Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Antelope Canyon är en smal och djup canyon som du hittar i delstaten Arizona i USA. Den ligger även i Navajo nation som är ett stort Indianreservat. Upper Antelope Canyon är den mest välbesökta och mest fotograferade canyonen i sydvästra USA. Kanske till och med i hela USA. Vi åkte dit i slutet av maj under vår roadtrip för att ta reda på vad alla pratade om.

Först så hade jag tänkt att hoppa över Upper Antelope Canyon och bara passera. Men efter många om och men så bokade jag in oss på en guidad tur i både Lower och Upper Antelope Canyon. Natten innan så övernattade vi i vår campervan vid Grand Canyon och vi spenderade förmiddagen med att utforska Grand Canyon.

Vi var uppe med tuppen denna morgon och trots att jag var alldeles för trött för att stiga upp till soluppgången så hade vi parkerat, ätit frukost-on-the-go och hittat till busshållplatsen där shuttlebussen skulle plocka upp oss för en rundtur i Grand Canyon innan klockan var åtta. Men det är en annan historia. Nu ska det handla om Upper Antelope Canyon.

Guidad rundtur vid Upper Antelope Canyon

Vi hade gjort vår rundtur och stannade till vid några utsiktsplatser längs vägen på väg bort från Grand Canyon. Tidsmässigt så låg vi bra till inför turen i Upper Antelope Canyon medan vi tagit beslutet att hoppa över Lower Antelope Canyon. Det fanns helt enkelt inte tillräckligt med tid för både den och Grand Canyon och vi valde Grand Canyon då vi redan var på plats och vi kände att vi ändå ville se mer än vår campingplats. Så beslutet togs att hoppa över Lower Antelope Canyon och fokusera på att besöka Upper Antelope Canyon istället.

Vi hade inte så mycket tid till oförutsedda händelser, men vi hade tillräckligt med tid för att ta oss till destinationen. Trodde jag. När vi satte oss i bilen för att köra de dryga två timmarna till Upper Antelope Canyon så visade GPS:en att vi skulle byta tidzon. Och inte till vår fördel. Vi skulle förlora en hel timme och med andra ord, vi skulle inte hinna till vår första guidade tur i tid.

Läs mer om våra upplevelser i Arizona

20160522-0559
Vi kör på i hopp om att vi ändå ska hinna fram i tid.

Att köra ikapp tiden är omöjligt

Om vi inte skulle lyckas köra ikapp tiden, vilket vi försökte göra. Men att köra ikapp tid är svårt om man inte kör som en galning och trycker gasen i botten. Och så viktigt var det inte att hinna i tid. För som tur var så bokade man endast plats på den guidade turen, betalning skulle ske på plats. Vi försökte ringa till telefonnumret som stod på hemsidan men det var ingen som svarade. När vi äntligen kom fram till Page så stannade vi till på en bensinmack för ett snabbt toabesök.

Där upptäckte vi att vår GPS hade fel, vi hade inte alls bytt tidszon och vi hade en hel timme till godo! Vilken tur! Vi kunde andas ut nu. Vi valde att åka ut till samlingsplatsen för de guidade turerna direkt ändå och hade tur att få följa med på en tidigare tur istället för att sitta där och vänta.

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Ett annorlunda kontor.
Ett annorlunda kontor.
antelope-canyon-arizona-usa-4
Vi åkte ut till Upper Antelope Canyon genom mjuk sand.
Upper Antelope Canyon
Vi var inte de enda som ville se Upper Antelope Canyon.
antelope-canyon-arizona-usa-6
Äntligen på väg in.
antelope-canyon-arizona-usa-9
Direkt när vi kliver in genom de smala gångarna så kommer wow-känslan.

antelope-canyon-arizona-usa-10

Upper Antelope Canyon
Det är mäktigt att se hur naturen har skapat dessa former av sand, vind och vatten.
Upper Antelope Canyon
Vår guide använder munskydd pga all sand som flyger omkring. Även om man inte kan se den så finns den överallt. Det märker vi verkligen av efteråt.

antelope-canyon-arizona-usa-17

antelope-canyon-arizona-usa-18
Tyvärr är vi inte ensamma att vilja besöka Upper Antelope Canyon. Vid vissa tillfällen känner vi oss som boskap som guiden föser framåt för att vi ska hinna gå fram och tillbaka på en timme.
Upper Antelope Canyon
Men ändå, det ÄR vackert!
Upper Antelope Canyon
Och helt otroligt.

Upper Antelope Canyon

antelope-canyon-arizona-usa-22

Tse’ bighanilini

Platsen där vatten rinner genom sten.

Upper Antelope Canyon

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

    1. Jag har läst att det är mindre folk desto tidigare på morgonen man är där. Sen om det stämmer är en annan femma. Men du får försöka att åka dit snart!