Lofoten, magiska landskap med förtrollande vyer

Lofoten, magiska landskap med förtrollande vyer

I mitten av mars så åkte jag på en mini-roadtrip till ögruppen Lofoten. Två nätter och tre dagar. Jag åkte tillsammans med min nya kompis Kate från England. Hon jobbade tillsammans med min pappa och det var så vi träffades.

Det är en ganska rolig historia men för att göra den väldigt enkel så kan jag säga att vi blev vänner pga att hon behövde färga håret!

lofoten_day_one_005

Kan man ens säga nej till en resa som denna?

I alla fall så ville hon åka till Lofoten innan det var dags att avsluta vintersäsongen och åka hem till England. Jag, som också ville åka till Lofoten, sa genast ja till att följa med när hon frågade. Hon tog även med sig sin arbetskamrat Jeff, och jag fick med mig Kostas från mitt jobb. Det kan ju vara ganska dyrt i Norge så det kändes bra att vi hade full bil i princip. Skönt att kunna dela på både bensinkostnaden och boendekostnaden, för det är de två sakerna som kostade oss mest.

Lofoten

Det blir många mil innan vi är framme

Kate bokade en stuga till oss i Ballstad, där vi spenderade våra två nätter. Från Kiruna så var det 45 mil dit och det tog oss ca 8 timmar att köra, om man räknar in alla små fotostopp vi gjorde längs vägen. Det var dessutom vinter och halt på vägarna, så naturligtvis tog vi det lite lugnare av den anledningen också.

lofoten_day_one_001 lofoten_day_one_004 lofoten_day_one_006 lofoten_day_one_009 lofoten_day_one_015 lofoten_day_one_020 lofoten_day_one_019 lofoten_day_one_021

Vädret i Norge är väldigt ombytligt

Under första dagen på vår resa så fick vi vara med om både solsken i Kiruna och snöstorm mellan Abisko och Trældal. Resten av tiden så växlade det mellan snöa lite då och då. Solen lämnade vi kvar i Sverige. Men jag kan lugnt säga att vyerna blev mycket mer dramatiska än de var i Kiruna under morgonen! Och Norge är ett väldigt vackert land, kolla bara på alla bilder och landskapet.

lofoten_day_one_007 Lofoten, Norwaylofoten_day_one_022_ lofoten_day_one_023_ lofoten_day_one_024_ lofoten_day_one_025_ Lofoten, Norway Lofoten, Norway

Lofoten Vandrerhjem Ballstad

Vi anlände till vår stuga ganska sent på kvällen. Och när vi klev in så blev vi väldigt förvånade! Vi hade inte räknat med att den skulle vara så stor och fin. Det var ju trots allt ett vandrarhem som vi hade bokat. Vi hade till och med en egen bastu, och hur ofta får man det på vandrarhem? Priset var dessutom också väldigt bra. Vi gav ca 300 kr per person för en natt.

Jag delade rum med Kate och vi hade både havsutsikt och egen balkong. Hon fick sängen med utsikten och jag hade dörren till balkongen precis vid sängen. Väldigt mysigt! De andra fick bo uppe på loftet. Resten av stugan var också väldigt fin och mysig. Vi hade ett fint badrum med dusch, ett stort kök/vardagsrum med öppen spis och såklart bastun då.

Eftersom vi kom fram så sent så somnade vi ganska tidigt. Vi hade dessutom planerat att stiga upp tidigt för att hinna med så mycket som möjligt under vår korta tid där.

Nästa inlägg kommer snart, med massor av fina bilder. Och vet ni, när vi vaknade så sken solen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. Åh så fint! 🙂 Jag är dock inte så mycket för vinter, skidsemester etc, så skulle nog satsa på Norge på sommaren isåfall 🙂
    //www.marvelicious.blogg.se

    1. Gillar man inte vintern så ska man nog hålla sig borta från de norra delarna av Skandinavien, håller med där. Norge är fint på sommaren också!