Neonskyltarnas kyrkogård i Las Vegas

Neonskyltarnas kyrkogård i Las Vegas

I Las Vegas så finns ett museum fullt av neonskyltar som berättar mycket om staden historia. Museumet kallas även för Neon Boneyard eller Neonskyltarnas kyrkogård på svenska. Den ligger strax utanför The Strip och här hittar du bland annat gamla, kända skyltar från Ceasars Palace, Golden Nugget och ikoniska Stardust.

Visste du förresten att Las Vegas är en relativt ung stad? Det visste inte jag förrän vår guide berättade det. Stadens grundades 1905 som en järnvägsknut och började växa i ganska snabb takt av just den anledningen. Inom ett par år så hade stadens invånare ökat betydligt och det var den stad som växte snabbast under 1900-talet. År 1931 så legaliserades kasinospel i staten Nevada och efter det så är resten historia. Idag är Las Vegas en härlig stad fullt med äventyr för både små och stora.

Det finns egentligen inte så mycket att skriva om stället, utan jag låter hellre bilderna tala för sig själva. Det där talesättet att en bild säger mer än tusen ord stämmer så väl in här!

 

Vill du ha mer information? 

Hitta hit: Ta en Uber eller Lyft istället för taxi om du vill spara lite pengar. Adressen är 770 N Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89101, USA.

Öppettider: Alla dagar mellan 8.30 – 22. Öppettiderna kan dock ändras vid högtider, så dubbelkolla alltid på hemsidan för aktuella ändringar.

Pris: Det kostar $19 dollar att gå på en guidad tur under dagtid. På kvällen kostar det $25. Boka gärna biljetter i förväg då detta är ett otroligt populärt ställe och biljetterna ofta tar slut.

Jag besökte Neonmuseumet som en del av en pressresa till Las Vegas.
Som alltid så är alla åsikter, tankar, texter och bilder mina egna.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments