Menu
Stockholm

Julmässa på Hovstallet i Stockholm

Julmässa på Hovstallet i Stockholm

I söndags så besökte jag ju julmarknaden vid Kungsträdgården helt oplanerat. Det som däremot var planerat var ett besök på julmässan på Hovstallet. Där fanns det massor av hantverkare som sålde sina fina hantverk och det fanns en matbod där man fick provsmaka bland annat godis, oliver och prinskorv. Man kunde såklart även köpa det man kunde provsmaka. Det blev lite julgodis för min del.

Julmässa i Stockholm, Sverige Julmässa i Stockholm, Sverige Julmässa i Stockholm, Sverige

Vi fick se alla vagnar som hovet använder vid olika tillfällen. Lite roligt att få se.

Julmässa i Stockholm, Sverige Julmässa på Hovstallet

För de yngre så fanns det ponnyridning.

Julmässa på Hovstallet

Vi fick även gå in och kolla på alla olika selar som de använder. Det fanns otroligt många olika!

Julmässa på Hovstallet Julmässa på Hovstallet

Även stallet var öppet under vissa tider. Jag tyckte lite synd om hästarna där inne, för det var smockfullt av folk och man kunde knappt gå därinne. Ljudnivån var rätt så hög också.

Julmässa i Stockholm, Sverige  Julmässa i Stockholm, Sverige Julmässa i Stockholm, Sverige Julmässa i Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige

Det fanns väldigt mycket fint därinne! Jag fastnade speciellt för de svarta och röda ljuslyktorna som syns på bilden under. Såå fina! Jag köpte ingen men nångång så ska jag äga en sån.

Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige Julmässa på Hovstallet Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige

Stockholm, Sverige Stockholm, Sverige

About Author

Med kameran som min trogna följeslagare så upptäcker jag det magiska i världen - oavsett om det är att vandra långsamt i nationalparker, roadtrippa mig igenom mysiga småstäder i USA, hitta mina egna guldkorn i Sverige eller upptäcka magiska vyer i Australien. På bloggen så får du följa med mig på mina äventyr.

2 Comments

 • Katarina Wohlfart
  december 3, 2014 at 6:13 e m

  Härligt! Men jag saknar snööön. :/

  Reply
  • Helena
   december 4, 2014 at 12:37 e m

   Ja, snö hade ju varit det ultimata på en julmarknad/mässa! 🙂

   Reply

Leave a Reply