Oktober – en sammanfattning från månaden

Ny månad, ny sammanfattning. Under förra månadens sammanfattning så skrev jag att jag ska försöka skriva en månadssammanfattning istället för en veckosammanfattning. Därför känns det lite komiskt att jag nu under oktober faktiskt har velat skriva just den där veckosammanfattningen flera gånger – förmodligen för att oktober har varit en väldigt händelserik månad.

Så istället för att låsa mig till en månadssammanfattning så kommer jag nog helt enkelt att skriva såna här sammanfattningar när det passar helt enkelt. Nu så har jag nog slagit rekord i att skriva ordet “sammanfattning” i detta inlägg också.

Så, vad har då hänt i oktober?

Jag började månaden i Hosjöbotten där jag hälsade på min fina barndomsvän, Anna-Marja. Jag spenderade några av månadens bästa dagar där innan jag hämtade upp Rania på Östersunds tågstation för vidare färd söderut till Katta i Särna. Med en omväg över Flatruet som är Sveriges högst belägna allmänna väg. Även Katarina och Daniel tog sig till Särna för mysigt och lugnt fotografhäng på landet.

Under min tid i Dalarna så hann jag även besöka Fulufjällets nationalpark, Fjätfallen och tog en promenad upp på ett blåsigt Nipfjället.

I det här vackra höstlandskapet så spenderade jag några härliga dagar.

Det blev fredagen den trettonde…

Jag åkte till Stockholm på fredagen den trettonde för att gå på Stora Influencerpriset. Jag var nominerad som Årets Kreatör, men vann dock inte detta år. En positiv sak med att inte vinna var att jag slapp gå upp på scenen…

Helgen efter spenderades också i Stockholm där jag bland annat såg showen Elvis, Cash & The Killer på Göta Lejon. Jag kan verkligen rekommendera att se den showen – så himla bra! De har precis lagt till fler datum så det går att se den fram till mars. Under samma helg så hann jag även med att deltaga i en Youtube Bootcamp på självaste Google kontoret – så häftigt! Där fick jag massor av inspiration till hur jag ska strukturera upp min kanal och mina filmer.

Elvis, Cash, The Killer & Me – på Göta Lejon i Stockholm

Oktoberkärlek – det här har jag läst

Ida har simmat med hästar i Jamaica och jag kan inte låta bli att drömma mig bort dit. Jamaica är ett sånt land som jag gärna vill åka till, men som jag kanske inte haft så högt på prioriteringslistan. Det kanske är dags att flytta upp landet några snäpp?

Lena på Ladies Abroad skriver om 25 resebloggar hon inspireras av och Oh darling, let’s be adventurers är en av dom! Tack! Det känns så himla roligt att få vara med på listan eftersom det ju då faktiskt betyder att jag gör det som jag har som mål att göra med bloggen – inspirera!

Jacqueline skriver om vad som gör en bild till äkta. För vad är egentligen en äkta bild? En helt oredigerad bild? En bild som berättar om hur det var i verkligheten även fast råfilen inte berättar samma historia? Vad tycker du? Är till exempel en norrskensbild äkta? Eller en bild på vintergatan?

Jag får ofta frågan om norrskenet verkligen såg ut såhär i verkligheten? Svaret är ja. Självklart blir det lite mer förstärkt i kameran eftersom jag har fotograferat med lång slutartid. Men alla färger och intensiteten var faktiskt där den kvällen. Det betyder dock inte att norrsken alltid ser ut såhär. Ibland är det så svagt att det knappt syns med blotta ögat.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 Comments

  1. Gillar att du skriver att du inte vann detta år. Precis som att Zara Larsson sa att det var hennes första sommarprat. Som en markering att det inte är första och enda gången. Om du vinner, du kommer du överleva scensekunderna!

    1. Haha, nej men det kommer ju alltid andra år och då kanske det är min tur 🙂 Jag hoppas på det i alla fall. Och jag kommer förmodligen att göra det, känns dock otroligt läskigt med ens tanken att gå upp på scen!