Har du några New York-tips åt mig?

Har du några New York-tips åt mig?

Förr när jag reste så kände jag alltid en förväntan – en längtan över det som skulle komma. Idag känner jag inte på samma sätt. Jag ser såklart fram emot att få uppleva en ny stad eller ett nytt land, men den känslan är lite annorlunda nuförtiden.

Det kanske är för att jag reser mycket mer än jag gjorde förut. Bara under det senaste halvåret så har jag hunnit med fem olika länder – tre återbesök och två helt nya länder. Det är väldigt myckett ändå. Alla har inte möjligheten till att resa så mycket och jag känner mig väldigt lyckligt lottad som får möjligheten att uppleva allt det fantastiska som jag gör.

Det här inlägget skulle egentligen handla om min kommande resa till USA, så jag ska fortsätta på det spåret nu. Jag påbörjade det här inlägget när det var ungefär en vecka kvar tills vi sitter där på flygplanet som ska ta oss över Atlanten igen. Då skrev jag att jag skulle börja packa i tid. Nu är det lördag och trots att jag har resväskan framme så är den ännu tom. Jag har tänkt att jag ska börja packa under hela veckan. Jag vet ju att jag borde, men ändå så gör jag inget konkret för att väskan ska börja fyllas. För jag vet ju att jag har tid.

Det är också en sak som är annorlunda idag, jämfört med för ett par år sedan. Jag stressar knappt över min packning längre och jag packar ofta i sista minuten. Gärna kvällen innan, precis som det blev även denna gång. För jag vet ju ändå på ett ungefär vad jag ska ha med mig.

Har du några New York-tips åt mig?

Vi börjar vår resa i New York. Och trots att jag inte känner att jag måste se alla turistattraktioner när jag reser så undviker jag inte dem heller bara för att de är populära. Jag vet många som tänker så, men jag förstår inte riktigt poängen med det. Jag vill ju uppleva sakerna själv för att bilda mig en egen uppfattning om det var värt tiden eller pengarna. Ingen annan kan göra det åt mig. Och ibland så är det faktiskt värt att trängas med hundratals andra för att se något. Inte alltid, men ibland.

Så, har du några tips om platser, matställen eller vad som helst som du tycker att jag inte bör missa i New York? Ge mig alla tips du har! Jag har självklart en egen liten lista, men jag gillar ändå att få tips för jag kan ju ha missat något. Jag tar gärna emot Nashville och Chicago-tips också då vi kommer att spendera lite tid i de städerna också. Washington D.C får jag inte glömma – där spenderar vi ungefär en halv dag. Och allt emellan, haha. Tipsa på!

Och på tal om tips. Hur gör du när du bokar dina flygbiljetter? Jag vill passa på att tipsa om flygbokningssajten Flyg.nu – där du kan söka efter flygbiljetter och samtidigt jämföra priserna mellan olika flygbolag. Ibland kan det skilja sig otroligt mycket! På Flyg.nu så jämförs priser hos ungefär 20 st svenska resebyråer och ca 700 flygbolag. Med andra ord så täcker de in de flesta flygbolag, tror jag. Hur många flygbolag finns det egentligen i världen? 

Ett annat tips till att hitta billiga flygbiljetter är att boka i tid! Vänta inte till sista minuten om du inte måste, utan passa på att kolla lite då och då hur prisbilden ser ut. Och utnyttja när flygbolagen kör sina reor!

Vår roadtripbil i Nashville förra året – i år är den lite större!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Masse god tur 🙂 har alltid hatt lyst til å oppleve high line park, men aldri fått mulighet. Ellers foretrekker jeg å bare rusle rundt å oppleve ting i eget tempo. Selv om det er veldig turistifisert vil jeg anbefale en tur opp til Rockefeller senter (mindre kø og billigere enn Empire state) om du vil se New york fra Oven. Men du kan jo også bare ta deg en helikopter tur 😉 Kos deg i United. Gleder meg til å se dine flotte bilder