Checka in: Spana efter norrsken på Hotel Ranga

Drygt en timme från Reykjavik så hittar du Hotel Ranga. Ett lyxigt fyrstjärnigt hotell på Islands landsbygd och faktiskt det enda hotellet på hela Island som är fyrstjärnigt. Det finns inte så mycket runt omkring hotellet förutom natur. Och vilken natur! Hela Island är ju helt enastående när det gäller naturupplevelser och jag blir inte besviken här!

När vi checkade in så frågade receptionisten om vi ville ha väckning vid eventuellt norrsken. Självklart tackade vi ja och blev uppskrivna på listan.  Dock så hann vi knappt komma till rummet innan himlen färgades grön. Sofia och Katarina hade precis klivit ned i bubbelpoolen som fanns precis utanför vårt rum när jag såg det först. Katarina som aldrig hade sett norrsken innan blev otroligt glad över att få uppleva sitt första norrsken från bubblorna i bubbelpoolen.

En gourmetmåltid för hungriga roadtripparsjälar

Vi hoppar tillbaka några steg nu, bort från norrskenet och till middagen. Hotel Ranga har en fantastiskt restaurang i samma byggnad med fokus på att använda sig av lokala produkter så långt som det är möjligt. Restaurangen är så mycket gourmet som det bara går att önska, vilket vi inte riktigt visste om innan. Vi var mest nöjda över att få mat. Och mat fick vi! Trerätters måltid med moderna, nordiska smaker. Bland annat rencarpaccio. 

Under vår middag så kommer ägaren Fredrik fram till vårt bord flera gånger för att prata. Vi får även tips inför vår kommande rutt och det visar sig att hotellet vi ska bo på dagen även är hans hotell. Världen är liten. Han berättar även att vi kommer att vara tvungna att köra genom vatten under morgondagens äventyr till Landmannalaugar. Det löser sig, tyckte jag medan Katarina blev väldigt nervös.

Efter middagen så blev det som sagt bad i bubbelpoolen och norrskensskådning och fotografering såklart. Kylan gör sig påmind ju senare på kvällen det blir och innan vi går och lägger oss så promenerar vi bort till hotellets observatorium för att lyssna på berättelser om stjärnor, grekiska gudar och såklart även spana mot himlen genom teleskop.

Boka rum på Hotel Ranga: Kolla efter dagsaktuella priser här

Läs mer hos Fantasiresor: Norrsken och badtunna på Hotel Ranga
Läs mer hos Äntligen vilse: Norrsken på Hotell Ranga

Välkommen till restaurangen på Hotel Ranga
Ägaren Fredrik välkomnar oss till hotellet och till Island
En drink innan middagen
Rencarpaccio
Mums!
Gudomligt god efterätt

Strax innan norrskenet uppenbarade sig

En av de bästa ljusshower som jag hade fått äran att uppleva vid det tillfället

Hotellnatten var sponsrad av Hotel Ranga men alla åsikter, text och bilder är mina egna.

Tags from the story
, ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.