En restaurang och drinkguide till den glittriga ökenstaden Las Vegas

En restaurang och drinkguide till den glittriga ökenstaden Las Vegas

Las Vegas. Glitter och glamour. Magi och sömnlösa nätter. Här finns något för alla, och speciellt när det kommer till maten. Oavsett vad du är sugen på att äta så är chansen stor att du hittar något som faller dig i smaken. Vartannat hotell dukar dessutom upp till buffé både frukost, lunch och middag. Risken att du går hungrig i Las Vegas är med andra ord minimal.

Under mina tre besök i Las Vegas så har jag ätit på många olika restauranger, besökt några barer och njutit av choklad i mängder. Därför så tänkte jag att jag ska berätta lite mer om de ställen som jag har besökt. Och för dig som inte får nog av att läsa om mat så kan jag berätta att jag även har skrivit en miniguide till att äta buffé i Las Vegas.

Så här är min personliga restaurang- och drinkguide till den glittriga ökenstaden Las Vegas.

restaurang Las Vegas

Yardbird Southern

Min absoluta favoritrestaurang i Las Vegas, med en meny inspirerad av den amerikanska södern. Här hittar du rätter som fried chicken, mac & cheese, cornbread, bbq ribs och shrimp n’ grits och du kommer inte att gå hungrig härifrån, även fast rätterna är lite mer lagom här än på andra ställen i USA.

Tips: Om du dricker alkohol så prova deras Blackberry Bourbon Lemonade. Det är väldigt sällan som jag själv dricker men den där drinken kände jag att jag ville smaka på.

Hitta hit: 3355 S Las Vegas Bldv (restaurangen hittar du inne på The Venetian)

Yardbird Southern | restaurang Las Vegas

Cabo Wabo Cantina

Om du gillar mexikansk mat och rejäla frukostar så är Cabo Wabo Cantina ett givet frukostval. Visst kan det vara skönt att äta frukost på hotellet ibland, men i Las Vegas så kan jag rekommendera att gå ut och äta istället.

När jag skulle välja min frukost så kände jag mig som en förvirrad svensk. Det fanns så mycket på menyn och jag visste inte vad jag skulle välja. Jag bestämde mig dock snabbt för att modig och prova något som jag aldrig provat. Jag frågade efter en rekommendation och det var så jag kom att beställa in en portion med Huevos Rancheros som jag sen föll pladask för. Jag kan dock meddela att ingen lunch behövdes efter denna frukost.

Hitta hit: 3663 S Las Vegas Blvd (restaurangen finns vid norra ingången till Miracle Mile längs The Strip)

Cabo Wabo Cantina | restaurang Las Vegas

Peppermill Fireside Lounge

Ett måste att besöka i Las Vegas, i alla fall om du frågar lokalinvånarna. När du kliver in till Peppermill Fireside Lounge så är det som att du tar ett kliv in i en klyschig amerikansk film. 80-talet gör sig påmint här – här sitter du i mysiga bås med en inredning som bara skriker av neon. Det känns inte modernt för fem öre och det är det som gör Peppermill speciellt. Det är som att åka tillbaka i tiden och här får du ett smakprov på den gamla tidens Las Vegas.

Restaurangen är öppet dygnet runt och här blir du serverad gigantiska portioner. På menyn hittar du det mesta – jag beställde in BBQ pork ribs och när jag fick in min tallrik så ångrade jag mig lite. Jag hade nämligen ingen aning om hur jag skulle lyckas äta upp ens hälften av det som fanns på tallriken. Jag gjorde mitt bästa för gott var det!

Hitta hit: 2985 S Las Vegas Blvd (ligger en bit från The Strip – ta med fördel Uber hit)

Peppermill Fireside Lounge | restaurang Las Vegas

OTTO Enoteca Pizzeria

Det finns massor av restauranger inne i de olika galleriorna i Las Vegas och OTTO Enoteca Pizzeria är en av de som ligger inne i The Venetian. Om du sitter på uteserveringen så får du känslan av att befinna dig i Italien, även om du är långt därifrån.

Hitta hit: 3355 S Las Vegas Blvd (ligger vid The Grand Canal Shoppes)

OTTO Enoteca Pizzeria har tyvärr stängt för gott.

Otto Enoteca Pizzeria | restaurang Las Vegas

ReBAR – the only bar where everything is for sale

I downtown Las Vegas, där allt inte är lika glamoröst som längs The Strip så hittar du Las Vegas Arts District. Här finns mängder av second hand butiker, antikaffärer, barer och konstgallerier. Här hittar du även ReBAR – en blandning av en bar och en antikaffär där du faktiskt kan köpa med dig allt som finns i lokalen. Och jag lovar, det finns massor av prylar där. ReBAR’s slogan är “the only bar where everything is for sale” och det förvånar mig inte att det gör att folk blir nyfikna och kikar in där.

Förutom alla antikviteter så bjuder ReBAR även på ett gediget sortiment av olika ölsorter (över 50 stycken!) och blir du hungrig så kan du beställa in korv med bröd i olika variationer – dock inte lika många alternativ som öl. Det finns även alternativ för dig som är vegan.

Derek Stonebarger, grundaren till ReBAR, gör oss sällskap medan vi mumsar i oss hot dogs och provsmakar den lokala ölen. Eller, de andra provsmakar medan jag håller mig till Coca Cola denna gång. Derek berättar om sitt tidigare liv i Los Angeles och om cancern som fick honom att ta steget ut och göra verklighet av sin dröm att öppna en bar. När han blev friskförklarad efter en lång kamp så tog han familjen och flyttade till Las Vegas och öppnade ReBAR.

Hitta hit: 1225 S Main St, Las Vegas

Rebar | restaurang Las Vegas

Beerhaus – bar food can be real food

Beerhaus känns som en avslappnad restaurang dit du kan komma som du är. Här serveras hot dogs, smörgåsar och snacks – och såklart både öl, vin och läskeblask om du som mig föredrar det. Det finns även massor av barspel som du kan klura på medan du väntar på maten eller dricker en öl.

Hitta hit: 3784 S Las Vegas Blvd, Las Vegas (ligger vid New York, New York)

Beerhaus Las Vegas | restaurang Las Vegas

Delano Skyfall Lounge

Ett besök i Las Vegas känns inte komplett utan ett besök på en rooftop bar och Delano Skyfall Lounge hittar du högst upp på hotellet Delano. Här får du en 180-graders utsikt över Las Vegas och om du är höjdrädd så bör du blunda när du åker hissen upp för den är nämligen gjord av glas så att du ser ut.

Stämningen här är laid back och mysig, med toner som strömmar ut genom högtalarna. De har en DJ som sköter all musik och om du vill så kan du spana in när han jobbar i lobbyn av hotellet. Du behöver inte reservera bord och de tar inget inträde – men vill du vara helt säker på att få ett bord så kan det nog ändå vara bra att boka i förväg. Klädkoden är “nightlife attire” och de har öppet från 17 till sent.

Hitta hit: 3940 S Las Vegas Blvd, Las Vegas (ligger högst upp på hotellet Delano)

Delano Skyfall Lounge | restaurang Las Vegas

Mundo at Mingo – latin chic meets american comfort

Mundo at Mingo är en restaurang och bar i mitten av Arts District – här har jag inte provat maten men kan rekommendera dig att gå hit om du vill ha ett lugnt ställe att prata och umgås på.

Jag och mitt sällskap beställer in färgglada drinkar (ja, till och med jag som ofta föredrar alkoholfritt) och njuter av att upptäcka det mer okända Las Vegas. Maten på Mundo at Mingo beskrivs som lokal och fräsch mat med influenser från det latinska köket och enligt menyn så har de något för alla – allt från amerikansk comfort food till vegetariskt och modernt mexikanskt. Och allt emellan där.

Hitta hit: 1017 S 1st St, Las Vegas

Mundo at Mingo | restaurang Las Vegas

Godiva Chocolatier – The Grand Canal Shoppes

När jag går förbi Godiva Chocolatiers butik som finns i Grand Canal Shoppes (The Venetian) så kan jag inte låta bli att sukta efter de chokladdoppade jordgubbarna. Jag är på väg för att äta lunch så jag väljer att inte stanna, men när jag efter lunchen ska åka gondol och mötesplatsen är precis utanför så kan jag inte låta bli att smita in och köpa med mig några av de där jordgubbarna som är täckta av chokladen.

Och ja, de var minst lika goda som de såg ut att vara – kanske till och med godare! De har ett stort sortiment av choklad i alla former.

Hitta hit: 3377 S Las Vegas Blvd, Las Vegas (jag besökte butiken som ligger inne i The Grand Canal Shoppes men det finns flera olika butiker i Las Vegas)

Godiva Chocolatier

Ghirardelli Ice Cream and Chocolate Shop

Om du inte kan få nog av choklad eller sötsaker så tycker jag att du ska besöka Ghirardelli’s Ice Cream and Chocolate Shop som du hittar längs The Linq Promenade. Glassen är gudomligt god och min favorit är deras World Famous Hot Fudge Sundae och Banana Spliten kommer på andra plats. Men ärligt talat, om du gillar glass så kommer ditt största problem inte vara frågan om du kommer tycka om deras glass utan snarare vad du ska välja…

Ghirardelli grundades av Domingo Ghirardelli år 1837 – han lämnade sitt hemland Italien för att följa sin dröm om att sälja godsaker och choklad utomlands. Domingo kom till USA under guldrush-åren i Kalifornien med stora förhoppningar om att bli rik. Han hittade aldrig guld men istället så grundade han Ghirardelli Chocolate Company i San Francisco och på ett sätt så kan man nog säga att han ändå hittade sin egna rikedom.

Hitta hit: 3545 S Las Vegas Blvd, Las Vegas (längs The Linq Promenade)

Ghirardelli Chocolate & Ice Cream

Vill du läsa mer om Las Vegas? Klicka här!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

  1. Härligt! Vi var ju där för några år sedan och kände aldrig mer. Men jag vet inte….nu tänker jag att kanske det skulle vara kul att svänga förbi för en natt ändå. Kanske ska jag leta fram mina gamla bilder och få lite mer feeling igen, kanske till och med skriva ett blogginlägg haha! Vi tog en drink på en cocktail bar som hette lillies tror jag, och så luktade det liljor där. Kommer dock inte ihåg vad det var för drink jag beställde. Vi åt ju middag på Bouchon!! Så värt pengarna, han som har Bouchon är ju jättekänd i matvärlden (Thomas Keller). Den har även en michelin stjärna!

    1. Ibland känns det som att man antingen gillar Las Vegas, eller inte. Och jag trodde att jag skulle hamna i den kategorin som inte alls gillade staden men blev förvånad över att jag faktiskt gjorde det. Dock kanske inte så mycket att jag skulle välja att återvända allt för ofta, hehe. Däremot tycker jag att Las Vegas även kan vara en bra bas för att upptäcka saker i närområdet.

      Skulle vara roligt att få läsa ett blogginlägg om Vegas av dig! Speciellt eftersom du inte gillade staden, haha. Jag har inte hört talas om den restaurangen, eller kocken men häftigt!!

    1. Nej, verkligen inte bara spel i Las Vegas även om det är lätt att tro det. Är man inte intresserad av spel så är det inte alls svårt att undvika sånt. Och det finns mycket annat värt att se där, och ja, massor av god mat!