Ät buffé i Las Vegas - en guide till all världens mat

Ät buffé i Las Vegas – en guide till all världens mat

Las Vegas är känt för sina bufféer som håller världsklass och de flesta större hotell i staden har sin egna buffé. De serverar ofta både frukost, lunch och middag och oavsett vilken tid på dygnet som du vill äta på så är du garanterat att hitta åtminstone en buffé. Ja, förutom mitt i natten då. Men att veta vilken buffé man ska välja är inte det lättaste beslutet, det finns ju så många olika!

Visst kan du fråga andra om deras rekommendationer, men det är faktiskt inte heller det bästa sättet att hitta buffén som passar dig bäst. Jag rekommenderar istället att läsa på om vad som finns på de olika bufféerna för alla har vi olika smaklökar.

När jag besökte Las Vegas tillsammans med Kenny, Jimmy och Tony under våran allra första roadtrip i USA så åt vi buffé på tre olika ställen och åsikterna om vilken buffé som hade bäst mat går isär beroende på vem du frågar. Vi är dock ganska överens om vilken buffé som var mest prisvärd.

Exempel: Kenny som älskar skaldjur tyckte om när de hade mycket skaldjur att välja bland, men gillar du inte skaldjur så kommer du ju förmodligen heller inte att äta några – oavsett hur goda de än må vara. Och då kanske den buffén inte är rätt för dig.

Restaurangguide

Bra att veta innan du ska äta buffé i Las Vegas

När är det billigast att äta buffé i Las Vegas?

Frukostbuffén är oftast billigast, för att sedan öka lite när det är dags för lunch och sen ökar priset ytterligare lite till när det blir middag. Ett tips som jag har fått är att du kan kombinera de olika bufféerna genom att gå in strax innan frukosten går över till lunch eller innan lunchen går över till middag. Dock betyder det inte att du kan spendera hela dagen vid buffébordet utan du har ungefär 2 timmar på dig att äta dig mätt. Men var inte orolig, det räcker mer än väl!

All You Can Drink-paket

Dryck ingår ofta när du äter buffé, men endast läsk eller vatten. De flesta ställen erbjuder dig dock att köpa till ett All You Can Drink-paket där du får dricka obegränsat med (fat)öl och husets vin. Även Mimosas ingår på många ställen. När vi åt buffé på Bacchanal Buffet på Ceasars Palace så köpte Kenny till All You Can Drink och kunde snabbt räkna ut hur många öl han behövde dricka för att inte förlora på det.

All You Can Drink kändes värt pengarna för att öl generellt sett är ganska dyrt i Las Vegas.

Kenny

Dricks och skatt

Till skillnad från i Sverige så är det standard att ge dricks när du äter ute. Mellan 15-20% är vanligt att ge men du väljer självklart själv exakt hur mycket dricks du vill lämna.

En annan sak som skiljer sig från Sverige är att i USA så tillkommer skatt (tax) på notan. Det är lätt att missa detta när du kollar i menyn för där är det inte alltid självklart att priserna är innan skatt. Totalpriset syns dock alltid när du får in notan.

Ät sent för att slippa köa och

Det kan vara långa köer till bufféerna – speciellt om du väljer en av de mest populära bufféerna. Det är väldigt vanligt att man går ut och äter sent i Las Vegas och därför kan det vara smart att istället välja att äta tidigare för att slippa köer.

Få valuta för dina pengar – välj rätt mat

Gå med fördel en runda och spana in vad det finns för mat innan du hugger in. För att få mest valuta för pengarna så börja med att äta kött och skaldjur. Spara bröd, pannkakor och annan påfyllnadsmat till söndagsfrukosten hemma.

24-timmars buffé i Las Vegas

Det finns dock något som kallas för 24-timmars buffé och är precis som det låter – du betalar för erbjudandet som gäller på utvalda hotell och du har 24 timmar på dig att äta.

Ta en ny tallrik varje gång

När du har ätit klart så lämnar du tallriken på bordet och tar en ny tallrik om du vill ha mer mat. Servitörer/servitriser kommer och plockar undan dig när de ser att du är klar med tallriken och det är delvis detta som du lämnar dricks för. De serverar dig även dryck vid bordet.

Du får minst lika god mat på de billigare bufféerna som på de dyra, även om utbudet kanske är lite större på de dyra. Men förmodligen kommer du ändå inte orka smaka på allt som finns på menyn.

Jimmy
The Strip | Nevada | USA

När kan jag äta buffé i Las Vegas och vad kostar det egentligen?

Du kollar enkelt upp aktuella öppettider och priser på hotellens respektive hemsidor men generellt sett så stämmer nedanstående tider för frukost, lunch och middag. Nä’r det gäller priser så beror det mycket på vilken tid du äter samt vart du äter. Det finns billigare bufféer och det finns de som är riktigt dyra.

Frukost: ca 07.00 – 11.00

Lunch: ca 11.00 – 15.30

Middag: ca 15.30 – 22.00

Ät inte så mycket innan det är dags att äta buffé och om du tycker att du blir mätt för snabbt så kan du vänta en stund så du får plats med dessert. Du har ju åtminstone minst två timmar på dig så stressa inte.

Tony

Fem buffér i Las Vegas som jag har provat

Några av nedanstående buffér hade jag läst om innan jag valde att äta där, medan några var spontana besök. Jag har inte rangordnat dessa i någon specifik ordning utan du kan läsa om det jag gillade, det jag inte gillade och jag har även frågat mitt resesällskap om vad de egentligen tyckte.

Jag har valt att inte skriva så mycket om exakt vilka rätter som fanns med på menyn då det ändras hela tiden.

The Buffet at Wynn

Detta är en av de dyraste bufféerna i Las Vegas samtidigt som det är riktigt bra mat här. Det går alltid att argumentera över om du verkligen kommer att orka äta så mycket som du faktiskt betalar för och med det sagt så är det kanske inte en “prisvärd” buffé samtidigt som den faktiskt är värd priset.

Jag gillade att de hade lagt upp en stor del av maten på mini-tallrikar. Då kunde jag provsmaka utan att riskera att ta för mycket av något som jag kanske inte alls skulle gilla. Det kändes också väldigt fräscht.

Jag åt buffé på The Wynn under en vardagskväll och betalade 50 dollar för hela kalaset inklusive dryck. Jag hade läst att denna buffé skulle vara en av de bästa i Las Vegas och valde att chansa trots prislappen och jag ångrade det inte. Det jag ångrade var dock att jag kanske åt lite för mycket men det var svårt att låta bli. Jag skulle gärna äta här igen.

Om du väljer att lämna restaurangen så kommer du inte att kunna gå in igen, så tänk på detta.

Typ av mat: 15 live-action-matlagningsstationer där kockarna förbereder maten på plats. Här finns bland annat grillat steakhouse-kött, skaldjur, sushi och till efterrätt finns massor av bakelser, varma bakverk och en chokladfontän!

Pris: ca 50 dollar för middagsbuffé (vardagar)

buffé las vegas

The Buffet at Aria

Jag befann mig i Las Vegas under Thanksgiving och tänkte att jag skulle unna mig en festmåltid. Jag bodde på Arias systerhotell Vdara och såg att de hade en Thanksgiving Feast som jag tyckte lät bra. Eftersom priset på lunchbuffé är lägre än middagsbuffé så valde jag det. Jag valde att äta så sent som jag bara kunde, men fortfarande få lunchpriset, och tänkte att jag förmodligen inte kommer att behöva äta middag efter en buffé. Jag tänkte helt rätt där.

Buffen på Aria är kanske inte den mest välkända buffén men enligt internet så är den bra. Här är maten uppdelad i olika stationer –  italiensk mat, asiatisk mat, pizza, fisk, medelhavet etc och även om det var mycket folk när jag var där så var det aldrig några långa köer till maten.

Typ av mat: En stor blandning av olika rätter – allt från färsk fisk och färska skaldjur till varma Naanbröd som bakas på plats i en Tandooriugn. Pizza, pasta samt både medelhavsinspirerad och latinsk mat.

Pris: ca 50 dollar för middagsbuffé (vardagar) – det är också möjligt att köpa ett All Day Buffet Pass (gäller endast måndag-fredag) för 60 dollar som känns väldigt prisvärt faktiskt.

buffé las vegas

Bacchanal Buffet at Ceasars Palace

Denna buffé blir ständigt vald till den bästa buffén i Las Vegas och det var en av anledningarna till att vi valde den. Det plus att det verkade som att utbudet var väldigt stort och att det skulle finnas något för oss alla.

Något som jag dock läste långt efter att vi hade ätit där? “Much of the food, however, is Instagram-bait nonsense, looking far better than it actually tastes.” vilket jag tyvärr faktiskt delvis kan hålla med om. Dock inte all mat, men vissa av rätterna var smaklösa och även om upplägget var fint så tycker jag att all mat borde hålla riktigt bra kvalitét här. Men, samtidigt så tror jag inte att en person kan tycka om alla maträtter som serveras på en buffé och det är väl lite så det är.

Trots det dyra priset på 55 dollar så var det värt att äta där och jag skulle gärna äta där igen, fast i första hand så kommer jag förmodligen att välja att prova på andra bufféer först. Variation förnöjer.

Kenny säger: Utbudet på rätter var stort och det fanns mycket variation på maten. Hela upplägget här kändes bra och det smakade riktigt bra. Det var värt att äta här trots det höga priset och jag äter gärna här igen. Köttet och skaldjuren var bäst på denna buffé!

Tony säger: Det var riktigt dyrt att äta här och för det priset så hade jag hoppats på mer. Tyckte inte att maten levde upp till sitt rykte och tyckte inte att det var värt pengarna. Skulle inte gå tillbaka.

Jimmy säger: Det här var den dyraste buffén jag har ätit och maten var bra, men inte så bra att det var värt pengarna. Jag kommer nog inte att äta här igen. Det bästa var att dom hade nygräddade crêpes. 

Ceasars är en av de hotellkedjor som erbjuder 24-timmars buffé och du får då välja att äta på Harrahs, Flamingo, Paris, Planet Hollywood och Rio. Det är möjligt att uppgradera så att även Bacchanal buffén på Ceasars Palace ingår.

Typ av mat: Med 15 kockar på plats så finns det mängder av olika rätter att välja mellan här. Spareribs, mini sallader, ryggbiff, krabbklor, ostron, grillad t-bone steak och chocolate lava cakes som bakas på plats är bara en bråkdel av det som finns.

Pris: ca 55 dollar för middagsbuffé (vardagar)

buffé las vegas

Feast Buffet – Red Rock Hotel & Casino

Vi övernattade på Red Rock Hotel & Casino när vi var på väg mot Grand Canyon och passerade Las Vegas. Egentligen så skulle vi inte alls övernatta här men det blev ett sista minuten beslut och istället för att stressa iväg tidigt morgonen därpå så passade vi på att njuta av sovmorgon, poolhäng och en lunchbuffé. Priset var riktigt bra och vi hade ärligt talat inte så höga förhoppningar.

Detta var vår första buffé i Las Vegas och vi blev glatt överraskade när det visade sig vara riktigt god mat här. Väldigt prisvärt! Dock är det kanske inte en buffé för dig som hänger längs The Strip eller i downtown Vegas, men om du har vägarna förbi så tycker jag att du ska stanna till här för en lunch till överkomligt pris.

Vi valde att bli medlemmar i deras “Boarding Pass” klubb och fick därför en rabatt så att vi nästan bara betalade halva priset per person. Det var inte alls svårt att bli medlem – bara att fylla i uppgifter om dig själv och vips så var du medlem. Väldigt värt det på grund av rabatten.

Kenny säger: Jag gillade buffén på Red Rock – priset var riktigt bra och det fanns mycket att välja på. Lemonaden smakade riktigt bra här.

Tony säger: Den mest prisvärda maten som vi åt i Las Vegas. Klart det bästa stället! Om du ska äta buffé i Las Vegas så ska du helt klart välja Red Rock, även om det är en omväg hit från The Strip. Men det är inget en Uberresa inte kan lösa om du inte har hyrbil. Och har du hyrbil så kan du även passa på att åka till Red Rock Canyon och göra en heldagsutflykt.

Jimmy säger: Väldigt prisvärt och god mat. Bäst av alla buffér jag ätit i Las Vegas – även den billigaste.

Typ av mat: Pizza, pasta, kött, fisk och skaldjur, sushi och massor av annat finns att hitta på Feast. Ett stort bord med efterrätter – bland annat riktigt god glass.

Pris: ca 22 dollar för middagsbuffé (vardagar)

buffé las vegas

Paradise Garden – Flamingo

Vi bodde på Flamingo och hade egentligen inte alls planerat att äta här. Men värmen i Las Vegas under sommaren är inte att leka med och ingen av oss kände för att lämna hotellet för att leta reda på en restaurang. Så då tänkte vi att vi provar buffén. Priset är okej och det ser ut som att de har en hel del att välja mellan. Dock så hamnar Paradise Garden längst ned på listan – maten var väl okej men inte mer än så.

Kenny säger: Buffén på Flamingo kostade nästan 300 kronor och för det priset så var maten ganska dålig. Det smakade inte så bra helt enkelt och fanns inte så mycket att välja på. Jag skulle inte äta här igen. En fördel var dock att här ingick öl i priset.

Tony säger: Maten var ätbar men inte mer än så. Hade hoppats på mer med tanke på priset.

Jimmy säger: Helt okej mat, men inte mer än så. Varken missnöjd eller jättenöjd. Skönt att slippa lämna hotellet eftersom vi var trötta.

Typ av mat:Kött, fisk, pizza, pasta, sallad – och det ska finnas crepes som tillagas på plats. När vi var där så hittade vi dock aldrig den stationen 🙁

Pris: ca 30 dollar för middagsbuffé (vardagar)

Las Vegas

Jag lyckades med det otänkbara för en resebloggare – jag tog inte en enda bild från buffén på Flamingo…

Gå dit hungrig! – Kenny

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments