5 saker du inte får missa i Australien

5 saker du inte får missa i Australien

Planerar du en resa till landet down under? Här är 5 saker som du inte får missa i Australien!

Uluru (Ayer’s Rock)

När jag var i Australien så var jag inte säker på om jag skulle åka till landets mittpunkt. Den där “stenen” verkade vara fin men inte tillräckligt spännande för att jag skulle göra den resan. Men när jag väl befann mig i landet så ändrade jag inställning och valde att åka dit ändå. Det var inte den enda anledningen att jag ändrade planerna och åkte dit men när jag ändå var där så kunde jag ju inte missa den.

Idag är jag så glad att jag åkte dit för Uluru är så mycket mer än en sten! Det är historia och det kändes i hela kroppen. Det var en mäktig upplevelse som jag fick vara med om.

5 SAKER DU INTE FÅR MISSA I AUSTRALIEN: ULURU

Stora Barriärrevet

Att dyka i Stora Barriärrevet var däremot en av de saker jag visste att jag ville göra. Att få simma bland färgglada fiskar och koraller och bara njuta av världen under ytan. Dykning är rogivande och spännande och du vet aldrig vad du får se..

Så är du på väg till Australien så missa inte att dyka eller snorkla i Stora Barriärrevet!

5 SAKER DU INTE FÅR MISSA I AUSTRALIEN: STORA BARRIÄRREVET

Western Australia

I västra Australien så är det vackert. Så otroligt vackert! Jag tycker det är synd att inte fler upptäcker denna sida av landet då det finns så otroligt mycket att se och göra där. Östkusten i all ära, men västkusten är så mycket bättre. Dessutom så är det inte lika trångt med turister där, vilket inte är någon nackdel..

5 SAKER DU INTE FÅR MISSA I AUSTRALIEN: WESTERN AUSTRALIA

Att åka tåg

Jag köpte ett s.k tågluffarkort i Australien som gjorde att jag fick åka så mycket tåg som jag ville under tre månader. Jag valde detta då det kan vara ganska dyrt att flyga inrikes. Det är oftast ganska långa avstånd. T ex från Melbourne till Perth så är det som att flyga från Sverige till Turkiet.

Att åka tåg är en upplevelse och jag älskade att bara sitta och titta ut från mitt fönster. Det är något speciellt med att åka tåg i ett annat land.

5 SAKER DU INTE FÅR MISSA I AUSTRALIEN: INDIAN PACIFIC

Njuta av naturen

Naturen i Australien är fantastiskt. Det finns regnskog, det finns öken, det finns kuperad terräng och det finns vackra stränder! Det finns så mycket att se och du kommer inte att lessna på naturen.

5_things_in_australia_005

gen att jag ändrade planerna och åkte dit men när jag ändå var där så kunde jag ju inte missa den.

Idag är jag så glad att jag åkte dit för Uluru är så mycket mer än en sten! Det är historia och det kändes i hela kroppen. Det var en mäktig upplevelse som jag fick vara med om.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments