Fem djur- och naturupplevelser i Sverige att drömma om

Fem djur- och naturupplevelser i Sverige att drömma om

Jag börjar bli mer och mer intresserad av djur- och naturupplevelser. Eller, jag har väl alltid varit det men det känns som att just djur är något som jag kommer att lägga mycket fokus på nu. Därför känns det extra roligt att få tipsa er om olika djur- och naturupplevelser som finns här i Sverige. Vi har ju massor av vilda djur i skogarna även om de kanske inte alltid syns till.

Hos Upplevelse.com så kan man boka olika upplevelser precis som namnet avslöjar – både till sig själv men också för att ge bort i present. För vem vill inte ha en upplevelse i present? Jag tror ingen skulle tacka nej till det faktiskt. Läs mer om djur- och naturupplevelser hos Upplevelse.com.

Så, om jag nu skulle få välja fritt så är dessa fem upplevelserna några som jag gärna upplever. Hur är det med dig, drömmer du om någon speciell upplevelse?

Naturen när den är som allra vackrast.

Åk på vargsafari i Skinnskatteberg

Här spenderar du tid tillsammans med en av Sveriges främsta vargforskare från Grimsö forskningsstation. Du får lära dig allt och lite till om vargarna på förmiddagen, för att på eftermiddagen bege dig ut till ett närliggande vargrevir där ni sätter upp ett läger. Vid skymning så beger du dig ut i vargreviret för att spana och lyssna efter vargarna.

Vildmarksmiddag runt elden under bar himmel ingår.

Pris: 2750 kr / person

Bo på varghotell i Ljusdal

Vi fortsätter lite på temat vargar.

Visste du att det finns ett varghotell här i Sverige? Det visste inte jag förrän nyligen. Varghotellet ligger i Ljusdal i Gävleborgs län och där kan du övernatta tillsammans med vargarna. Fast som tur är så bor du inte i deras inhägnad, utan ditt rum har ett stort panoramafönster i sovrummet. Där kan du ligga på sängen och på tryggt avstånd spana på vargarna som finns precis utanför.

Att bo på varghotellet är garanterat en naturnära upplevelse som du sent kommer att glömma. I boendet så ingår även inträde till djurparken under din vistelse.

Pris: 2850 kr / två personer

Björnskådning med övernattning i Bollnäs

Något som jag så gärna vill göra är att spana efter björnar. Jag tycker det verkar så spännande att sitta i ett gömsle och försöka att vara helt knäpptyst samtidigt som man spanar och hoppas att få syn på en stor lurvig björn. Jag har själv sett vilda björnar i Yellowstone men aldrig i Sverige. Kanske är det en upplevelse som jag ska ge mig själv i present i år?

Om du också vill uppleva detta så kan du göra det i Bollnäs. I priset så ingår björnskådning med övernattning samt fika och frukost.

Pris: 2400 kr / två personer

Björn i Yellowstone, USA
Björnpromenad – inte i Sverige utan i Yellowstone, USA

Åk på tumlarsafari vid Kullaberg

I havet runt Kullaberg i Skåne så bor tumlaren, en tandval som påminner mycket om en delfin. Jag visste faktiskt inte alls att man kunde se tumlare i Sverige förrän jag själv besökte Kullaberg för några år sen. Jag såg aldrig någon tumlare då, men åkte heller aldrig ut på en tumlarsafari med RIB-båt. Det vill jag gärna göra nästa gång!

Jag har däremot sett tumlare i nord Norge vid flera tillfällen – vi brukade åka dit med skolan lite då och då. Jag minns att det alltid var så spännande att spana ut över havet med höga förhoppningar om att se en tumlare.

Pris: 395 kr / person

Kullaberg, Skåne
Kullaberg – jag såg ingen tumlare under detta tillfälle men det kanske är dags att göra ett återbesök snart?

Åk på älgsafari och spana efter skogens konung

Har du någonsin sett skogens konung? Alltså älgen. Även om det finns massor av älgar i våra svenska skogar så är det ändå inte alltid så lätt att få syn på en. Men åker du på en älgsafari så får du förhoppningsvis se massor av älgar. Jag har själv åkt på älgsafari vid flera tillfällen och tycker det är väldigt spännande att åka runt och spana efter djur.

Även om det aldrig är någon garanti för att se vilda djur så är chansen ändå mycket stor. I Skinnskatteberg så har man sett älg på varenda tur under de senaste tio åren. Det finns även chans att få se andra spännande djur som varg, lo, kronhjort och dovhjort under dessa turer. Via Upplevelse.com så kan du boka in älgsafari på orterna Skinnskatteberg, Åre och Alingsås. Och oavsett vilken safari du väljer att åka på – glöm inte kameran!

Pris: från 500 kr

Skogens konung i sitt rätta element.

OBS: Det finns aldrig någon garanti för att se vilda djur då de är just det, vilda.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Fantastiskt att få se vilda djur! Självklart ingen garanti när de är vilda. Vi var på bäversafari en gång, men såg ingen bäver. Så att se bäver är fortfarande på min bucket list 😉

    1. Ja men visst är det fantastiskt. Att det inte finns någon garanti för att man får se några djur kan ibland vara väldigt spännande även om de flesta, även jag, såklart hoppas på att få se något. Va synd att ni inte såg någon bäver den gången men jag hoppas ni har bättre tur nästa gång 😉