Tre punkter att bocka av från min bucketlist

Tre punkter att bocka av från min bucketlist

Att ha en “bucketlist” är inte alls ovanligt idag. Självklart så har även jag en! Här delar jag med mig om tre platser som jag har besökt och som kan kryssas av från min lista..

Stora Barriärrevet

Ända sen jag var liten så har Australien varit mitt drömresemål. Och jag har alltid velat se Stora Barriärrevet, världens största system av korallrev. Och det allra häftigaste måste ju vara Heart Reef! När jag befann mig i Airlie Beach så kunde jag inte motstå att boka in mig på en flygtur över både inre och yttre reven. Vi stannade även och snorklade, mitt ute i havet!

Helt underbart och något som jag vill göra igen. Det fanns flera olika företag som erbjöd liknande turer, men då jag verkligen ville se Heart Reef så valde jag Air Whitsundays och paketet Reef Adventure. Jag hade en helt underbar dag ute på havet och är så glad att jag kan stryka detta från min bucketlist.

Helena's bucketlist - Great Barrier Reef in Australia

Uluru

En sten? Så kände jag lite i början. Att det inte var värt att ta sig till mitten av landet för att titta på en sten. Jag valde ändå att åka dit och jag ångrar det inte. Det var nog en av de upplevelser som jag minns mest för Uluru är så mycket mer än en “sten”. Jag åkte med The Rock Tour som håller till i Alice Springs och det blev en två nätter och tre dagars resa.

Under den sista dagen så fick de som ville ta en promenad runt Uluru. Jag valde att göra det trots att jag inte alls var sugen på det i början. För det var kallt ute, jag var trött och det var helt enkelt inte alls lockande. Men sen tänkte jag att jag har bara denna chansen så det är dumt att inte ta den. Två timmar och ca en mil senare så var det gjort och jag var fortfarande trött men solen har kommit fram, likaså värmen och jag kände mig stolt. Och glad.

Det finns ju ett talesätt..

You only regret the things you didn’t do!

Helena's bucketlist - Uluru in Australia

Whitehaven Beach

En av världens vackraste stränder. Vilket säkert stämmer men tyvärr inte den dagen som jag var där. Jag åkte ut på en tre dagars tur med Powerplay och vi hade otur med vädret då det både regnade och blåste en hel del. Därför är min upplevelse av Whitehaven Beach inte den bästa, även om den såklart är minnesvärd! Av den anledningen så vill jag åka tillbaka dit och ha bättre tur med vädret.

Helena's bucketlist - Whitehaven Beach

Dessa tre ställen kan jag stryka från min bucketlist. I nästa “bucketlist” inlägg så delar jag med mig av tre ställen som jag fortfarande har kvar att uppleva.

Har du en bucketlist?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments