Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

I oktober så spenderade jag en långhelg i Stockholm. Jag och Kenny bokade in oss i ett rum på Downtown Camper by Scandic som är ett nyöppnat hotell vid Brunkebergstorg mitt i centrala Stockholm. Hotellet ligger i stadsdelen Norrmalm. 

Scandic är den hotellkedja som jag har spenderat de flesta av mina hotellnätter på. Bara under år 2015 så blev det över 30 hotellnätter på olika Scandic hotell i Sverige då vi turnerade runt med Brolle och Rock’n Roll on Tour. Och jag skulle ljuga om jag sa att jag inte alltid först kollar om det finns ett Scandic i närheten av de platser jag besöker. Inte bara för att jag gillar Scandic, utan för att jag verkligen gillar deras poängsystem. Du får poäng för varje natt som du spenderar på Scandic och när du har samlat tillräckligt många poäng så kan du byta ut dessa mot en frinatt. Win-win!

Jag har haft ögonen på detta hotell långt innan de faktiskt öppnade – ibland är nyhetsbrev bra! Och jag tyckte helt enkelt att det kändes som ett hotell i min smak, vilket det också visade sig vara! Känslan jag fick när jag klev in i hotellets lobby var wow, det här känns inte som ett Scandic hotell. Det kändes så hemtrevligt och mysigt och jag gillar deras koncept där. Att de vill att gästerna ska koppla av och faktiskt vilja spendera tid på hotellet. Det ville jag minsann göra.

Kenny utnämnde för övrigt frukosten på Downtown Camper till den bästa Scandic-frukosten han har ätit. Någonsin. Jag kan inte annat än hålla med.

Förutom att jag verkligen ville prova på Downtown Camper, så var det även en stor fördel till att hotellet ligger väldigt nära Centralstationen. Det tog mig inte alls lång tid från att jag klev av tåget till att jag stod där vid incheckningsdisken. När vi berättade att vi bodde på hotellet så undrade en kompis helt förskräckt varför vi ville bo i den delen av Stockholm – men hon verkar ha missat att området faktiskt är ett område som blir mer och mer populärt. Med andra ord, en bra bas för en helg i Stockholm. Scandic själva har skapat en lista över populära hotspots i närheten av hotellet.

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm
Välkommen in till mitt hem för tre nätter.

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm
Så fina detaljer i rummet.

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Campfire – med fokus på maten

Jag hade bestämt mig för att äta på hotellet under söndagskvällen, då Kenny åkt hem. Jag kände inte för att gå ut och äta och menyn på Campfire lockade mig. När jag kom med till restaurangen så fick jag dock veta att de hade stängt under söndagar. Det är väl helt okej, men då bör det inte stå att de har öppet. Jag hittade den informationen på deras hemsida så det kanske är bra att uppdatera den. Baren hade öppet och kunde erbjuda en mindre meny och det slutade med att jag beställde in en hamburgare. Den var god, men ganska dyr – inget för budgetresenären med andra ord. Detta gäller även för Campfire, räkna med att spendera lite pengar om du vill äta här.

Jag måste avsluta med att maten var väldigt bra där och att ja, det var värt pengarna. Nu blir det inte så många Stockholmsresor för mig och då känns det mer värt att äta bra när jag väl är där. Därför blev det så att jag faktiskt åt på Campfire under måndagseftermiddagen – en dryg timme innan jag skulle kliva på bussen som skulle ta mig hem.

Jag beställde endast in en förrätt med langos och det var faktiskt en rätten som gjorde att jag ville äta där på söndagen. Jag älskar langos och var nyfiken på hur det skulle vara att äta langos på en restaurang och inte från ett marknadsstånd. Jag hade som sagt bara drygt en timme innan jag var tvungen att befinna mig vid bussterminalen och var inte så hungrig heller så en förrätt kändes perfekt. Och betyget? Så gott!

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm
Såhär serveras langos på en restaurang. För det priset (185kr) så hade jag dock gärna sett att portionen var lite större – även om det bara var en förrätt.

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm
Min hamburgare, som jag faktiskt tog upp på rummet. Room Service i egen tappning.

Övrig bra-att-veta-information

Prisklass: Enkelrum från ca 1500 kr och dubbelrum från ca 1700 kr.

Läge: Du hittar hotellet i centrala Norrmalm, med bra läge till sevärdheter och shopping samt drygt 1 km till Centralstationen.

Övrigt: Få tips av Kristian som är Lifestyle Concierge på Downtown Camper. Han är din guide till nya upplevelser och här kan du läsa mer om vad det innebär.

Adress:
Downtown Camper by Scandic
Brunkebergstorg 9
111 51 Stockholm

Läs mer och boka här: Downtown Camper by Scandic.

Tips! Om du är medlem hos ICA så får du 20% rabatt på alla dina Scandicbokningar. Koden hittar du när du loggar in under Erbjudanden på ICA’s hemsida.

Checka in: Downtown Camper by Scandic, Stockholm

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 Comments

  1. KUL! Jag har hängt här lite på after work och lunchmöten och Influencers of Sweden konfererar här imorgon. Tycker det är ett snyggt hotell med kul koncept: stort gilla!

  2. Det är ändå ett väldigt bra betyg med tanke på hur viktig frukosten är när man bor på hotell! Jag har själv haft span på hotellet då det ska vara bra att jobba därifrån:)

    1. Ja, men eller hur! Du får hojta till ifall du provar på att jobba därifrån. Jag kan absolut tänka mig att det skulle funka jättebra att göra det.