Menu
USA

6 mysiga och mindre städer att besöka i USA

6 mysiga och mindre städer att besöka i USA

I början av veckan så publicerade jag ett inlägg där jag delade med mig av några av de större städer som jag har besökt i USA och tänkte att jag skulle fortsätta med att dela med mig av några av de mindre städerna som jag har besökt och gillat. Det finns otroligt många mysiga och härliga mindre städer i USA och det här är några av mina favoriter. Har du några egna favoriter?

Gatlinburg, Tennessee

Vi bodde en kvart utanför Gatlinburg och de två största anledningarna till val av boende var närheten till Smoky Mountains och närheten till Dollywood. Men förutom det så är Gatlinburg en riktigt rolig stad att upptäcka. Den är inte så stor men ta dig tid till att strosa runt bland alla unika butiker, lyssna på gatumusikanterna och kanske gör du som vi, äter burgare på LandShark – men varning för stora portioner!

Mitt bästa Gatlinburg tips: gå in på ett av stadens alla bryggerier/destillerier och prova lokal öl, eller Moonshine om du är modig.

Gatlinburg bjöd på allt från underhållning av gatumusikanter till unika butiker med annorlunda prylar.

Asheville, North Carolina

Vi stannade till i Asheville under vår andra långa roadtrip, när vi utforskade den södra/östra delen av landet. Vi bodde lyxigt i en lägenhet (reklamlänk) som var större än vår lägenhet här hemma och vi strosade längs gatorna i staden samtidigt som vi hade fantastisk natur precis utanför staden. Om du gillar mindre städer och har en förkärlek till vacker natur så är Asheville ett givet stopp.

Mitt bästa Asheville tips: gå in på Kilwins och provsmaka dig fram tills du hittar favoritglassen. Min blev Marsh-Mallow S’more, så otroligt god! Och missa inte att gå in på Mast General Store där du kan hitta lite av allt möjligt.

Kilwins glass med marshmallowsmak var den bästa under hela resan.

Jackson Hole, Wyoming

Efter att ha upplevt den mäktiga naturen och allt djurliv i Yellowstone så ville vi ha lite mer stadsliv och hamnade då i otroligt mysiga Jackson Hole, staden som ligger i dalen mellan bergskedjan Tetons och Gros Ventre prärien. Här passade jag och Kenny på att besöka den lokala rodeon (övriga i resesällskapet var tyvärr för sjuka för att orka med en utekväll). Staden har dessutom varit inspelningsplats för en mängd filmer, bland annat Rocky IV, Dansar med vargar och Django Unchained och jag kan mycket väl förstå varför med bergskulisser som dessa!

Mitt bästa Jackson Hole tips: missa inte att besöka unika Million Dollar Cowboy Bar som har livemusik sex dagar i veckan.

Jackson Hole är en riktig cowboystad.

Moab, Utah

Vi hann egentligen inte uppleva allt som Moab faktiskt hade att erbjuda då vi mest hade staden som bas för utflykter till både Canyonlands och Arches. Men hade vi vetat hur mysig denna outdoor-stad egentligen skulle visa sig vara så hade vi gärna stannat kvar en extra dag eller två. Men nu vet vi och vi vet att vi även kommer att återvända dit en dag.

Mitt bästa Moab tips: för många så är det nationalparkerna som lockar till ett stopp i Moab men stanna gärna kvar och häng i själva staden.

Archview camping ligger strax utanför Moab och var en av de finare campingarna som vi övernattade vid.

Page, Arizona

Egentligen så är det väl inte Page som stad som jag gillar, utan det är snarare för allt som finns att göra runt omkring staden. Vi hyrde vattenskotrar och körde runt i Lake Powell, hittade egna stränder där vi stannade och badade och sen på kvällen så åkte vi till Wahweap Marina som klev in som vinnare av bästa campingplats som vi bodde på (tätt följd av Archview utanför Moab). Här finns också Horseshoe Bend för den som gillar utsikter och vackra vyer. Här kan du även hitta den bästa maträtten också – Navajo tacos.

Mitt bästa Page tips: Lake Powell är fin att se på även från avstånd men missa inte att bege dig ut på själva sjön! Du behöver inte hyra vattenskoter som vi gjorde, utan du kan paddla kajak, paddla SUP, åka båt eller ”bara” åka på en guidad båttur. Men vad du än väljer – välj något!

Lake Powell med sitt turkosa vatten och röda klippor.

Blowing Rock, North Carolina

Blowing Rock var ”bara” en stad som låg längs vägen och som vi valde att stanna till vid för att äta lunch. Den ligger perfekt till i närheten av Blue Ridge Parkway och kallas för ”Crown of the Blue Ridge”. Istället för att åka vidare direkt så tog vi en promenad längs ”shoppinggatan” och Kenny passade på att smita in hos det lokala bryggeriet med samma namn som staden. Dessvärre hade de egentligen stängt då men han fick komma in en stund ändå och passade även på att köpa med sig smakprov av deras öl.

Mitt bästa Blowing Rock tips: spana in de små butikerna med unika hantverk.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

4 Comments

 • Ann Rumbleinthearctic
  september 22, 2018 at 1:57 e m

  Kul, ja de små städerna är alltid roligt att besöka. Har också varit i Jackson och Moab. Försöker fundera på alla andra småstäder jag varit till, och det finns ju en hel del i Alaska, Montana och Wisconsin. Vi försöker alltid besöka bryggeri om det finns i staden. Men annars blir det liksom inte mycket mer. Vi åker mest igenom städer och har inte riktigt som mål att utforska själva staden. Man får kanske bli bättre på det 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 16, 2018 at 11:58 e m

   Jag kan tänka mig att du har varit i många småstäder i massor av olika stater. Skulle vara väldigt roligt att läsa om det, även om du kanske inte riktigt utforskat staden så mycket, så om du har brist på saker att blogga om så har du ett tips där 😉

   Reply
 • Ann-Louise
  september 25, 2018 at 5:39 e m

  Jag har inte varit i någon av städerna ovan men fick ju massor av inspiration nu! Min absoluta favoritstad bland småstäderna i USA är Gualala i norra Kalifornien. Håller på att skriva på ett blogginlägg om denna plats och hoppas jag lyckas få det klart snart. 🙂

  Reply
  • Helena
   oktober 16, 2018 at 11:32 e m

   Va roligt att du blev inspirerad! Gualala har jag aldrig hört talas om så jag ser fram emot att få läsa mer om den staden.

   Reply

Leave a Reply