Fem favoritdestinationer för härliga roadtrips

Fem favoritdestinationer för härliga roadtrips

Du som har följt mig på bloggen vet att mitt favoritsätt att upptäcka är genom att åka på en roadtrip. Att känna friheten att kunna åka vart jag vill och när jag vill är oslagbar. Och när man åker längs ett vackert landskap så finns det inget bättre än känslan just där och då.

Därför tänkte jag lista fem av mina absoluta favoritdestinationer när det kommer till roadtrips som jag har gjort. Skulle jag göra en lista över de roadtrips jag vill uppleva så skulle det bli ett otroligt långt inlägg så det får vänta till en annan gång. Denna lista är inte i någon speciell rangordning, utan alla resor har varit fantastiska på sitt sätt.

Lofoten, Norge – en av världens vackraste platser

I norra Norge så hittar du Lofoten, en av världens vackraste platser om du frågar mig. Ögruppen bjuder på magiska utsikter, höga berg och svindlande vägar. Lofoten är platsen där du behöver mer tid för det finns alltid något att se. Jag har varit där under både vårvinter och tidig sommar och även om båda resorna var fantastiska så föredrar jag sommaren.

Mina favoritutflykt var när vi klättrade uppför Offersøykammen. Jag skriver klättra istället för vandra för det kändes som att vi klättrade uppåt mer än vi vandrade. Det var mer än värt allt slit när vi väl kom upp och fick se utsikten som sträckte sig över land och hav.

Missa inte:  Offersøykammen, Henningsvær & Uttakleiv

På toppen av Offersøykammen.
Henningsvær

Västra USA – magiska naturupplevelser

Att åka till USA utan att åka på roadtrip känns bara konstigt. Två av mina tre resor till landet har varit roadtrips och nu till sommaren åker vi dit igen för att upptäcka mer – självklart roadtrippar vi! Jag har funderat länge över vilken plats som var min favoritdel, men jag kan inte riktigt svara på det. Så därför väljer jag istället att lista hela västra USA som en favoritdestination att roadtrippa i.

Upplevelserna tar aldrig slut där och några ställen som verkligen sticker ut när det gäller upplevelser som jag har haft är helt klart Yosemite under min solo-roadtrip och den morgonen då vi fick se soluppgången över Mesa Arch i Canyonlands.

Missa inte (förutom ovan nämnda platser):  Red Rock Canyon, Valley of Fire & Monument Valley

Soluppgång vid Mesa Arch i Canyonlands.
Magiska Yosemite
En promenad i Valley of Fire

Snowdonia, Wales – vackra vyer och tystnad

Wales är ett land som jag inte har hunnit utforska så mycket än. Men för ungefär tre år sen så roadtrippade jag där tillsammans med Mikaela och en av de finaste dagarna i mitt liv var när vi satt där vid en stilla sjö i Snowdonia med varsin bok och bara njöt av lugnet och tystnaden. Wales har otroligt vacker natur som jag gärna skulle vilja se mer av så jag hoppas på en ny roadtrip där snart. Och om du planerar en resa dit så missa inte Snowdonia!

Missa inte:  Brecon Beacon Nationalpark, Cardiff & Betws-y-Coed

En välbehövlig paus från världen i Snowdonia

Island – charmiga byar och varma källor

Island var aldrig ett land som jag drömde om, förutom under den senaste tiden. Så när jag fick tillfälle att åka dit så kunde jag inte stanna hemma. Jag åkte dit tillsammans med Katarina och Sofia och det var första resan i vårt koncept #NordicRoadtrip. Under en vecka så rullade vi runt på ön och upptäckte varma källor, vackra vattenfall och en underbar natur. Ett ställe jag vill åka tillbaka till!

Missa inte: Landmannalaugar, Gjáin & Haifoss

Den magiska oasen Gjáin
Haifoss – en pärla på Island

Färöarna – omväxlande väder och lugn

Jag spenderade tillräckligt med tid på Färöarna för att veta att det också är en plats jag gärna återkommer till. Landet har allt det Island har förutom alla turister. Här fick vi uppleva naturen för oss själva och även det otroligt omväxlande vädret. Från storm till solsken till ösregn – ungefär så var det. Men det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder…

Vattenfallet i den lilla byn Gásadalur
Ute på äventyr

Missa inte:  Saksun, Mykines & Gásadalur

Det här är fem av mina favoritdestinationer för att åka på en roadtrip i. Om du är sugen på att läsa mer om mina roadtrips så kan du hitta fler inlägg här.

Auto Europe som har sponsrat detta inlägg har även en bra sida där du kan läsa mer generellt om att åka på roadtrip och du kan även hyra bil via deras sida. De har många olika tips och även förslag på bra roadtrip-destinationer.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 Comments

  1. Va roligt att du gör det! Och kan verkligen rekommendera både Island och Norge som roadtrip destinationer. Så himla vackra platser det finns där alltså!

 1. Åh, vilket mysigt inlägg <3 Varit på Island och i Yosemite men de andra är fortfarande oupptäckta för mig. Vi ska iväg på Roadtrip i Sverige i år tänkte vi…ja under semestern alltså. Oklart var ännu 😛 Men blir vansinnigt sugen på att bege mig ut på andra upptåg när jag läser din lista. Underbara bilder också som vanligt <3

  1. Kul att du gillade det <3 Då har du massor kvar att upptäcka med andra ord. Och roadtrip i Sverige låter fantastiskt roligt faktiskt - man behöver ju inte alltid åka långt för att upptäcka. Och i Sverige har vi ju också otroligt mycket vackert. Nu fick jag lite inspiration till att skriva ett liknande inlägg men med svenska platser istället.

   Om du har vägarna förbi Motala på roadrippen så får du hojta till så kan vi ta en fika eller något 🙂

   1. Åh det vore så kul att läsa, ett inlägg med tips om “Svenska destinationer” om man ska iväg på Roadtrip. Skull va så bra och kul inlägg!

    Och det kommer jag def göra, ingen plan just nu men vem vet, planerna kan ju ändras! <3 Och har du vägarna förbi Skogstibble är du varmt välkommen, har förmodligen ngt gott i frysen också om man är sugen på det 😉 😀

    1. Jag håller på med ett inlägg om svenska platser just nu, kommer förhoppningsvis upp snart också. Och som Jennifer precis tipsade om så la Linda upp ett sånt inlägg som är toppen för inspiration!

     Och samma för mig, som det ser ut nu har jag inte vägarna förbi men sommaren är lång och spontanplaner kan dyka upp.

  1. Tack Lina! <3 Jag var inte heller alltid lika förtjust i det när jag var yngre så jag kan förstå dina barn. Du får försöka ta med dom på kortare roadtrips kanske 🙂

 2. Har länge velat göra en roadtrip i Norge men det har inte blivit av. Tror det är för att det är så nära och lättillgängligt, får bli någon gång i framtiden.
  Jag gjorde en roadtrip i Kalifornien med min familj för många år sedan och det var fantastiskt. Av de på din lista är det nog den ännu en gång som ligger närmast i tiden. Kommer bli nästa år när jag och Frida kör från Kanada till Mexico.

  1. Hoppas att du/ni kommer iväg på en roadtrip i Norge nångång! Men jag håller med, ofta så lockas man ju mer av destinationer som ligger längre bort från ens hem. Konstigt egentligen, speciellt när det finns så mycket i ens närhet som är fantastiskt!

   Kul med roadtrip i Kalifornien!