Stalpet, det högsta vattenfallet i Södra Sverige

Stalpet i Aneby, det högsta vattenfallet i Södra Sverige

Jag har alltid gillat vattenfall, men det är inte förrän nu på senare tid som jag verkligen har börjat älska att fotografera vattenfall. Och vatten i alla former egentligen. Med långa slutartider och stativ så kan det bli riktigt bra bilder. Det är dock inte alltid så lätt och det kräver tålamod. Ibland krävs det att man står i iskallt vatten i maj för att få till den där perfekta bilden med solnedgången.. Och andra gånger får man stå och frysa i minusgrader.

Men det är det värt när man ser slutresultatet! Det är alltid värt det.

I alla fall.. Jag googlade lite på vattenfall i Sverige för att se vad vårt avlånga land har att erbjuda. Det var då jag först läste om Stalpets vattenfall i Aneby. En ort som jag inte har hört talas om förrän i år. Och vad är oddsen för att jag faktiskt skulle dit i ett helt annat syfte än att fotografera vattenfall? Kanske inte så stora, men det var precis det som hände. Så när vi ändå skulle till Aneby så passade jag såklart på att stanna till vid Stalpets vattenfall. Och jag är så glad att jag hittade det vattenfallet för det är så vackert!

Och på tal om vattenfall.. När jag tänker på vattenfall så ser jag Island framför mig. Det finns ju helt magiska vattenfall där! Så det är vad jag drömmer om just nu, en resa till Island för att fotografera vattenfall.

Drömmer du om något speciellt resmål just nu?

Stalpet vattenfall, Aneby
Stalpet vattenfall, Aneby
Stalpet vattenfall, Aneby
Stalpet vattenfall, Aneby
Aneby
Aneby
Aneby
Stalpet vattenfall, Aneby
Stalpet vattenfall, Aneby

Visst är det vackert?!

Förutom att fotografera vattenfallet så fikade vi även på det mysiga cafeét som ligger precis ovanför vattenfallet. Det blev både en köttbullemacka och en kanelbullé. Inte helt fel en vacker kväll i Småland.

Aneby

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *