Hoven - 368 meter över havet i Lofoten

Hoven – 368 meter över havet i Lofoten

Under vår andra dag på vår roadtrip i Lofoten så körde vi en omväg på några mil. Jag hade planerat in en vandring upp för Hoven, ett berg på 368 meter. Då ingen av oss har vandrat upp för berg förut så kändes det som ett lagom stort berg att börja med. Svårighetsgraden på vandringen klassades som lätt dessutom.

Hoven, Lofoten, Norway

368 meter över havet

Vi alla var inställda på att det inte skulle vara några problem. Men vi kom inte alls långt förrän vi stötte på det första problemet. Det hade nämligen regnat både dagen innan och några timmar innan. Vilket gjorde att marken fortfarande var blöt och lerig. Och tre av fyra hade vanliga joggingskor på sig. Inte de bästa skorna för en vandring uppför ett berg kanske.

Lofoten, Norway Lofoten hoven_lofoten_norway_003 Lofoten, NorwayLofoten, Norway Lofoten, NorwayHoven, Lofoten, NorwayLofoten, Norway

Man lär sig av sina misstag!

Första läxan var att köpa ordentliga skor till nästa gång! Jimmy, som var den enda av oss som hade ordentliga vandringskängor, fortsatte upp för hela berget. Vi andra började gå nedåt igen, sen satte vi oss fin klippa och väntade på att Jimmy skulle återvända.

Lite synd var det dock att Jimmy hade fått med sig ryggsäcken där alla snacks fanns.. Istället så fotograferade jag åt alla möjliga håll och kanter.. Jag fastnade dessutom själv på bild, som ni kan se.

Lofoten, Norway

Lofoten, Norway Lofoten, Norway  Lofoten, Norway Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway

Duktiga Jimmy

Jimmy hade i alla fall med sig sin GoPro upp på toppen! Bilderna här under är tagna av honom fast jag har redigerat dom lite. Det var fin utsikt där uppe på toppen av Hoven trots att vädret inte var det bästa, tyckte han.

Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway hoven_lofoten_norway_026 Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway Hoven, Lofoten, Norway

Nöjd grabb på väg ner från Hoven

Jimmy var borta ungefär en timme, delar av vandringen hade han sprungit då det var relativt platt mark och bra underlag. Den svåraste biten var den i början, den som gjorde att vi valde att vända om.

Jimmy i Lofoten, Norway Jimmy i Lofoten, Norway

HOVEN

Namn på berg: Hoven

Plats: Gimsøya

Höjd: 368 meter över havet.

Svårighetsgrad: Lätt

Ungefärlig tid: 1 timme

När jag planerade för vandringen så hittade jag bra information här. Det står utförliga beskrivningar om bergen och hur du tar dig dit på lättast sätt.

Karta till Hoven, Lofoten, Norway

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Så himla härligt. Go Pro, mmm, mjae. Är inte så förtjust i dessa vinjetteringar och distortioner ändå..

    1. Det var en upplevelse, även om inte alla tog sig upp till toppen. Jag gillar GoPro trots distortionerna, men skulle inte klara mig med endast en sån 🙂 Men GoPro är bra när man inte kan ta med nån annan kamera 🙂 Vinjetteringen tycker jag inte är så hemsk faktiskt.