Hänt i veckan: en sammanfattning från vecka 1

Nytt år och nya möjligheter! Och så kom den dagen då Oh darling, let’s be adventurers hakar på den nya trenden med veckosammanfattningar. 2017 är året då jag kommer att prova på lite nya saker här på bloggen och vi börjar med detta. Jag tänkte köra på det originella namnet “Hänt i veckan”, åtminstone till en början.

Jag vet inte riktigt i vilket format jag kommer att skriva, utan jag kommer nog att pröva mig fram för att se vad jag trivs bäst med. Jag ska försöka kolla runt bland övriga bloggar som skriver sammanfattningar och se om jag inte kan lyckas med att få ihop en egen liten blandning av det som jag finner intressant. Jag börjar i alla fall lite lätt med att endast fokusera på det som hänt mig, medan jag förhoppningsvis i framtiden även kommer att fylla på med tips om bra inlägg från övriga bloggvärlden. 

För er som har missat det så befinner jag mig i Kiruna just nu. Jag jobbar som turistassistent här i kylan (även om vi faktiskt bara har -4 i skrivande stund..). Det är långa dagar som jag spenderar med att möta upp turister från när och fjärran och hjälpa dem till rätta här i den vackra gruvstaden.

Jag ska även försöka att turista lite själv och har planer på att skapa en Kiruna-guide. Men det är inte alltid lätt att kombinera det med ett krävande jobb för det krävs att jag faktiskt besöker olika platser för att ha något att fylla guiden med. Även nytt bildmaterial krävs. Under en månads tid så har jag hunnit besöka Ishotellet och ja, det är allt.

Okej, jag hann fotografera norrskenet en kväll och jag var faktiskt med på en skotertur. Dock skedde det sistnämnda i -40 graders kyla så av förklarliga skäl så fick kameran ligga kvar i väskan hela tiden. Egentligen så ska den väl klara av det, men jag kände att då den redan var så nedkyld så fick den vila och jag njöt istället av det vackra norrskenet istället för att fokusera på att fotografera det.

På väg till Aurora Camp i Kurravaara så möttes jag av detta otroliga skådespel på kvällshimlen.

Men ishotellet då. I år så händer lite nytt i Jukkasjärvi. Ice Hotel 365 öppnade under förra året och det är precis som det låter, ett ishotell som kommer att finnas på plats året runt. Hur då? Det är en bra fråga faktiskt och jag har fått reda på att det kommer att ske med hjälp av solpaneler. Solen kommer alltså att hjälpa till att hålla ishotellet kallt. Ett inlägg om ishotellet kommer!

Ice Hotel är som alltid strålande vackert!

Solen har även återvänt till Kiruna nu och dagarna blir allt ljusare. Dock så kan jag tycka att det är lite tråkigt, konstigt nog. Jag gillar Polarnätter eller Midvintermörkret som det även kallas. Det blir ett speciellt ljus då som är väldigt vackert!

Polarnatt eller midvintermörker innebär att solen aldrig går upp under dygnet; det vill säga att den befinner sig under horisonten under hela dygnet. Under polarnatten är solen nere även mitt på dagen (middag), vilket kallas middagsmörker.
En dag då solen inte orkade ta sig över horisonten.

Vad har hänt hos dig under veckan som gått?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 Comments

 1. Vilken fin idé! Ser fram emot dina “hänt i veckan”-inlägg.
  Och så spännande med ishotellet! Känns som om det inte kommer vara riktigt samma upplevelse under sommarhalvåret dock, för det bör väl innehålla en betydligt mindre del “ishotell” och skulpturer? Men coolt i alla fall! När det blir sommar igen skulle det vara kul att läsa om ett besök där under sommartid 😉

  1. Tack Jennifer! Ja, det känns som ett perfekt sätt att skriva om det som händer även om vissa saker kanske inte får ett eget inlägg.

   Jag förstår vad du menar och jag känner lite samma där. Ice Hotel 365 innehåller Deluxesviter, Artsviter samt isbaren. Medan den del som byggs upp varje år innehöll (i år iaf) mer Artsviter, vanliga is- och snörum samt kyrkan. Så de “finaste” rummen kommer att finnas där året om och även skulpturer då.

   Jag vill faktiskt göra ett nytt besök under sommartid för att se hurdan känsla man får då!

  1. Visst är det. Jag älskar verkligen norrsken, det spelar ingen roll hur många gånger jag får chansen att se det – jag kommer aldrig att bli trött på den synen!

 2. Kul med veckosammanfattningar! Jag vardagsbloggar inte så jag har också nyligen börjat med veckosammanfattningar för att kunna vara lite mer personlig och berätta lite om min vardag och kallar mina sammanfattningar för “SöndagsSnackis”. Än så länge har jag ett stående list-tema, får se om det förändras i framtiden 🙂

  Mina veckosammanfattningar hittar du i denna tag om du vill kika på upplägget: http://beautifullife.se/tag/sondagssnackis/

  Ha en skön vecka!

  Hälsningar
  Anna

  1. Ja, det är lite så jag tänker också. Jag bloggar inte heller dagligen men har nu börjat med att försöka få ut ett nytt inlägg varannan dag och en av dagarna i veckan så blir det just denna veckosammanfattning med allt som inte får ett eget inlägg. Jag ska spana in ditt upplägg ikväll då jag har lite mer tid.

 3. Jag är en av de där som missade att du fått jobb i Kiruna och insåg för några veckor sen att helt plötsligt var du där! Gratis, va kul! Jag har suktat efter ishotellet länge, kul att få lite bilder från din vistelse där