så det blev ingen soluppgång.

Jag har tänkt att jag ska åka tillbaka många gånger sen dess. Men det är ytterligare en sån sak som aldrig blev av. Förrän nu. I fredags så åkte jag och Kenny till Södertälje där vi utnyttjade en frinatt på Scandic. Efter en god natts sömn så vaknade vi utvilade på lördagen. Vi njöt av frukosten i lugn och ro och åkte sedan mot dagens mål. Stendörrens Naturreservat.

Först ett stopp i världens ände

Då planen var att fotografera vid solnedgången så ville vi inte komma fram allt för tidigt, så vi åkte ut en sväng till Trosa Havsbad. Där mötte vi både skridskoåkare och soldyrkare som njöt av det vackra vädret.

trosa-havsbad_2 trosa-havsbad_3 trosa-havsbad_4

Sen lunch vid Naturum

Nån timme senare så åkte vi vidare och väl framme vid Stendörren så bestämde vi oss för att börja med en sen lunch. En medhavd smörgåstårta och iskallt vatten hade vi med oss och som alltid så smakar mat alltid så mycket bättre när man äter utomhus! Resten av berättelsen får ni i bilder.

stendorrens-naturreservat-nykoping-01 stendorrens-naturreservat-nykoping-02 stendorrens-naturreservat-nykoping-03 stendorrens-naturreservat-nykoping-04 stendorrens-naturreservat-nykoping-05 stendorrens-naturreservat-nykoping-06 stendorrens-naturreservat-nykoping-07 stendorrens-naturreservat-nykoping-08 stendorrens-naturreservat-nykoping-09 stendorrens-naturreservat-nykoping-10 stendorrens-naturreservat-nykoping-11stendorrens-naturreservat-nykoping-13 stendorrens-naturreservat-nykoping-14 stendorrens-naturreservat-nykoping-15 stendorrens-naturreservat-nykoping-16stendorrens-naturreservat-nykoping-18stendorrens-naturreservat-nykoping-20stendorrens-naturreservat-nykoping-21stendorrens-naturreservat-nykoping-23stendorrens-naturreservat-nykoping-24stendorrens-naturreservat-nykoping-26stendorrens-naturreservat-nykoping-28stendorrens-naturreservat-nykoping-29stendorrens-naturreservat-nykoping-30stendorrens-naturreservat-nykoping-31stendorrens-naturreservat-nykoping-32stendorrens-naturreservat-nykoping-33stendorrens-naturreservat-nykoping-34stendorrens-naturreservat-nykoping-35stendorrens-naturreservat-nykoping-36stendorrens-naturreservat-nykoping-37stendorrens-naturreservat-nykoping-39stendorrens-naturreservat-nykoping-40

Tags from the story

26 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *