Menu
Inspiration & Restips

Julklappstips till den fotointresserade

Julklappstips till den som gillar att fota

Julafton börjar närma sig med stormsteg och här kommer lite julklappstips som passar den fotointresserade. Om jag skulle få välja någon av dessa saker så skulle jag välja…

Polaroidkameran!

Jag har en gammal polaroidkamera, men jag vet inte ens om det går att köpa film till den längre. Har den inte här hemma just nu men jag ska ta reda på det så fort jag kan. Det skulle vara jätteroligt att använda den igen.

Julklappstips-foto

01. Polaroidkamera – 990 kr. 02. Liten reflexskärm – 99 kr. 03. Stativ – 199 kr. 04. Fotoväska – 595 kr. 05. Objektiv – Från 900 kr och uppåt beroende på vilket objektiv det är. 06. Fotobok – Priset varierar beroende på hur många sidor du vill ha, vilken storlek fotoboken ska ha och vart du beställer ifrån.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • Angelica
  december 16, 2014 at 11:41 f m

  En polaroidkamera skulle jag gärna köpa till mig själv, hehe ..

  Reply
  • Helena
   december 17, 2014 at 11:44 e m

   Hehe, du får köpa en och ge dig själv i julklapp! 😉

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  december 16, 2014 at 9:45 e m

  Gillar dina tips asmycket (eftersom de inte är sponsrade…) börjar tröttna på det, rätt mycket. Jag älskar min polaroidkamera. Den är bäst. Köpte den i Paris. Vet inte om du sett den men jag har en fujifilm, en vit.. http://katarinawohlfart.com/2014/10/26/fujifilm-instax-mini-25-a-polaroid-camera/ Jag rekommenderar den asmycket, den är hur poppis som helst på festerna. På vinterfesten använde jag bara den.. Vilket objektiv önskar du dig näst d? Jag önskade mig faktiskt ett passfodral efter att du visade ett. Letade upp ett liknande större och skickade till mamma, samt karta och saker du tipsade om..

  Reply
  • Helena
   december 17, 2014 at 11:48 e m

   Åh tack Katarina! 🙂 Jag gillar inte heller sponsrade tips så jag förstår hur du känner..

   Jo, jag har sett din! Om jag inte minns helt fel var det runt tiden jag läste ditt inlägg som jag själv blev väldigt sugen på en igen! 🙂 Och vad bra att du är så nöjd med den. Ska absolut kolla in den när det är dags för mig att köpa en, för det kommer jag nog att göra så småningom.

   Jag vill ha ett 70-200 mm, men är också lite sugen på ett riktigt vidvinkelobjektiv på typ 20mm eller nåt liknande.

   Vad roligt att jag kunde hjälpa dig att hitta saker du kunde önska dig 🙂

   Reply
 • Katarina Wohlfart
  december 18, 2014 at 9:14 e m

  Japp. Vidvinkelobjektiv funderar jag också på och i andra sekunden hatar jag den känslan som vidvinkelobjektiv ger, så jag vet inte riktigt..

  Reply
  • Helena
   december 18, 2014 at 9:54 e m

   Varför hatar du den känslan? 🙂

   Reply
   • Katarina Wohlfart
    december 18, 2014 at 9:56 e m

    Insåg nu att jag kanske missat att fylla i bocken (notify me when new comments are added.. ) Kan ju vara så att jag får alla kommentarer på hela inlägget men vi får se.. Jag vet inte. Jag tycker vidvinkel ger en massa distortion (hur man nu stavar det..) ..

    Reply
    • Helena
     december 18, 2014 at 10:03 e m

     Du har inte missat den för den har inte funnits förrän nu. Hoppas att det ska lösa problemet! Du får gärna säga hur det funkar nu, om du bara får svar på just din kommentar eller om det blir alla nya kommentarer. Tror det bara ska vara det jag svarar på just din kommentar som ska synas.

     Ahh, då förstår jag! Jag vill inte ha så mycket vidvinkel att det blir för mycket sånt, men lite mer än det jag har nu bara 🙂

     Reply

Leave a Reply