Vi åker vidare till Henningsvær

Vi åker vidare till Henningsvær

Efter en god natts sömn i Kabelvåg, trots det kyliga rummet där elementen inte riktigt ville fungera, så fortsatte vi vår resa. Vi hann inte långt innan jag ville stanna för det första fotostoppet, en gammal kyrka ungefär 500 meter från parkeringen vi stod på under natten.

Kabelvåg, Lofoten

Tillbaka till Svolvær

Sen åkte vi faktiskt tillbaka till Svolvær, för att handla lite mat och dryck inför nästa dag. Vi var osäkra på om det skulle finnas någon mataffär i närheten av där vi skulle bo och valde därför inte att chansa. Resan tillbaka till Svolvaer var dock bara ca 5 km så det var ingen längre omväg.

Svolvær, Lofoten

Att handla mat i Lofoten är oftast ingen billig historia

Och att handla dryck är en ännu dyrare historia! Ett 6-pack öl kan kosta från 140 SEK och uppåt, medan vissa 33cl burkar kostade 35 kr om man valde att köpa endast en. En 33cl Coca Cola kostar över 15 kr och en liter mjölk gick på runt 15 kr.

Svolvær, Lofoten Svolvær, Lofoten

Dyr choklad

En chokladkaka (150g) landade på närmare 30 kr och ett 12-pack ägg kostade 45 kr. Inte undra på att norrmän åker över till Sverige för att handla kött, dryck och godis.

Svolvær, Lofoten

Annorlunda matkultur

I de norska mataffärerna så kan man hitta mycket som vi inte har i Sverige. Till exempel yoghurt med nonstop och chokladpudding med daim. Jag tycker att det är roligt att gå runt i mataffärer när jag är i andra länder, för att se vad de har. Det är roligt när man hittar nya spännande saker att prova!

Svolvær, Lofoten

Henningsvær

Vi gjorde en liten avstickare till Henningsvær på väg till vårt nya boende. Jag blev tipsad om den lilla fiskebyn av en som var med på pressresan till Dakhla.

Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten

Fullbokat under högsäsong

Egentligen så hade jag tänkt att vi skulle sova en natt här, men allting var fullbokat. Det är högsäsong i Lofoten nu under tiden som midnattssolen lyser här så mycket var redan fullt när jag började kolla efter boende. Så för att få större valmöjligheter så kan det vara bra att börja kolla tidigt om man planerar en resa hit.

Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten

Mysig fiskeby

Vi promenerade runt en liten stund och kollade in byn. Alla var eniga om att det verkade vara en väldigt mysig liten fiskeby och att vi gärna skulle bo där om det blir någon mer resa till Lofoten.

Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten Henningsvær, Lofoten

Vi åker vidare

Innan vi fortsatte till vårt nästa boende i Unstad så stannade vi till i Hoven, ett berg som vi tänkte vandra uppför. Mer om det i nästa inlägg. Du har väl inte missat mitt inlägg om första dagen i Lofoten?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *