Offersøykammen - vandring i Lofoten, Norge

Offersøykammen – vandring i Lofoten, Norge

Eftersom vi var tre av fyra som inte tog oss upp till toppen av Hoven under vår roadtrip genom Lofoten, så gjorde vi ett nytt försök på ett annat berg – Offersøykammen. Svårighetsgraden på vandringen var fortfarande klassad som lätt men berget var lite högre. Hela 436 meter över havet. Enligt guideboken skulle vandringen ta ca 1 timme upp och 1 timme ned. Det tog lite längre för oss, men upp kom vi! Och vilken känsla!

Vandringen skulle “bara” ta två timmar

Vi började vandringen ganska sent, då vi verkligen trodde att den “bara” skulle ta runt två timmar totalt. Strax innan klockan fem så började vi vandra uppåt. Lite efter nio så var vi nere igen, så totalt med alla stopp så tog det oss ungefär fem timmar. Vi var uppe på toppen ganska länge också. Det var så skönt att bara sitta där och njuta av den underbara utsikten!

Midnattssol i Norge

Eftersom vi åkte till Lofoten i juni så var det fortfarande midnattssol där. Väldigt skönt, för då slapp vi oroa oss för att det skulle bli mörkt medan vi fortfarande var uppe på berget. Vi hade inte planerat vandringen något speciellt, vilket kanske inte var så bra. För det hade varit bra om vi hade haft med oss något att äta och dricka. Speciellt något att dricka. Jag hade med mig en flaska vatten, men den tog slut ganska snabbt då vi var fyra som delade. Och jag var väldigt törstig den dagen, hehe.

Det var vacker utsikt från början av vandringen till slutet, eller toppen kanske jag ska säga. Väl uppe på toppen så kunde man se åt alla håll. Det var en klar dag så vi kunde se väldigt långt också.

We made it to the top

Uppe på toppen så fanns en bok där man kunde skriva en hälsning. Eller bara sitt namn om man hellre ville det. Det finns såna böcker på de flesta berg i Lofoten och vi skrev såklart våra namn också.

Kenny var den enda av oss som inte gillade vandringen speciellt mycket. Eller han gillade inte att komma upp på toppen då han är höjdrädd. Han höll sig istället lite nedanför – utsikten där var minst lika bra!

Jag längtar redan tillbaka till Lofoten – nästa gång jag åker dit ska jag bestiga fler berg. Så länge nästa gång blir under vår/sommar/höst. För jag vet inte om jag skulle våga ta mig uppför något berg under vintertid. Då håller jag mig hellre nere på marken och försöker spana efter norrsken.

Offersoykammen, Lofoten, NorwayOffersoykammen, Lofoten, NorwayOffersoykammen, Lofoten, NorwayOffersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norwayoffersoykammen_lofoten_norway_012 On top of Offersøykammen, Lofoten, Norway Offersøykammen, Lofoten, Norway LofotenOffersøykammen, Lofoten, Norway Hiking in Norway Offersøykammen, Lofoten, NorwayHiking in Lofoten Hiking in Lofoten Hiking in Lofoten

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 Comments

    1. Vad glad jag blir över att du gillade inlägget och bilderna, tack! 🙂 Norge är så vackert så det går knappt att beskriva med ord. Och det ligger ju så nära så det finns inga ursäkter att inte åka dit!