Mina favoritupplevelser på Island

Mina favoritupplevelser på Island

Island är landet som blir mer och mer populärt att åka. Både avgångarna till Reykjavik och turismen skjuter i höjden och det har nog aldrig varit så aktuellt att åka dit som det är nu. För mig så har Island varit ett land som bara har funnits där. Alltså, inget land som jag egentligen kan påstå att jag har längtat till. Inte förrän så sent som förra året (2015) fick jag in landet på min radar.

Planer började ta form och jag fick helt plötsligt två resekompisar med mig, Sofia och Katarina. Även de är resebloggare. Vi skapade kampanjen #NordicRoadtrip tillsammans under en tidig morgon på Urban Deli i Stockholm och i slutet av augusti var det äntligen dags att åka och uppleva magin på Island. Vi åkte runt i en Toyota RAV 4 (min drömbil) som Guide to Iceland sponsrade oss med och njöt av långa dagar med massor av fotostopp. Vi fick även låna mobilt internet via Trawire som var guld värt!

Trots våran vecka på Island så finns det mycket kvar att utforska och framför mig så ser jag en ny roadtrip då vi reser runt hela Island. Men, nu ska vi inte gå händelserna i förväg. Vi hann ju faktiskt se en hel del ändå under våran vecka där! Här är mina favoritupplevelser!

1. Varma källorna vid Landmannalaugar

Vi hade planer på att besöka Blå Lagunen vid Reykjavik men utan att ha förbokat så var det inte möjligt då alla tider vi kunde var upptagna. Istället planerade vi in ett stopp vid en annan varm källa som låg i höglandet Landmannalaugar. Efter en dags körning med diverse fotostopp så anlände vi till parkeringen. En kort promenad senare så var vi framme vid omklädningsrummet där vi bytte om till badkläder. De vanliga kläderna åkte dock på lika snabbt för än var vi inte framme vid det varma vattnet. Och det var kyligt i luften!

Det dröjde dock inte mer än några minuter innan vi stod där och blickade ned över vattnet och ångan som låg strax ovanför vattenytan. Och när vi väl tog klivet ned i det varma så kändes det underbart. Vi var inte ensamma där, tvärtom. Men ändå kändes det mysigt att bara sitta där i vattnet och prata om allt och ingenting.

3. Rida islandshäst längs en vacker strand

Att rida islandshäst när du är på Island känns som ett måste, eller hur? Så självklart bokade vi in oss för en ridtur. Även denna upplevelse var sponsrad av Guide to Iceland, men oavsett så hade vi ändå velat göra detta. För att rida är ju underbart och jag har bestämt mig att jag ska försöka göra det oftare. Helst under kommande resor, för att uppleva en ny plats uppe från hästryggen… Ja, det är härligt!

Vi red längs en strand på Snæfellsnes och det var hur underbart som helst att känna vinden ta tag i håret när vi töltade fram över sand och vatten. Jag hade inte med mig systemkameran under denna ridtur men jag tog lite bilder med mobilen. Ibland är det viktigare att uppleva nuet och att ta med systemkamera när man ska rida känns väldigt komplicerat. Men jag är supernöjd med mina mobilbilder för de får mig att minnas tillbaka.

4. Norrskensspaning på Hotell Ranga

Att vi skulle få en sån fantastiskt vistelse på Hotel Ranga som vi faktiskt fick, det hade jag inte räknat med. Istället för en hotellnatt så fick vi en hel upplevelse! Fint rum med uteplats och tillgång till jazucci, fantastiskt god mat på hotellets restaurang och en kväll med norrsken och spaning efter stjärnor. Det kunde inte ha blivit bättre!

Efter att ha ätit fyra rätters så hann vi inte göra så mycket mer innan jacuzzin ropade på Sofia och Katarina. Själv så valde jag att hoppa över det, för norrskenet hade precis börjat synas på himlen. Om det är något som är oberäkneligt så är det ju norrsken och jag ville verkligen få några bilder på det. Och jag fick massor av fina bilder som jag är så nöjd med.

5. Skogafoss och Seljalandsfoss

Det finns otroligt mycket vattenfall på Island, både kända och okända. Vi gjorde stopp vid både Skogafoss och Seljalandsfoss, det sistnämnda var det absolut viktigaste för mig att få se. För jag har sett så många bilder på Instagram av just det vattenfallet och tycker det är häftigt att man kan gå bakom det.

När vi var där så blåste det en hel del och det stänkte vatten överallt. Helst hade jag velat vara där vid soluppgången men då det blev en väldigt sen natt så valde jag att hoppa över det och istället sova vidare den morgonen. Ibland kan jag ångra det men ändå inte.

Jag promenerade runt vattenfallet och tog bilder och försökte få till några där alla övriga besökare inte skulle synas så tydligt. Sofia och Katarina promenerade lite framför mig, men jag såg knappt till dom under hela vistelsen där.

Det här var några av mina favoritupplevelser på Island. Har du varit där? Vad tyckte du mest om?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

    1. Dit lyckades vi inte ta oss denna resa, men kanske under nästa 🙂 Då ska jag återkomma till dig så du får tipsa om allt som är värt att se.

  1. Åh! Måste ändå gilla min slickat rufsiga frilla. Me like. Landmannalaugar. Ja, alltså det var ändå ett speciellt ställe. Får jag välja kan jag säga att jag tycker att stranden i Vik var så himla magisk och sen klipporna på Snaefellnes. allså hjärta på dem.

    1. Din frilla är perfekt. Sådär lagom rufsigt och snyggt! Ja, visst var det. Och resan dit var ju i en klass för sig också. Stranden i Vik var fin, håller med, fast inte så att den toppar min lista. Kan vara att jag fortfarande är besviken över att vi inte hann till stället på andra sidan klipporna så att jag inte riktigt kan uppskatta Vik så mycket. Just det, klipporna där ja. Kommer nog en till lista här snart.

    1. Åk! Bara åk! 🙂 Nej men på riktigt, det är ett fantastiskt land och jag vill tillbaka. Kan verkligen rekommendera alla att åka dit!