Tre av mina bästa resor

Tre av mina bästa resor

Mitt älskade Australien

Australien

Att resa själv kan vara lite läskigt men också otroligt spännande. Jag mjukstartade lite med en månad i Thailand tillsammans med Kenny innan jag klev på planet från Bangkok till Sydney. Där blev det bara en kort mellanlandning och helt plötsligt var jag framme i Melbourne. Helt ensam i Australien.

Mina första dagar i Melbourne var ensamma. Jag försökte att bege mig ut och hitta på saker hela tiden så att jag inte skulle känna mig så ensam. Och det blev bättre och bättre för varje dag som gick. Jag tror att det mest handlar om att anpassa sig. Från att ha rest med sällskap en hel månad till att helt plötsligt stå där själv.

Och jag är otroligt glad över att jag gjorde den resan själv. Min drömresa! Jag kunde bestämma över allting själv, utan att behöva ta hänsyn till någon annan än mig själv. Det var skönt att kunna planera vissa dagar i förväg och att vara spontan under andra dagar.

När man reser ensam så lär man sig också mycket om sig själv. Det gör man också när man reser tillsammans med andra, fast kanske inte riktigt samma saker. Jag kan i alla fall rekommendera att resa själv, även om jag trivs med att resa med sällskap också. Det finns fördelar med båda sätten och ingenting är ju rätt eller fel. Det handlar om vad man själv föredrar.

Jag kan också rekommendera alla att besöka Australien minst en gång i sitt liv! Det är en underbar plats och det finns så mycket att se där. Så egentligen krävs det mer än ett besök om du ska hinna med att uppleva allt som du vill. Själv så ser jag fram emot ett återbesök där, men då kommer jag (förhoppningsvis) inte att resa själv.

 

NBE Finland

Finland

Att resa handlar inte bara om att få upptäcka magiska platser och uppleva nya, spännande saker. Det handlar också om att träffa folk. Och det var precis det jag gjorde under NBE i Finland. Det var en vecka full av upplevelser, intryck, äventyr och nya vänner.

Att få umgås med likasinnade människor, som inte blir irriterade av att kameran åker fram innan det är dags att äta lunchen. Människor som inte bryr sig om att du stannar mitt på gatan för att fånga den där perfekta bilden, för de har förmodligen redan också stannat till. Människor som förstår dig, utan att du behöver förklara dig.

För ett år sen så hade jag aldrig trott att denna resa skulle bli en av mina bästa. För ett år sen så visste jag inte ens om att jag skulle få ta del av denna upplevelse. Det var en vecka i kyla, där allting ändå var varmt.

 

Roadtrip i Lofoten

Norge

I vintras när jag åkte till Lofoten tillsammans med tre vänner så visste jag att jag skulle komma till en otroligt vacker plats. Vad jag inte riktigt visste då var att jag skulle återvända redan tre månader efter. Roadtrippen som jag gjorde i Lofoten under sommaren var helt magisk.

Vi bilade igenom hela Lofoten och fick uppleva en helt underbar natur, även om inte alla dagar var så vackra. Vi bodde på olika platser, ibland i lägenhet och ibland i en mysig fiskestuga (det var inte lika mysigt med alla 500 skrikande fiskmåsar utanför dock…). Vi lagade mat som vi fångat själv (fisk) och jag fick fotografera så mycket som jag ville.  Vi besteg också ett av Lofoten’s alla berg vilket jag är sjukt stolt över.

Det var en härlig vecka och har bara fått mig att älska roadtrips ännu mer.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Roadtrips är verkligen ett härligt sätt att resa på. Jag kör gärna själv, men tycker det är lika skönt att bara åka också. Man hinner ju se lite mer av utsikten då 🙂