Travel & Taste – resemässan i Örebro

I lördags så besökte jag och Kenny resemässan Travel & Taste i Örebro. Det är sjätte året som mässan arrangeras på Conventum Arena och här flödar inspirationen från när- och fjärran tillsammans med matupplevelser från hela världen. Bland annat så fick vi provsmaka närproducerad glass från Götlunda, lokalbryggd öl från Örebro och Kenny köpte med sig rökt ost som jag helt missade på mässan.

Han provade även flera nya ölsorter för 10kr/10cl och vid ett tillfälle så kom han fram till mig med ett glas med något svagt rosafärgat i. Han bad mig smakade men ville inte säga vad det var. Jag gissade på saft eller rosévin men det visade sig vara öl med hallonsmak. Jag skulle inte vilja påstå att det smakade jättegott, men det smakade inte riktigt öl heller.

Jag träffade på bekanta från Orient Tours och stod kvar vid deras monter ett bra tag och pratade om resor. I samma monter så fanns det även en representant för Egles Medicinska SPA i Litauen . De erbjuder mer än 100 behandlingar och jag som aldrig har besökt Litauen blev lite sugen på att både åka iväg på en spahelg, men även för att besöka landet.

Vi passade också på att lyssna på en intressant föreläsning om Hurtigruten som jag mer än gärna skulle vilja uppleva. En stund så var jag och Kenny de yngsta i publiken innan tre tjejer smög in. Som föreläsaren sa, vänta inte tills du blir gammal. Och jag hoppas verkligen att det blir en tur med Hurtigruten innan jag är pensionär. Förresten, för dig som ska iväg på en Hurtigruten-kryssning. Det finns massor av aktiviteter att göra på land men vi blev rekommenderade att inte boka in alldeles för många utflykter då det är en stor upplevelse att bara åka båten.

När jag kom hem så insåg jag att jag hade lyckats med det omöjliga – jag hade inte med mig en enda broschyr hem! Det är första gången som jag besökt en mässa och inte haft med något hem. Helt otroligt!

Det är omöjligt att nämna alla utställare som fanns på plats så är du nyfiken så kan du gå in här.

Välkommen till Travel & Taste!
Turistmål.se fanns på plats.
Världen är nära. Så sant.
Jag gillade den här kassen men lyckades inte lokalisera den montern. Kanske lika bra, för jag har nog tusen liknande påsar.
Kenny var inte sugen på öl men kunde inte låta bli till slut.
Det fanns väldigt många fina montrar.
Och mycket ätbart. Ångrar lite att vi inte passade på att köpa med oss en påse rökt flingsalt.
Det var provsmakningar lite här och var.
Lokala utställare samsades med utländska destinationer.
Sydamerika lockar.
Även Hurtigruten.
Många kryssningsfartyg fanns på plats för att inspirera till fler båtresor.
Både äldre och yngre har hittat till Travel & Taste.
Massa ostar fanns på plats.
Även de som var lite annorlunda. Här en pesto- och basilikaost.
Götlunda bjöd på god glass. Jag smakade vanilj och blåbär.
Såhär såg det ut från ovan.
Nicklas Svensson från Hurtigruten berättar om hur det är att åka längs den norska kusten.

 

Otroligt många hade hittat hit.
Korta föredrag hölls på den stora scenen inne på mässområdet.
Orient Tours hade fin utsmyckning i montern.
Travel & Taste. Örebro Brygghus.
Kenny provade öl från Örebro Brygghus och hittade en ny favorit.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *