Menu
Inspiration & Restips

Tryck upp dina egna resebilder på produkter från BestCanvas.se

Tryck upp dina egna resebilder på produkter

Jag har så lätt att säga att jag ska göra massa saker men har ibland svårt för att verkligen ta itu med det. Därför gav jag mig själv detta år på att förnya och göra lägenheten mer personlig. Och framför allt så ville jag få upp mer av mina egna fotografier på väggarna. Nu i december så känner jag att jag äntligen har lyckats med det. Pricken över i:et var härom veckan när jag fick hem några tavlor i olika format med mina egna motiv från BestCanvas.se.

Det känns så roligt nu när alla dessa nya tavlor finns på väggarna här hemma. Att mina bilder finns i fysiskt format, istället för att bara samla damm på hårddiskarna. Hur gör du med dina egna bilder? Skapar du tavlor eller ligger de mest på hårddisken?

BestCanvas.se

Tryck upp ditt egna foto på en canvastavla

Jag har länge undrat hur det skulle vara att trycka upp motiv på både trämaterial och på aluminium så därför har jag gjort ett samarbete med BestCanvas.se som erbjuder just tryck på dessa material. Jag passade även på att beställa hem en egendesignad filt och så tryckte jag upp ett eget foto på en canvastavla.

Vi hade tidigare en annan canvastavla på samma plats där ovanför soffan som jag länge känt att jag börjat tröttna på. Men canvastavlor i större storlek är ändå ganska dyra så jag har velat vara helt säker på motivet innan jag beställde en. Jag velade länge med motivet nu också och övervägde massor av olika innan Kenny till sist bestämde åt oss. Vi skulle ha en av mina favoritbilder från USA, soluppgången från Mesa Arch på canvas.

BestCanvas.se

En canvastavla med vy från Mesa Arch i Canyonlands. På soffan syns även en filt med egen design.

BestCanvas.se

Canvastavlan är i storlek 100×50 cm med en standardram på 2 cm. Jag kan dock rekommendera att välja en 4 cm ram för att få en mer rejäl tavla. Vi hade en sån innan och jag föredrog den tjockleken på just canvas.

En filt med egendesignat tryck från BestCanvas.se

När jag öppnade paketet och plockade upp filten så undrade jag först om det hade blivit något fel. Den kändes så extremt liten och jag hade väl inte beställt en liten filt? Jag var tvungen att kolla orderbekräftelsen och jodå, det hade jag visst det. Av någon anledning så hade varken jag eller Kenny reflekterat över själva storleken utan antagligen mest tänkt att 100×70 låter stort och bra. Såhär i efterhand kan jag undra om vi egentligen tänkte alls.

Det slutade dock med att filten inte alls kommer att användas som en filt, utan den blev en egen tavla som vi spikade upp på väggen. Och det hade nog inte kunnat bli bättre även om jag hade planerat det själv från början. Jag tycker att den passade otroligt bra in ovanför den vita bänken, färgerna matchade till och med jordgloben och den övriga inredningen.

Förutom filt så kan du även trycka upp egna motiv på en kudde eller handduk hos BestCanvas.se.

BestCanvas.se

Fotot som jag har använt till filten är från Canyonlands och jag har lagt in en bison och en björn för att få filten lite extra personlig. Filten är i storlek 100x70cm.

BestCanvas.se

Tänk, det är bara jag i hela världen som har exakt den här filten.

Otroligt svårt att välja vilka bilder som ska få pryda väggarna

Det svåraste för mig var att välja ut endast fyra tryck som skulle få komma hem till mig. Som du säkert kan gissa så har jag oändligt med bilder på mina hårddiskar att välja mellan. Den här gången slutade det med att samtliga tryck faktiskt inte bara är tagna under samma resa, utan även från ungefär samma område också. Helt oplanerat faktiskt. Vackra bilder och fina minnen som jag nu ständigt kommer att påminnas om.

I hallen så har vi tidigare haft lite olika motiv. Nu senast så hade vi en liten poster i storlek A4 som känts på tok för liten för all den tomma ytan som faktiskt finns där, men den hade vi mest där i brist på annat. Nu när vi har fått upp en aluminiumtavla i storlek 75×50 cm så känns det genast mycket bättre.

BestCanvas.se

BestCanvas.se

Vår campervan på vägen vid Monument Valley på väggen. Tryck på aluminium i storlek 75×50 cm.

Gammeldags känsla i tryck på trä

Den sista tavlan som jag fick hem var en trätavla i storlek 40×30 cm. När jag kollade på den första gången så kände jag mig inte supernöjd med den då den inte kändes så skarp. Sen kom jag på att jag ju faktiskt hade lagt till extra brus på just den bilden för att få en mer gammeldagskänsla.

Efter att ha kollat på den lite fler gånger så känner jag att den faktiskt utstrålar exakt den känslan. Det känns som att bilden är tagen i en annan tidsepok och att den är tryckt på trä tror jag förstärker den känslan lite extra. Den passar dessutom perfekt i sovrummet med min byrå i ek och med mina kartor samt jordglob.

BestCanvas.se

Är lite kluven på vart trätavlan ska få stå. Antingen på byrån, eller på tavelramen. Vad tycker du?

Använd koden ”OHDARLING10” så får du 10% rabatt

Om du vill trycka upp dina egna canvastavlor, eller aluminiumprint så använd koden OHDARLING10 för att få 10% på deras redan rabatterade pris. Det gäller för hela din beställning. Du laddar enkelt upp ditt egna foto på BestCanvas.se. Vill du ha mer inspiration? Spana in deras Facebook eller Instagram.

BestCanvas.se

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

4 Comments

 • Eva på rucksack
  december 13, 2018 at 7:47 f m

  Vad fina de blev! Kul! Älskar att ha egna bilder på väggarna, men brukar oftast framkalla posters i svart-vitt och stoppa i stora ramar. Men nu är väggarna så fulla att jag måste börja byta ut gamla favoriter…

  Reply
  • Helena
   december 13, 2018 at 11:33 f m

   Tack Eva! Jag är supernöjd med alla produkter 🙂 Och ja, visst är det nåt speciellt med att se sina egna bilder på väggarna. Jag är mest så glad över att jag äntligen fått upp några här nu efter att ha tänkt på det så otroligt länge. Framkalla posters i svartvitt låter ju också fint faktiskt. Och det kan ju vara kul att förnya ibland, du får tänka så. Att du alltid kan byta tillbaka till dina favoriter sen efter ett tag.

   Reply
 • Ladies Abroad
  december 13, 2018 at 12:55 e m

  Väldigt snygga, både tavlan och filten. Och om filten hade använts som filt hade inte motivet synts ordentligt.

  Reply
  • Helena
   december 14, 2018 at 12:37 e m

   Tack Lena! Och det har du ju helt rätt i faktiskt, det hade jag inte ens tänkt på!

   Reply

Leave a Reply