En vacker soluppgång vid Red Rock Canyon

En vacker soluppgång vid Red Rock Canyon

När jag fick frågan om jag ville följa med på en pressresa till Las Vegas så kunde jag inte tacka nej! Så jag lämnade vinterkylan i Kiruna för en vecka för lite sol och värme. Vi hade många roliga saker inplanerade under resan, men just Red Rock Canyon stod inte med på schemat. Däremot så kände både jag och Ida kände att vi ville hinna med en soluppgång i Nevadaöken och därför så hyrde vi en bil och styrde ratten mot Red Rock Canyon en tidig morgon efter alldeles för få timmars sömn.

Det är en fantastiskt vacker plats som ligger precis utanför Las Vegas och även en plats som många säkert missar. De flesta som åker till Las Vegas åker dit för att festa och spela på casino.  När jag reste till USA för första gången under sommaren 2016 så gjorde jag massor av research om fina platser att besöka längs den rutt vi planerade att köra. Det var så jag hittade Red Rock Canyon och jag visste direkt att jag måste se de röda stenarna och den torra Nevadaöken med mina egna ögon. Så vi åkte dit då, även fast vi inte hade så mycket tid till att egentligen utforska platsen.

Det vi hade tid till under den resan var att köra igenom längs deras Scenic Drive som är ca 2 mil lång och enkelriktad. Självklart hade jag velat haft mer tid där, för det finns så många olika vandringsleder och så mycket att se – växter, djur, natur! Men ibland är det bättre med en kort upplevelse än ingen upplevelse alls.

Red Rock Canyon – en magisk plats på morgonen

Tillbaka till årets resa. Den där tidiga februarimorgonen så klev jag och Ida upp från våra varma sängar för att ta en Uber till flygplatsen i Las Vegas. Då vi behövde ha tillgång till hyrbilen väldigt tidigt så var flygplatsen vårt enda alternativ – inga andra hyrbilskontor var öppna. Efter att ha hämtat ut vår Nissan Frontier (en drömbil!) hos Alamo så styrde vi mot Red Rock Canyon via The Strip. Att köra längs The Strip mitt i natten då det i princip är helt folktomt är också en väldigt häftig upplevelse. Gärna med en härlig låt på högsta volym!

När solens första strålar nådde oss så var vi precis utanför parken. Vi hade hittat vårt första fotostopp! Efter det så blev det några fotostopp till, det ena mer magiskt än det andra och det var svårt att åka därifrån till sist. Men vi var tvungna att vara tillbaka på hotellet för att äta lunch med de andra som var med på pressresan. Och kanske var det för att vi inte hade obegränsat med tid som vi verkligen såg till att få ut så mycket som möjligt under vår korta roadtrippen. Oavsett så var det en fantastiskt morgon och så värt att stiga upp mitt i natten efter ynka tre-fyra timmars sömn.

Läs mer: Bildinlägg med fler bilder och 10 upplevelser i Las Vegas.

Vi hade bokat en mindre SUV, men möttes av denna jätte!
Vi började med att cruisa längs The Strip.
Tjugo minuter senare så började det ljusna.
Himlen färgades i alla möjliga färger.
Finns det något som heter ett kort fotostopp?
Himlen gick från ljusrosa till ljusblå.
Solen börjar att värma bergen.
Vi är helt överlyckliga över att få befinna oss där, just då.
Skymtade en luftballong i fjärran.
red rock canyon
Älskar när solen lyser upp bergen så det blir så röda som namnet viskar om.
Vår Nissan Frontier – älskade den bilen!
Vi hade inte så mycket tid väl på plats så det blev ingen längre hike, utan mest fotostopp vid fina platser.
Mäktiga Red Rock Canyon!
Kan du tänka dig att detta är endast 20 minuter från The Strip?
Ida dansar loss.
En luftballong blev till två.
Ser ni de små människorna?
Jag fastnade på bild också.
Det blev lite för varmt i en stickad poncho.
Så jag bytte ponchon mot min fina scarf.
Mina älskade boots var självklart med på resan!
red rock canyon
Min favoritbild på mig själv.
Och så lite natur.
Vi var inte helt ensamma där, men nästan.
Vi såg inga sköldpaddor denna gång.
Ser du snön där uppe?
Ida har skrivit ett eget inlägg om vår lilla utflykt som du kan läsa om här.
Hej då Red Rock Canyon!
På återseende!

Alla bilder på mig är tagna av Ida Eriksson – Adaras.se

Bra att veta innan du besöker Red Rock Canyon

Öppettider: Visitor Center är öppet dagligen mellan 8.00 – 16.30. The Scenic Drive är öppen varje dag men tiderna varierar lite beroende på säsong:

November – Februari: 6-17
Mars: 6-19
April – September: 6-20
Oktober: 6-19

Pris: Det kostar $7 per fordon eller $3 om du promenerar eller cyklar. Trots att Red Rock Canyon inte är en nationalpark så gäller America the Beautiful kortet här.

Mer info: Här finns en PDF med massa bra tips.

Hitta hit: State Highway 159, Las Vegas, NV 89161, USA

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *