Mitt älskade Yosemite

Mitt älskade Yosemite

En av de platser som jag verkligen blev förälskad i under min roadtrip i USA tidigare i år är nationalparken Yosemite. Så mycket att jag längtade tillbaka redan innan vi ens hade lämnat parken. Något jag däremot inte visste då var att jag skulle få möjligheten till att återvända till parken redan under samma år, fast under en helt annan årstid.

Yosemite nationalpark i Kalifornien. Det är där jag är nu. Jag kommer att spendera fyra dagar och fyra nätter med att utforska parkens alla små hemligheter tack vare ett samarbete med Yosemite Mariposa County Tourism Bureau, KLM och Hyrbil24. Och med hemligheter så innefattar även det alla parkens vattenfall!

Normalt sett så minskar dock vattenmängderna i de flesta vattenfall i Yosemite under hösten för att återvända igen till vintern och våren. Och det var inte alls länge sen som jag såg bilder på både Vernal Falls och Yosemite Falls, där vattnet bara silade nedåt. Det är enorma skillnader jämfört med när vattnet forsade ned i maj. Nu ska det dock finnas lite mer vatten där än i början av hösten då det både har snöat och regnat.

Nedan kan du i alla fall se två bilder på Vernal Falls – en som jag fotograferade i maj och sedan en bild fotograferad av Dryden.se i slutet av september. Ser ni vilken enorm skillnad det är?!

Min bild från Vernal Falls – tagen i maj.
Och så Daniels bild på Vernal Falls - tagen i september.
Och så Daniels bild på Vernal Falls – tagen i september.

En ny årstid i Yosemite

Jag ser verkligen fram emot att få uppleva parken nu i november, med kanske lite mindre folk i själva dalen och betydligt mer tid för mig att uppleva parken. Även om jag har en känsla av att jag inte alls kommer att känna mig färdig med Yosemite efter detta besök. Jag tror aldrig att jag kommer känna mig färdig med Yosemite och jag förstår verkligen varför parken är en av de mest populära nationalparkerna i USA.

Jag ser framför mig långa dagar med kameran, mysiga höstkvällar och magiska vyer vart jag än tittar.

Yosemite - Tunnel View

Och om du är som jag och inte kan få nog av bilder därifrån så kan jag även rekommendera att du spanar in hos Dryden och läser om hans upplevelser från parken eller hos Jonna Jinton som också besökte parken i början av hösten. Och självklart har även jag fler inlägg från Yosemite.

Har du någon destination eller plats som du aldrig får nog av? Vilken? Berätta!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Det är otroligt vackert. En av mina favoritplatser här i världen. Bilder kommer snart till bloggen, några finns redan på Instagram. Zakopane verkar vara så otroligt fint också, det är en plats som jag gärna vill besöka.

  1. Naturen är verkligen fantastisk och vad häftigt att få ytterligare några härliga dagar i parken. Yosemite är en av de ställen jag absolut måste besöka. Svenska fjällen kan jag aldrig få nog av, så vackra under alla årstider.

  2. Åh vad härligt med så många dagar i Yosemite. Det är verkligen otroligt vackert där! Har inte varit där på ganska många år men längtar tillbaka när jag ser dina bilder.

    1. Ja, det var verkligen underbart att vara där så länge. Det är sjukt vackert där! Längtar tillbaka redan, fast jag nyss var där. Så jag förstår verkligen att du också längtar tillbaka.