Dagbok från Yosemite - En promenad till Yosemite Falls

Dagbok från Yosemite – En promenad till Yosemite Falls

Igår så skrev jag första delen av Dagbok från Yosemite. Missade ni det så läs första inlägget här.

Från Degnan’s Deli så kunde man åka shuttlebuss till stopp nummer 6, Lower Yosemite Falls för att spana in de vackra vattenfallen Lower Yosemite Falls och Upper Yosemite Falls. Men vi hade blivit tipsade av en park ranger att inte hoppa av där, utan fortsätta till stoppet efter. Alltså stopp nummer 7 som heter Camp 4. Anledningen till att det var bättre att kliva av där var att då skulle man gå mot vattenfallet och se det framför sig. Istället för att komma från andra hållet och ha vattenfallen bakom ryggen. För det är ju inte alls lika roligt, eller hur? Det är ett tips ifall ni är på väg till Yosemite och ska gå till fallen.

Nu valde vi faktiskt att inte ens åka shuttlebussen dit för det var en så kort promenad från Yosemite Village att det nog skulle ha tagit oss längre tid att vänta på bussen än att gå. Dessutom är det mycket härligare att gå istället för att åka buss!

Förresten, om ni är nyfikna på hur shuttlebuss systemet ser ut så kan ni kolla in kartan här.

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-28

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-30

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-31

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-32

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-33

Mäktiga vattenfall och magiska trädtoppar

Vi promenerade i skogen där träden var så höga att man knappt såg topparna. Förvandlingen från vinter till vår och sommar var i full gång och gräset var grönt och vattenfallen forsade ned. Under hösten är det inte alls lika mycket vatten.

Det krävdes inte många steg innan de båda vattenfallen uppenbarade sig framför oss. Luften fylldes av vattenånga och små, små vattendroppar syntes på mina glasögon. Känslan av att stå där framför så stora vattenfall är mäktig. Man känner sig väldigt liten i världen då.

När vi närmade oss det nedre fallet så stannade vi till för att fotografera. Som alla andra. Det tog lite tid innan vi fått våra bilder men samtidigt så gjorde det ingenting, för vi hade inte bråttom någonstans. Precis så som det ska vara.

Vi promenerade inte till toppen av det övre fallet denna gång, utan det sparar vi till nästa gång!

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-34

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-35

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-37

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-40

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-43

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-44

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-45

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-46

yosemite-nationalpark-yosemite-falls-47

En härlig morgon

Under promenaden tillbaka till shuttlebussen så stannade vi till lite då och då och bara njöt. Vi mötte ekorrar och promenerade över stockar som låg över det forsande vattnet. Vi beundrade de vackra bergen i bakgrunden medan solen sken på våra bleka ansikten. Kanske skulle vi få lite färg innan dagen var slut…

Nästa del i Dagbok från Yosemite kommer imorgon, missa inte!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments