Förnya dina väggar med posters

Förnya dina väggar med posters från Desenio

Jag har länge velat göra om här hemma i vår lägenhet. Speciellt i sovrummet som agerar både sovplats och hemmakontor. Anledningen är att vi har haft väldigt mycket mörka möbler och lägenheten har känts mörk och dyster. Speciellt nu när det dessutom är mörkt ute under större delen av dygnet. Eftersom det är väldigt svårt att göra något åt mörkret utomhus så har jag istället försökt att gradvis byta ut allt det mörka mot ljusare alternativ. Det är inte ju heller inte alltid man har möjlighet att förändra en hel lägenhet. Renovering kan vara riktigt dyrt, men det finns ändå mycket som man kan göra utan att spendera en förmögenhet.

Det vi har gjort är att byta ut några av våra möbler. De hade alla gemensamt att de var svarta eller väldigt mörkbruna. Bland annat så har vi bytt ut en stor bokhylla i vardagsrummet till en mindre vit byrå. När vi hade bokhyllan så kändes det också som att vi mest hade den som avlastningsplats för massa prylar. Nu har vi inte alls lika mycket utrymme utan får istället tänka till lite extra om vad vi vill ha framme. Vi har även fått en hel vägg att fylla med tavlor och fotografier.

Jag har också äntligen bytt ut mitt gamla skrivbord + bokhylla till endast ett vitt skrivbord. Skrivbordet satt ihop med bokhyllan vilket gjorde att det tog upp extra mycket utrymme. Nu när bokhyllan är borta så känns det som att rummet blev dubbelt så stort. En nackdel med att bokhyllan försvann är att allt förvaringsutrymme också försvann. Men nu har jag istället köpa några hyllplan att ha på väggarna så jag får plats med lite böcker, några växter och förvaringslådor ändå. Och jag har såklart sparat lite utrymme för att ha något på väggen precis ovanför datorskärmen.

Våra gamla möbler sålde vi via en lokal köp- och säljsida på Facebook och på det viset så sparade vi in några kronor då vi köpte de nya möblerna. Vi köpte nytt denna gång då jag inte lyckades hitta några begagnade alternativ för de möblerna jag ville ha.

Färgglada blommor/växter gör susen för vita väggar!

Att välja rätt motiv på väggarna

Tomma väggar känns ju alltid tråkigt och jag har länge funderat över vad jag ska fylla dem med. Att det ska vara antingen fotografier, posters eller tavlor har alltid varit en självklarhet och frågan har väl mer varit vilka motiv som jag ska ha på väggarna. Så när jag hörde av mig till Desenio för att höra om de ville göra ett samarbete med mig så blev jag såklart väldigt glad över att få ett positivt svar. Min tanke är att jag ska blanda egna fotografier med posters, foton och konst från andra. Det känns som den bästa kombinationen.

Efter att ha fått det positiva svaret om samarbetet så började jag att fundera över vilka motiv som skulle passa bäst här hos oss. Det var lättare sagt än gjort. Desenio har ett otroligt stort utbud med posters (även på ramar) så det finns många motiv att gå igenom. Jag kan också ge dig råd om att ha tålamod och kolla igenom fler än de motiv som finns på topplistan. Mina motiv fick jag leta efter en stund, men det känns också som att jag då inte heller väljer precis samma motiv som andra.

Jag började i alla fall med att fylla varukorgen med alla de alternativ som jag gillade. Sen tog jag bort de posters som jag inte kände var riktigt rätt. Att säga att det tog mig en evighet att bestämma vilka motiv som skulle få komma hem till mig är väl att överdriva lite, men det tog lång tid och det var mycket fram och tillbaka över vilka motiv som jag gillade mest. Och framför allt det där med att bestämma vilka motiv som faktiskt skulle passa bra ihop tillsammans samt med övriga tavlor i lägenheten.

Något som underlättade var att de faktiskt har en väldigt smart funktion på hemsidan där du kan bygga ihop din egna tavelvägg. Där kan du få hjälp med att blanda olika motiv samtidigt som du kan se hur det skulle se ut med olika ramuppsättningar. För mig så passade egentligen ingen av de olika uppsättningar in på hur jag ville ha det men jag kunde ändå se om jag tyckte att motiven passade ihop.

Såhär ser det ut i hjälpverktyget – som du ser så kan du byta mellan motiv du gillar.

Så här ser det ut i lägenheten nu

Jag som älskar att resa tänkte först att jag skulle beställa posters med ett resetema, men det slutade med att det inte alls blev så många resemotiv. Du kommer se vad jag menar när du kollar på bilderna nedan.

Det jag visste från början var att vardagsrummet och min kontorsdel i sovrummet skulle få sig en makeover, men det slutade med att vi även hittade en perfekt tavla till köket. Tidigare så har vi haft en spegel med motiv där, men efter över 10 år så kändes det som att det var dags för något nytt där. Spegeln har gjort sitt.

Även om jag länge har velat byta ut spegeln så tycker jag att det är extra svårt att hitta passande motiv till just ett kök så jag var väldigt glad över att jag hittade en fin palm att hänga upp där.

Förutom alla nya posters så beställde jag även hem några ramar, posterhängare samt tavellister. Jag älskar speciellt posterhängare, det ser så himla snyggt ut på väggarna. Det är dessutom väldigt enkelt att hänga upp dessa hängare då det endast krävs en spik. Vad föredrar du själv, posterhängare eller vanliga ramar?

En av de bästa sakerna med detta samarbete var att det fick mig att verkligen ta itu med att faktiskt komma igång och fylla väggarna med inspirerande motiv. Nu känns det otroligt roligt att se hur lägenheten förändras allt eftersom jag får upp det nya.

Om jag hade varit en inredningsbloggare så hade du fått se före- och efterbilder med de mörka möblerna samt de ljusa. Nu är jag ju inte det så du får istället nöja dig med efterbilderna.

Dags att förnya!

KÖKET

Vintage Print Collection NO3 Poster – från 79 kr

VARDAGSRUM

Längst ned i inlägget så hittar du en rabattkod ifall du också vill förnya dina väggar med hjälp av posters.
Från väster till höger: Cat in WindowForest Animals (från 69 kr)
Palm Tree Sunrise (från 129 kr)

SOVRUMSKONTOR

Friends från 129 kr.

Vill du också förnya väggarna i ditt hem?

Om du också vill förnya och uppdatera motiven som hänger på dina väggar så kan jag med glädje berätta för dig att koden ”ohdarling” ger dig 25% rabatt på posters hos Desenio mellan 27-29 november.

*Koden gäller ej på ramar eller handpicked-/collaboration posters”.

Från väster till höger: Palm Tree SunriseFriendsForest Animals

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 Comments

  1. Kul inlägg! Visst blir allt finare när man målar om lite och får upp lite fina hyllor och tavlor:)’
    Nu fick jsg verkligen lite inspo att fixa i sovrummet!

    1. Tack Hanna! Ja, palettblad är ju fantastiskt fina. Jag budade hem en stickling till min mamma på Tradera och vips så var jag tvungen att buda hem en till mig också.

  2. Affischer är ett bra sätt att göra din bostad eller arbetsplats mer trivsam. Jag är mer intresserad av klassiska konstaffischer i kombination med graffiti, men på ett av våra kontorshotell i Malmö såg jag en fin samling vackert designade motivationsaffischer. Jag gillade dem mycket eftersom jag gillar motivationsgrejer. Men under pandemin, när jag arbetade hemma, hade jag också fina bilder hängande på väggen. Att ha häftiga affischer på väggen är ett bra sätt att förbättra den omgivande atmosfären.