Yellowstone Nationalpark

Yellowstone Nationalpark

Vi har spenderat några dagar i Yellowstone Nationalpark, där vi haft strålande solsken ena dagen för att samma kväll hamna mitt i snöstorm. När vi åkte in i parken på kvällen så fick vi även bevittna några otroliga blixtar!

Vi åkte ut på Wildlife safari en dag också, då vi tänkte att vi kanske får se mer djur om vi har en kunnig guide med oss. Och vi fick se hundratals bison,  7 vargar (både vuxna och valpar), en grizzlybjörn och två svartbjörnar. Lägg till några babyugglor, en rödräv och bergsgetter. Det var helt klart värt pengarna att åka ut på en guidar tur även om man lätt kan köra samma vägar själv.

Den ena svartbjörnen såg vi dock på väg in till parken, den stod precis vid vägkanten och man såg en stor svart klump som rörde på sig. Andra svartbjörnen såg vi när vi åkte ut på safari själva en morgon.

yellowstone-nationalpark-1 yellowstone-nationalpark-2 yellowstone-nationalpark-5 yellowstone-nationalpark-7 yellowstone-nationalpark-10 yellowstone-nationalpark-13 yellowstone-nationalpark-14 yellowstone-nationalpark-18yellowstone-nationalpark-19 yellowstone-nationalpark-20 yellowstone-nationalpark-22 yellowstone-nationalpark-24 yellowstone-nationalpark-27 yellowstone-nationalpark-29 yellowstone-nationalpark-33

Gillar man att se djur så är Yellowstone rätt destination! Vi var bara där en kort tid och jag hade lätt kunnat stanna kvar några dagar till för att hinna se allting som finns där.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 Comments

 1. Woooooow vilda vargar! Det är min dröm att se. Men finns det fler där, är det därför det är lättare att få syn på dom än här i Sverige?
  Det närmsta jag har varit är vargbajs som vi hittade utanför husknuten men inte närmare än så…

  1. Det var otroligt häftigt. Såg de knappt med blotta ögat dock. Tack och lov för kikare! Det finns ca 140 vargar i Yellowstone men de finns ju på en ganska begränsad yta. Så vet man vart man ska leta så har man nog ganska stor chans att se dem. Speciellt på våren då de får ungar.

  1. Hela USA är fantastiskt men både Yellowstone och Yosemite hamnar högst på min lista! Sån fantastisk natur alltså ☺ De påminner lite om varandra men ändå inte.

 2. Nej men shit pomfritt! Fick ni se så mycket härliga djur? Jag har ju iofs sett en varg, en gång, när jag var rund under fötterna, mitt i natten, mitt ute i skogen. Som tur var satt jag tryggt i passagerarsätet i min bil och Martin körde. Men så stora de är då! Spännande att få se så där mycket djur. Nu kommer 70-200 väl till pass!

  1. Ja, det var en fullspäckad dag med djur verkligen!

   Vilken tur att ni satt tryggt i bilen när ni såg vargen. Vi stod ju ute i men väldigt långt ifrån. Så långt att de inte ens syns på mina bilder, trots 70-200!

  1. Kul att du gillar bilderna! Det finns så mycket i USA som man inte ens tänker att det är USA. Som Yellowstone. Så olikt allt annat och så häftig natur och miljö där.

  1. Yellowstone borde finnas med på allas lista! Är så nöjd med att vi fick se massa vilda djur men speciellt björnarna och vargarna är jag extra nöjd med!

  1. Det var häftigt. Och vackert! Jag tycker alla borde åka dit minst en gång i sitt liv. För min del blir det förhoppningsvis fler gånger 😉