Stockholm i mitt hjärta?

Stockholm i mitt hjärta?

Jag har alltid haft en slags hatkärlek till Stockholm. Ibland gillar jag staden och ibland så känner jag att den är alldeles för stressig. Oftast så har det tyvärr varit det sistnämnda som jag har känt. Att jag bara har velat göra det jag måste få gjort och sen åka därifrån. Bort från stressen och tillbaka till lugnet.

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm i mitt hjärta

Men så hände nåt. Igår så kom jag hem från mitt senaste Stockholms besök. Och jag längtar tillbaka!

Stockholm i mitt hjärta

Stressen som jag känt innan var bortblåst och jag kände ett lugn.

Jag bodde i en lägenhet nära Rådhuset/Fridhemsplan och det kändes som hemma. Jag kunde köpa hem sushi en kväll och mysa framför tv’n. Jag kunde sätta mig vid bordet och skriva och redigera bilder. Jag kunde  slänga mig i soffan efter en lång promenad från Söder och bara andas ut.

Stockholm i mitt hjärta

Istället för att vakna av det jobbiga ljudet från mitt alarm så vaknade jag av det naturliga ljuset som smet in genom den halvt genomskinliga rullgardinen. Jag var pigg när jag vaknade, även om jag ena morgonen råkade somna om.. Jag tyckte helt enkelt att det var för tidigt att stiga upp vid halv åtta när jag inte behövde det. För jag behövde ju faktiskt inte stressa ner och äta frukost med en massa främlingar. Dessutom slapp jag ju få dåligt samvete den dagen som jag inte ens åt frukost.

Hotell i all ära, men det är nåt helt annat att bo i en lägenhet även när man är bortrest. Det ger en känsla av ett hem, utanför hemmet. Nästa gång jag reser så ska jag nog spana in Airbnb lite mer noggrant. Kanske finns drömlägenheten där och jag kan bo där i några dagar?

Och att bo mitt i city har självklart sina fördelar, men det är ju även då den där stressen dyker upp. Nu bodde jag ändå nära allt, men även långt bort. Jag hade nära till parker och vattnet och det var ett helt annat tempo där. Ett lugnare och betydligt mer bra tempo.

Stockholm i mitt hjärta

Jag hoppas på ett snart återseende igen Stockholm och jag hoppas att denna känsla stannar kvar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 Comments

 1. Ja, jag kände samma sak denna gång. Det blir ju lite vad man gör det till också och ett luftigt schema utan planer händer ju sällan när man bara är på visit. 🙂

  1. Ja, det har du helt rätt i. Sen tror jag att mycket beror på vart man befinner sig. Oftast brukar jag vara i de mest centrala delarna, som T-centralen och Drottninggatan där det är som mest folk. Nu var jag inte alls där plus att jag hade ju ett väääldigt luftigt schema (om man ens kan påstå att jag hade ett) 🙂

 2. Många turister säger att Stockholm är stressigt. Men jag tänker att det kanske beror på att man besöker väldigt stressiga delar av Stockholm, som T-centralen och Drottninggatan. Såna platser besöker man ju inte så ofta när man bor där… och det finns massor av gator och platser som är väldigt ostressiga 🙂

  1. Ja, men det kan nog mycket väl stämma att det är så. Det är ju oftast där jag brukar befinna mig, eftersom vi nästan alltid bor där runt omkring pga att det känts smidigast. Om man t ex ska med ett riktigt tidigt flyg/buss eller så. När jag väl tagit mig utanför de ställena brukar det oftast vara lite lugnare. Kommer nog försöka göra det oftare faktiskt.

 3. Vilka härliga bilder och vad skönt att du hade en sådan oas att bo i. Under de år jag bodde i Stockholm (nästan 20!), var det mestadels på lugna platser där man ändå hade närhet till pulsen. Jag håller med om att lägenhetsboende är bättre än hotell om man hittar något riktigt bra.

  1. Tack Anna! Ja, det var riktigt härligt. Kändes väldigt skönt att inte bo på hotell faktiskt 🙂 Jo, men det är väl lite så – att det är skönt att slippa vara mitt i men ändå nära 🙂

 4. Jag brukar inte känna så cärst mycket stress i Stockholm, eller kanske lite i de delar där det är mest folk, de mest intensiva shoppinggatorna och så.. Finns nog en del pärlor där man kan chilla, även fast det finns en del människor där, t.ex. Kungsträdgården 🙂
  //www.marvelicious.blogg.se

  1. Alla är vi olika. Men jag tror det beror på att jag oftast varit på stressiga platser och inte upplevt så många andra ställen. Det finns ju otroligt mycket att se i Stockholm, mer än man hinner med under korta besök. Kungsträdgården är mysigt!