Från Stockholm till Kabelvåg

Från Stockholm till Kabelvåg

Vår resa började med att vi vaknade upp i ett kolsvart rum på First Hotel STF Fridhemsplan. Vi prioriterade bort fönstret denna gång för att få ned kostnaden litegrann. Vi hade ändå inte planerat att spendera så mycket tid på rummet så vi kände att vi inte skulle ha tid att sakna det heller. Och det gjorde vi inte heller.

När vi vaknade upp morgonen efter så kände vi oss utvilade och redo för att börja resan!

Buss ut till Arlanda

Vi hade tänkt att åka med Flygbussarna ut till Arlanda, men i sista stund så valde vi ett nytt bolag. Air Shuttle. Bussen vi åkte med var fräsch och kändes bättre än Flygbussarnas bussar. Busschauffören var otroligt trevlig och även om vi redan var på bra humör, så kände vi oss på ännu bättre humör efter bussresan. Så ska busschaufförer alltid vara!

Priset är 99 kronor för en enkelresa om du bokar via internet och 109 kr om du köper på bussen. Om man köper biljetten via Groupon så kan man dessutom få halva priset på en tur och returresa. Vi använde inte det erbjudandet då vi endast behövde en enkelbiljett.

Från 17 grader till 10 grader och souvas till lunch

När vi lämnade Stockholm så var det soligt och varmt och när vi klev av planet i Kiruna så möttes vi av kyla! Från 17 grader till 10 grader, det är en märkbar skillnad. Vi blev upphämtade på flygplatsen av min pappa och lillebror Jimmy, som även är vårt resesällskap här i Lofoten.

Vårt första stopp på resan blev Empes, såklart måste man äta en souvas när man är i norrland. Jag valde bort den vanliga souvaskebaben som jag nästan alltid annars väljer. Istället provade jag något nytt, en souvasrulle. Det var souvas, mos och sallad i den och det smakade riktigt bra!

Andra stoppet blev på ICA för att handla mat att ha med oss. Norge är ju inte det billigaste landet man kan åka till och därför valde vi att handla lite så vi skulle klara oss de första dagarna. Men vi handlade alldeles för lite så vi fick komplettera redan andra dagen. Tredje stoppet blev i Abisko, där inhandlades lite sista-minuten godis och så fyllde vi tanken. Bensinen där låg på över 16 kr, sjukt dyrt! Och då var vi ju fortfarande i Sverige.

Abisko

Vi hann inte så mycket längre än förbi Abisko innan det var dags att stanna igen, denna gång för mitt första fotostopp. Såg en fin bäck/vattenfall som låg längs vägen och jag ville såklart få med det på bild. Jimmy assisterade mig med stativ och höll ut länge, trots att det var kallt och blåsigt. Det hann även komma några regndroppar innan jag kände mig redo att åka vidare.

Roadtrip Abisko Roadtrip Abisko Roadtrip Abisko Roadtrip Abisko Roadtrip Abisko

Det blev många fotostopp

Vi hann med några fler fotostopp innan vi körde över gränsen till Norge. Och även efter. Det växlade mellan regn och sol men trots det så var vyerna otroligt vackra!

Norge är verkligen ett fotogeniskt land!

Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten

Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten Roadtrip Lofoten

Hej Kabelvåg

Det blev några fler fotostopp innan vi anlände till Lofoten Vandrerhjem Kabelvåg, där vi skulle sova första natten. Vi rullade inte in förrän runt 22-tiden och efter att ha checkat in så blev det en sen kvällsmacka i det gemensamma köket. Rummen vi fick var fräscha, men väldigt kalla. Det fanns ingen värme alls men som tur var så fick vi tjocka täcken som vi kunde krypa ner under.

Vi umgicks en stund i allrummet, men sen var det dags att sova. Man blir ganska trött även om man inte gör så mycket mer än att sitta i en bil och njuta av utsikten!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Du tar så himla vackra bilder! Blir alltid så himla inspirerad varje gång jag ser en av dina inlägg på Facebook (eller går in på bloggen) har följt dig länge via din FB sida 🙂 ❤️
    Keep up the good work ☺️❤️
    // http://www.tinescorner.se