Menu
USA / Wyoming

Yellowstone Nationalpark

Yellowstone Nationalpark

Vi har spenderat några dagar i Yellowstone Nationalpark, där vi haft strålande solsken ena dagen för att samma kväll hamna mitt i snöstorm. När vi åkte in i parken på kvällen så fick vi även bevittna några otroliga blixtar!

Vi åkte ut på Wildlife safari en dag också, då vi tänkte att vi kanske får se mer djur om vi har en kunnig guide med oss. Och vi fick se hundratals bison,  7 vargar (både vuxna och valpar), en grizzlybjörn och två svartbjörnar. Lägg till några babyugglor, en rödräv och bergsgetter. Det var helt klart värt pengarna att åka ut på en guidar tur även om man lätt kan köra samma vägar själv.

Den ena svartbjörnen såg vi dock på väg in till parken, den stod precis vid vägkanten och man såg en stor svart klump som rörde på sig. Andra svartbjörnen såg vi när vi åkte ut på safari själva en morgon.

yellowstone-nationalpark-1 yellowstone-nationalpark-2 yellowstone-nationalpark-5 yellowstone-nationalpark-7 yellowstone-nationalpark-10 yellowstone-nationalpark-13 yellowstone-nationalpark-14 yellowstone-nationalpark-18yellowstone-nationalpark-19 yellowstone-nationalpark-20 yellowstone-nationalpark-22 yellowstone-nationalpark-24 yellowstone-nationalpark-27 yellowstone-nationalpark-29 yellowstone-nationalpark-33

Gillar man att se djur så är Yellowstone rätt destination! Vi var bara där en kort tid och jag hade lätt kunnat stanna kvar några dagar till för att hinna se allting som finns där.

 

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

14 Comments

 • Jeanette
  maj 31, 2016 at 8:09 f m

  Woooooow vilda vargar! Det är min dröm att se. Men finns det fler där, är det därför det är lättare att få syn på dom än här i Sverige?
  Det närmsta jag har varit är vargbajs som vi hittade utanför husknuten men inte närmare än så…

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 5:53 f m

   Det var otroligt häftigt. Såg de knappt med blotta ögat dock. Tack och lov för kikare! Det finns ca 140 vargar i Yellowstone men de finns ju på en ganska begränsad yta. Så vet man vart man ska leta så har man nog ganska stor chans att se dem. Speciellt på våren då de får ungar.

   Reply
 • Sanna Rosell
  maj 31, 2016 at 9:19 e m

  Makalös natur i Yellowstone! Har varit i Yosemite och blev helt tagen av omgivningarna. Kan tänka mig att denna park ger liknande upplevelser!

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 5:55 f m

   Hela USA är fantastiskt men både Yellowstone och Yosemite hamnar högst på min lista! Sån fantastisk natur alltså ☺ De påminner lite om varandra men ändå inte.

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  maj 31, 2016 at 10:02 e m

  Nej men shit pomfritt! Fick ni se så mycket härliga djur? Jag har ju iofs sett en varg, en gång, när jag var rund under fötterna, mitt i natten, mitt ute i skogen. Som tur var satt jag tryggt i passagerarsätet i min bil och Martin körde. Men så stora de är då! Spännande att få se så där mycket djur. Nu kommer 70-200 väl till pass!

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 5:58 f m

   Ja, det var en fullspäckad dag med djur verkligen!

   Vilken tur att ni satt tryggt i bilen när ni såg vargen. Vi stod ju ute i men väldigt långt ifrån. Så långt att de inte ens syns på mina bilder, trots 70-200!

   Reply
 • FREEDOMtravel
  juni 1, 2016 at 9:00 f m

  Vilt och vackert! Så coolt! USA har aldrig lockat mig, men just det här… det lockar! Tack för fantastiska bilder!

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 6:00 f m

   Kul att du gillar bilderna! Det finns så mycket i USA som man inte ens tänker att det är USA. Som Yellowstone. Så olikt allt annat och så häftig natur och miljö där.

   Reply
 • Discovering The Planet
  juni 1, 2016 at 12:07 e m

  Yellowstone lockar verkligen. Nu lite till. Att få se vilda björnar är med på listan.

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 6:01 f m

   Yellowstone borde finnas med på allas lista! Är så nöjd med att vi fick se massa vilda djur men speciellt björnarna och vargarna är jag extra nöjd med!

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  juni 3, 2016 at 8:41 e m

  Alltså du måste blogga varje dag!Bara väntar på nästa inlägg du!

  Reply
  • Helena
   juni 6, 2016 at 5:34 f m

   Jag ska försöka att blogga oftare men är lite svårt just nu. Datorn är stekt! Men ett inlägg laddas upp just nu ☺

   Reply
 • Fantasiresor
  juni 27, 2016 at 8:08 e m

  WOW! Hoppade precis upp på min bucketlist. Så häftigt. Och vackert!

  Reply
  • Helena
   juni 29, 2016 at 3:12 e m

   Det var häftigt. Och vackert! Jag tycker alla borde åka dit minst en gång i sitt liv. För min del blir det förhoppningsvis fler gånger 😉

   Reply

Leave a Reply