Hej mitt vinterland

Hej mitt vinterland

Nu har snön anlänt även till södra delarna av vårt avlånga land. Motala har ett vackert snötäcke över sig och just nu så faller det stora snöflingor. Plogbilarna åker förbi på Storgatan och gör sitt bästa för att rensa de större genomfartslederna. De mindre gatorna får snällt vänta på sin tur.

Min gröna Skoda står tryggt och säkert i vårt garage och jag har aldrig varit så glad över att vi faktiskt har ett garage att ställa bilen i. Det räcker att titta ut och se folk stå och skrapa sina rutor. Jag har ändå fått min beskärda del av det också, både när jag bodde uppe i Kiruna under förra vintern men även här i Motala under tidigare vintrar. När jag körde taxi så fick jag ibland skrapa två rutor och värma upp två bilar. Först min egna och sen taxibilen.

Råssnäsudden, Motala, Östergötland

Igår så var jag ute på fotopromenad utan mössa. Jag fick till sist linda om halsduken runt huvudet, för att det blåste så kallt vid Vättern. Jag hade inte planerat att vara ute så länge men det var så fint. Och jag kunde inte åka hem utan bilden som jag såg i huvudet. Det gjorde jag inte heller.

Råssnäsudden, Motala, Östergötland

Ja, det är dags för en sensorrengöring.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments