Menu
Sverige

Reseutmaning: 12 resor under 2017

#Take12Trips is a challenge to take a ‘trip’ once a month for an entire year. A trip can be anything from a week-long holiday to one night away or even a day out somewhere new.

Ett av mina nyårslöften är att jag ska genomföra en resa en gång i månaden under hela året. Det betyder dock inte att det måste vara en lång resa, även om det givetvis är okej med såna resor också. Men även om det bara betyder att jag är borta en natt eller en dag så räknas det.

Jag har dessutom valt att sätta en egen prägel på denna utmaning. Jag kommer nämligen endast att räkna resor gjorda inom Sverige. Det känns som en perfekt ”ursäkt” till att upptäcka mitt egna land lite närmare. Och det är även lite det jag kommer att försöka fokusera på under 2017 – att uppleva Sverige. Bland annat. Jag har redan massor av idéer och tankar kring vart dessa 12 resor ska gå, men det är bara januariresan som är spikad än så länge.

I mitten av nästa vecka så åker jag till Åre för en långweekend tillsammans med ett gäng medlemmar i Influencers of Sweden. När jag först fick höra om resan så ville jag jättegärna boka, men var osäker på om jag kunde åka. Men så lyckades jag få ihop det med att ta ledigt och hitta biljetter med hyfsat pris vilket inte alltid är lätt såhär mitt i vintersäsongen. Så Åre, here I come! 

Inte Åre, men ändå Norrland.

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

8 Comments

 • Ann
  januari 8, 2017 at 3:16 f m

  Åh vad roligt ni alla kommer få! Så kul att se att det anordnas i Åre och att så många kommer!

  Jag och Winslow gjorde liknande, eller försökte göra liknande utmaning som du ska göra. Fast istället för främst övernattning så var det dagsturer, ställen vi kunde åka till från Madison. Perfekt för att hitta nya platser om man är nyinflyttad. Det har främst för att jag inte skulle bli så besviken i Wisconsin nu när jag blivit av med bergen och de djupa skogarna!

  Ser fram emot att följa er alla i Åre 🙂

  Reply
  • Helena
   januari 16, 2017 at 9:20 e m

   Det var helt fantastiskt i Åre, vill tillbaka! Även om det samtidigt är skönt att vara hemma igen.

   Och jag håller med, det är ju verkligen perfekt att göra så när man är nyinflyttad. Tänk bara på alla platser man kan hitta! Och jag hoppas att ni har hittat massa platser i Wisconsin som är fina också.

   Reply
 • FREEDOMtravel
  januari 8, 2017 at 7:01 f m

  Kanske ett bra sätt att se till att komma iväg även på kortare resor! Ser fram emot att höra om workation i Åre! Hoppas fotot kom fram? Hälsningar från Österrike!

  Reply
 • Ladies Abroad
  januari 9, 2017 at 7:36 f m

  Wow, vilken utmaning. Detta ser jag fram emot.

  Reply
 • Fantasy Dining
  januari 9, 2017 at 7:45 f m

  Åh vad trevligt! Ska bli spännande att se vart övriga 11 resor i Sverige blir av.

  Reply
 • LinizTravel
  januari 9, 2017 at 8:07 f m

  Dalarna har ju enormt långa guldkorn liksom
  Västkusten!!! Mina två favoriter! Jag skulle vilja upptäcka Gotland & Öland mer! Men blir oftast Dalarna &. Västkusten med tanke på att släkt och familj vill träffa oss!

  Trosa är ju vackert på sommaren liksom Strängnäs!

  kramar

  Reply
 • Resfredag
  januari 9, 2017 at 9:24 f m

  Vilken rolig utmaning – mitt mål är också att upptäcka Sverige lite närmare. Var på Gotland och Österlen för första gången förra året och insåg hur mkt jag har missat när jag bara fokuserat på utlandet…

  Reply
 • Jenn - forever abroad
  januari 11, 2017 at 7:21 f m

  Sjukt bra grej – ska bli spännande att följa dig under året och se vilka resor du tar dig iväg på innanför Sveriges gränser! 🙂

  Reply

Leave a Reply