Fotodagbok: Yosemite National Park

Jag tror aldrig att jag kommer att tröttna på magin som finns i Yosemite. Därför ser jag så mycket fram emot min nästa resa dit – det är bara en vecka kvar nu. En vecka tills jag får återse mitt hjärtas nationalpark igen. Denna gång reser jag tillsammans med Ida, Katarina och Rania. Fyra tjejer och en bil – bästa kombinationen och jag tror det kommer att bli ett fantastiskt roadtrip-äventyr!

Nu är det snart ett år sen jag var där sist. Förra året i november, i slutet av månaden. Nu åker vi istället i början av månaden och jag hoppas så mycket på att Glacier Point Road fortfarande är öppen. Förra året så hade jag lite otur då vägen stängde en dag innan jag kom dit och jag fick alltså aldrig återse den vackra utsikten från Glacier Point. Det kändes lite tråkigt även om mina dagar i nationalparken ändå var helt fantastiska. Liksom, det handlade om en dag. Snacka om otur!

Håll tummarna för mig att vägen fortfarande är öppen när vi kommer dit!

Fördelen med att resa under lågsäsong är att det inte alls är lika mycket folk som ska trängas på en och samma yta. Och Yosemite är verkligen en sån plats som jag helst vill uppleva utan trängsel och då passar lågsäsong perfekt. Vi kommer att bo på samma boende som jag bodde på några dagar under förra resan – Yosemite View Lodge som ligger ca 20 minuters bilresa från Yosemite Valley.

Vi kommer att resa till Yosemite med Wow Air – jag har inte åkt med dom tidigare. Däremot så har jag hört mycket bra om det flygbolaget så jag hoppas att det kommer att bli en bra flygresa. Vi flyger till och från San Francisco, med stopp i Reykjavik på Island.

En bildbomb från min förra resa till Yosemite

Alltså, jag måste säga det igen. Det är så svårt att förstå att det faktiskt var ett helt år sen jag var i Yosemite sist! Jag ska inte skriva så mycket mer just nu utan tänkte istället bjuda er på en liten fotodagbok med massor av blandade bilder från mitt förra besök.

Den magiska utsikten från Valley View.
Det spelar ingen roll hur många gånger jag varit där – lika vackert varje gång!
Valley View från ett annat perspektiv…
Det var så fint med alla olika färger på träden – rött, gult och grönt!
Jag försökte mig på att fotografera stjärnhimmel…
Yosemite Valley Chapel – jag är inte religiös men jag trivdes så bra här.
Allt är stort i USA.
Ibland var jag helt ensam på vissa platser. Så skönt.
Trots att det var senhöst så fanns det gröna färger kvar. Många av träden i Yosemite är faktiskt evergreens – de är alltid gröna.
Så härligt att kunna promenera omkring i dalen utan att behöva trängas.
Jag kommer aldrig att tröttna på känslan som jag får varje gång när jag kör in till parken.
Här möts jag av en fantastisk vy över Upper Yosemite Falls.
Upper Yosemite Falls vid ett annat tillfälle.
Jag ville så gärna ta en liknande bild med mig själv på den där stenen. Men om det är något ställe där det alltid verkar vara fullt med folk så är det vid just Yosemite Falls. Jag vågade bara inte lämna min kamera där bland alla människor.
Det här är en av de sista bilderna som jag tog i Yosemite. Jag var egentligen på väg ut från parken för sista gången, men såg denna vy och var tvungen att hitta nånstans att stanna så att jag kunde fånga solens strålar. En ganska perfekt sista bild om jag får säga det själv.
Tags from the story

18 Comments

  • Tack för dina fina kommentar, Maria. Förstår att du längtar tillbaka. Jag vill också väldigt gärna åka till Big Sur. Hade planerat att åka dit inför vår första resa till USA men insåg att tiden inte skulle räcka till så fick ta bort den platsen. Jag hoppas att du får möjligheten att åka tillbaka snart 😉

 • Vilka fantastiska bilder från vackra Yosemite! Det var alldeles för länge sedan jag var där senast, tror det är typ femton år sedan. Måste nog försöka åka dit nästa sommar när vi kommer att befinna oss några dagar hos släktingar inte så långt därifrån. Ha en underbar resa! Ser fram emot att få se ännu fler bilder sen 🙂

  • Tack Ann-Louise! 🙂 Jag hoppas att du kommer iväg till Yosemite nästa sommar. Femton år sen låter alldeles, alldeles för länge sedan 😉 Och tack, resan var fantastisk och jag har så många bilder som kommer upp här på bloggen snart!

 • Vad härligt ni kommer få det! Håller tummarna för att vägen är öppen för er! Hur länge stannar ni? Vi åker ju oftast på lågsäsong också, bra mycket härligare med mindre folk. Har fortfarande aldrig varit i Yosemite men kanske någon dag i framtiden, då helst på hösten också, eller kanske på vintern. Har du några andra resor till USA i planerna?

  • Den öppnade lagom till att vi kom dit! 🙂 Så himla underbart. Vi var där i sex nätter – ganska lagom men samtidigt alldeles för kort tid. Jag blev dock sjuk i slutet av resan och kände då att jag var redo att åka hem. Men så fort jag kom hem så förstod jag inte alls hur jag tänkte haha.

   Jag hoppas att du också kommer iväg till Yosemite en dag! Kan verkligen rekommendera hösten men tror även vintern är fantastisk. Just nu så har jag inga resor planerade till USA, det känns väldigt konstigt, haha. Har dock inte alls mycket inplanerat just nu så vem vet, det kanske ändras snabbt 🙂

 • Detta är verkligen ett drömresmål för mig! Bilderna är heeeeeelt magiska verkligen, önskar att jag var så duktig på att fota. Du har månne inte några tips och tricks som jag kan hitta här på bättre resefoto och fotografering över huvud taget? 🙂 Kram!

  • Tack Sanna! Yosemite bör finnas med på allas bucketlist 😉 Jag har faktiskt planerat att skriva mer om resefoto och foto inom kort, är det något speciellt du skulle vilja läsa om? 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *