Resedrömmar inför 2017

Resedrömmar inför 2017

Förra året så skrev jag en lista över saker jag ville uppleva innan året var slut. Jag hann faktiskt med en hel del på den listan och nu i år så tänkte jag skriva en likadan. Några av punkterna från förra året får hänga med under detta år, men de flesta punker är nya på listan.

Vandra i nationalparken Plitvice i Kroatien

Ett drömresemål är helt klart nationalparken Plitvice med sitt smaragdgröna vatten och magiska vattenfall.

Upptäcka mer av USA

Det finns så mycket i det landet som jag vill upptäcka och helst nu på en gång. Men desto mer tid jag spenderar där, desto mer inser jag att jag nog aldrig kommer att ta tillräckligt med tid för att faktiskt hinna uppleva allt. Men jag gör helt enkelt ett tappert försök och betar av punkt efter punkt på min långa lista.

Njuta av en spa-helg nånstans i världen

Hade du frågat mig om jag ville åka på en spa-resa för fem år sen så hade jag tackat nej utan att tveka. Men sen hände något och jag insåg att jag faktiskt gillar att hänga på spa. Att bara gå runt från pool till bastu till pool – det är härligt!

Åka på en campingresa till Norge

Vårt grannland är fantastiskt vackert och det finns mycket där som jag vill se. Jag vill vandra i nord-Norge, åka tillbaka till Lofoten och besöka Trolltunga. Listan är lång!

Åka på minst en fotoresa

Att kunna kombinera en resa med foto är underbart. För några år sen åkte jag på en “riktig” fotoresa till Santorini i grupp och det var härligt MEN den bästa fotoresa jag någonsin gjort var när jag åkte till Yosemite helt själv för att fotografera. Jag vill göra en liknande resa i år.

Underbara Tunnel View med den magiska utsikten!

Sova under stjärnorna

Jag har sovit under bar himmel en gång i mitt liv och det var verkligen något som jag kommer minnas för livet. Jag kommer fortfarande ihåg känslan av att försöka somna när det fanns tusentals stjärnor att kolla på. Kylan som omringade ansiktet, medan resten av kroppen låg varm inne i sovsäcken.

Åka på fler roadtrips

En bil. Massa kartor. Härlig musik. Solnedgångar. Ge mig fler roadtrips!

Resa tillbaka till Australien

Mitt absoluta favoritland och en plats jag vill tillbaka till. Och inte specifikt en speciell plats, utan så länge jag får sätta min fot i landet igen så är jag nöjd. Men självklart finns det vissa platser som jag helst besöker, som västra Australien och stora Barriärrevet.

Paddla mycket SUP och kajak

Jag älskar att vara ute på vattnet och i år vill jag vara det mer än förra året. En investering som jag skulle vilja göra är att köpa en paddelbräda så att jag kan ta mig ut när jag vill.

Uppleva naturen i Kanada

Jag säger bara, norra Kanada och natur. Wow. Ett drömresemål!

Vandra i de svenska fjällen

Jag är uppvuxen bland fjäll och även om jag inte uppskattade det då, så gör jag det desto mer idag.

Uppe på kalfjället i kylan!

Besöka fler nationalparker, både i Sverige och utomlands

Jag älskar att besöka nya platser och länder, men jag älskar även att resa i Sverige. Det är ett fantastiskt land som jag vill uppleva mer av och speciellt alla våra nationalparker. En dag vill jag kunna säga att jag har besökt Sveriges alla nationalparker.

Förmodligen så kommer jag inte att lyckas pricka av alla punkter på min lista, men det gör ingenting. Jag drömmer hellre stort än inte alls! Och vissa av sakerna är väl kanske mer upplevelsedrömmar än specifika destinationsdrömmar. Vad har du för resedrömmar inför det kommande året?

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 Comments

 1. Många saker som återfinns på min lista. Vandringarna (varsom faktiskt) och fotoresan tex. Sedan står resor till Färöarna (redan bokad), Island i husbil och Japan på min lista. Gotland i maj när vallmon blommar….
  Håller med dig bättre drömma stort!

  1. Ja, drömma stort ska man göra! Sen om det inte alltid blir så som man drömmer är en annan sak, men tänk så tråkig världen skulle vara utan drömmar.

   Kul att du delar några av drömmarna tillsammans med mig. Spännande med Färöarna! Hur länge ska du vara där?

 2. Skulle nästan kunna vara min önskelista!
  Uppleva mer av norra Sveriges natur. Cykla downhill.
  Resa genom Norge igen!
  Sen drömmer jag om Nya Zeeland och Hawaii.

 3. Alltså alla dina punkter låter ju helt fantastiska! Jag hoppas att du får tid och möjlighet att pricka av så många som möjligt av dem. Det allra bästa med just din lista dock är ju att flera saker kan kombineras, så jag tror att det kommer gå super! Själv så vill jag allra helst resa runt i norra Kanada nu, upp till territorierna. Men tyvärr så får det nog vänta till 2018 när jag har råd :/ Har dock redan börjat planera såklart!

  1. Tack, det hoppas jag med! Sen kan ju drömmar ändras och det är lite därför jag valde att ha med många saker som går att kombinera, som du skriver. Jag hoppas att du också kommer iväg till Kanada, även om det kanske inte blir i år. Men sen är det ju väldigt roligt att planera också!

 4. Många spännande resedrömmar och jag hoppas att du förverkligar så många som möjligt. Drömma stort ska man göra. Jag drömmer nog också väldigt stort och har med väldigt många länder på min lista men just nu drömmer jag mest om Nordirland och Tel Aviv.

  1. Tack Maria, jag ska göra mitt bästa för att förverkliga alla drömmarna 🙂 Nordirland låter spännande! Och Tel Aviv (dit har jag en resa inbokad nu), jaa, hoppas du kommer dit med!