Menu
Lofoten

Sommaräventyr i Lofoten

Sommaräventyr i Lofoten

Just nu så sitter jag på bussen mellan Motala och Stockholm. Vi är framme om ungefär en timme och ska spendera resten av dagen i huvudstaden. Planerna för dagen? Vi har faktiskt inga alls! Det känns skönt att kunna ta dagen som den kommer. En kvällspromenad är nåt som jag känner mig sugen på just nu, men vi får se hur det blir.

Imorgon så åker vi till Arlanda tidigt på morgonen. Inte alls så tidigt som vi hade behövt göra om vi hade åkt direkt från Motala, då hade bussen avgått strax efter 5. Det är lite för tidigt, kände vi. Därför lade vi till den här natten i Stockholm.

Vi ska flyga till Kiruna, som oftast är den destination jag hamnar i när jag flyger inrikes. Vi blir upphämtade av min pappa och lillebror och det är egentligen först då som den riktiga resan börjar.

Vi ska nämligen åka till Norge.

Nästan en hel vecka i Lofoten blir det. Jag fastnade verkligen för ögruppen när jag var där i vintras.

Lofoten, Norway

Lofoten, Norway

En vecka i fantastiskt landskap

Först så hade vi planerat att åka utomlands, till sol och bad i en vecka. Men Norge är ju faktiskt också utomlands och det går att bada där med.. Vattnet är förmodligen inte lika varmt som i medelhavet, men vad gör det?! Sol och bad är inte allt, även om vi såklart hoppas på fint väder!

Första natten sover vi i Kabelvåg och sen åker vi vidare. Det finns mycket att se och vi har ”bara” 6 dagar där. Jag har gjort en liten reseplanering, men som alltid är ingenting skrivet i sten och allt kan hända. Vi ska i alla fall vandra litegrann och fiska, så mycket vet jag! Och bara njuta!

Lofoten, Norway

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

5 Comments

 • Ladies Abroad
  juni 15, 2015 at 5:49 e m

  Trevlig resa! Jag har bara varit i Lofoten en gång, vilket är pinsamt dåligt för att vara norska, men då var det högsommar och fantastiskt fint där. På mina foton skiner solen och det ser idylliskt värre ut, men jag minns hur vi huttrade och frös varje gång vi lämnade bilen.

  /Lena

  Reply
  • Helena
   juli 1, 2015 at 9:52 e m

   Jag känner samma sak.. Jag har bott så nära Lofoten under en lång period, men inte varit där förrän nu. Men bättre sent än aldrig! Det är otroligt hur skenet kan bedra på foton ibland 🙂

   Reply
 • FANTASYDINING-En blogg om temarestauranger och resor
  juni 16, 2015 at 7:55 f m

  Ser väldigt vackert ut! Jag har en vän som bor uppe i närheten av Trollstigen har spenderat några somrar där.

  Reply
  • Helena
   juni 17, 2015 at 12:03 f m

   Ja, visst är Norge vackert! Trollstigen vill jag gärna åka till, verkar vara sjukt fint där. Att spendera en sommar, eller flera, där lät inte så tokigt alls!

   Reply
 • Katarina
  juni 22, 2015 at 10:54 e m

  ja men härligt med sön semester också! 🙂 så himla vackert fotomässigt iaf

  Reply

Leave a Reply