Oktober, norrsken & en liten lista

Oktober, norrsken & en liten lista

Det känns som att jag bara har skrivit om min roadtrip som jag gjorde i somras och när jag kollar tillbaka på de senaste inläggen så ser jag att det inte bara känns så, utan det är också så. Därför tänkte jag bryta av med ett mer personligt inlägg idag.

Det är oktober nu, snart november. Dagarna blir mörkare, kallare. Häromdagen så var det en lovande prognos för norrsken i större delen av Sverige och jag som knappt har rört min kamera sen i oktober fick helt plötsligt fart. Det tog inte alls lång tid innan jag och Kenny satt i bilen, på väg ut från stan och bort från allt ljus.

Vi hamnade ute på en brygga vid Vättern och kunde se det gröna skenet med våra ögon. Det var inte lika spektakulärt som norrskenet är i norra Sverige, men det var fint. Det var också en väldigt varm kväll vilket kändes helt otroligt. Att stå ute och fotografera norrsken utan att frysa.

Att se norrsken i södra Sverige är kanske inte så vanligt men verkligen inte en omöjlighet.
Jag försökte mig även på att fånga stjärnhimlen då det var helt klart där uppe.

Hösten är en nystart

Hösten känns ofta som en nystart för mig, till skillnad från årsskiftet. Men i år har det inte riktigt känts så. Trots det så försöker jag få in nya rutiner i vardagen, nu när jag faktiskt är och har varit på hemmaplan ett tag. I mitt huvud så hade jag ju tänkt att jag skulle vara hemma mest i sommar, men det blev inte alls så – det blev både en, två och fyra resor.

Just nu har jag som mål att försöka skriva ner lite mål och tankar inför de sista två månaderna av året, att gå ut och promenera varje dag (är dock inte riktigt där än) och så har jag en hel del bilder att redigera. Försöker även att bunkra upp med nya blogginlägg som jag kan publicera under de dagar då jag inte har inspiration att skriva alls och så försöker få tillbaka den där glädjen som jag har saknat ett tag.

Jag har nyligen också gjort om mitt lilla sovrumskontor. Skrivbordet som jag hade innan var väldigt stort och väldigt mörkt. Nu är allt istället vitt, ljust och väldigt inspirerande. Jag är inte riktigt klar med allt än, utan det är massor av saker som ska sorteras/slängas/skänkas bort och så ska jag snart ta tag i det där med att få upp tavlor och bilder på väggarna i hela lägenheten.

Nog om det nu. Här kommer en kort lista med några mini-listor. Jag tycker att listor är väldigt roliga och har några fler som jag ska försöka ta och fylla i snart – det är så himla roligt att läsa vad andra svarar på sådana och tänker att jag själv ska bli bättre på att svara också.

Fem låtar jag lyssnar på (länkarna går till låten på Spotify)

 1. When this story ends” // Jeremy Rubolino feat. Poppy Drayton (från The Little Mermaid filmen)
 2. I should’ve followed you home” // Agnetha Fältskog och Gary Barlow
 3. Collide” // Imogen Clark
 4. Warmth of you” // Brandon Robert Young & Clare Bowen
 5. Female” // Keith Urban

Fyra tv-serier jag tittar på eller nyligen har tittat på

Jag tittar inte alls mycket på tv egentligen, men har ändå några tv-serier som jag följer.
 1. Chicago Fire
 2. Chicago P.D
 3. When calls the heart
 4. Sun Records (blev besviken när jag insåg att det inte fanns en säsong två)

Tre filmer som jag nyligen har sett

 1. Road less traveled (film baserad på en av mina favoritlåtar med samma namn och Lauren Alaina som sjunger den har även huvudrollen i denna film)
 2. Forever my girl (cheesy men ändå bra)
 3. The Mighty Ducks (film från 1992 som både jag och Kenny gillade när vi var yngre så vi såg helt enkelt om den – ska snart se del 2 och 3)

Två böcker jag läser just nu

Jag har alltid varit en periodare när det gäller att läsa och just nu så har jag en bokperiod.

 1. A country mile // Mandy Magro
 2. 4 timmars arbetsvecka : konsten att leva mer & jobba mindre // Timothy Ferris

Ett blogginlägg jag tycker extra mycket om

Maria skriver ett inlägg med ord som verkligen fastnar hos mig; definitionen av vansinne & framtidsplaner.

”Men allt eftersom sensommaren övergått i höst har jag insett vad jag absolut aldrig gjort, inte en enda gång faktiskt, för det ligger inte i min natur. Det vill säga stannat exakt där jag är här och nu och bara investerat exakt där jag står. Utan att blicka framåt, utan med ena foten i utveckling åt något håll, utan med sikte på horisonten och andra ”större drömmar”.”

Jag känner precis som hon gör. Att jag ständigt vill framåt, jag vill se nya saker och jag har nog alltid haft blicken mot horisonten. Då är det lätt att glömma bort att stanna upp och se vad som faktiskt är här och nu.

Det är bra att bli påmind.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Så fint kontor, det betyr mye for inspirasjonen 🙂 Jeg har også savnet gleden med å skrive, men begynner å finne tilbake til det. Å stoppe opp og nyte livet her og nå, og det en har rundt seg hjelper på.

  Og så hjelper det å skrive for seg selv, og ikke alle andre, eller tenke på hva som bør med eller ikke i et innlegg.

  Da blir det bra for andre også, har jeg funnet ut.

  Ha en fin vinter og nordlys-jakt 🙂

  1. Ja, det gör verkligen det. Förut var det så mörkt och dystert, nu är det ljust och känns inspirerande. Va skönt att du också börjar htita tillbaka till skrivarlusten. Och håller med, att pausa en stund kan göra underverk!

 2. Vilket mysigt kontor, och vilken passande tapet :).
  Jag har varit en riktig svacka och är nog lite det fortfarande, och försöker ta mig tillbaka men vill fota på riktigt, och inte bara till bloggen utan verkligen ge mig iväg på en helg med bara foto i fokus :).

  Kram

  1. Det är viktigt att ha en bra plats att jobba vid så känns riktigt kul när det blivit mer ljust och öppet. Tapeten är himla fin också, hehe. Hittade den på Rusta 🙂

   Förstår precis hur det är att ha en svacka med foto – jag har knappt rört min kamera nu under hösten. En helg med foto i fokus låter inte så tokigt, du får dra ihop något!